Mama viní za všetko mňa

rebeka3333
16. máj 2021

Dobrý deň ja sa chcem len trosku vyrozprávať
Mám 21 a byvam s rodičmi po roku kedze má vyhodili z domu asi 100 krát bez peňazí ani veci mi nedali čo som si podokykam zarobila na ne takze som ostala na ulici s jednými handrami a to tými vo som mala na sebe v peňaženke 20 euro. Od ani neviem akého času som zacala byt čierna ovca rodiny ..sme 4 mama nikdy nerobila za všetko som zla byvam doma nie dlho a všetko bolo fajn až kým som sa nezamestnala už jej nemal kto pomáhať s malými deťmi ...nonstop hádky výčitky chceli mi to dokonca zatrhnúť ísť do roboty a vyberali mi kde môžem robiť ...od rana do vecera som bola s deťmi von som isla raz za týždeň ale až vtedy keď všetci isli spat ...od kedy robím nepúšťa má nikde ani s kamarátkami nikde že mám doma makať nevladzem proste neviem či to ja tak prežívam alebo to ke fakt choré dávam jej 100 mesacne a doma sa nestravujem vbc od kedy robím som stále v robote keď mám voľno nemozem nič len doma byt a čakať kým deti vstanú a hneď utekať sa starát o ne...preto ani nechcem mat svoje ona nedokáže byt sama ...psychicky má ničí že som prostitútka zatoze sa stretávam s 2 kamarátmi ...že sa hanbi cely život za mna ...mladší súrodenec môže všetko len ja som tá čo robí hanbu pre ňu ... kamarátky a ich rodičia mi vravía nech dostanem rozum a preruším kontakt len tam má držia súrodenci strašne ich mám rada a aj oni mna mna dokonca najmenší člen rodiny nazýva mama ...je to ťažké nemam svoj život vediem ich život aby som sa pýtala či si vbc môžem nájsť robotu ale mesacne platiť musím aj keď ju nemam chodilo mi 300 euro pandemicka aj to mi povedala že di nechá pre seba makam ak krava s prepacenim 14 hodín denne ... nebladzem ja som tak ucena že dôjdem z roboty s vyuoratujem cely dom aj keď spím len 3 hodiny a znova robota nič si nevážia ...je toho na mna moc neviem či fakt odísť zas a už sa fakt vykašľať na všetko alebo ako to riešiť kedze sa nemozem stretavat ani s priateľom ...ďakujem za každé prečítanie s odpoved pekný večer

dominicka28
16. máj 2021

@rebeka3333 prosím ťa zmizni z toho domu kým sa dá lebo tam skysneš a neodides. Takto samu seba len zničíš

tramtada31
16. máj 2021

No najlepšie by bolo sa odstrihnúť. Pozri si, či v okoli niekto neprenajíma izbu a chod. Budes mat klud, oddychnes si, mozes sa venovat kamarátkam, koníčkom, osobnému rozvoju. Keď raz za 2tyzdne/mesiac Zavolas mame, že jej ideš pomôcť a zoberieš deti, tak ti to snáď vycitat nebude a ešte bude aj vdacna, že si jej pomohla, aj keď ti to zrejme nepovie. Mama je možno vycerpana, pod tlakom, nepises, kde má partnera, tak možno je celkovo zo života sklamana a nemá si to na kom vybiť, tak si to vybíja na tebe. Ono totiž najviac vyčítame druhym to, čo nám vadí na sebe. Držím prsty

katarina092
17. máj 2021

@rebeka3333 A to Ta preco tolko krat vyhodili z domu a potom naspat prijali? Mala by si odist, takto sa komplet znicis...rozumiem Ti ze surodencov nechces opustit, ale neboj, budes sa snimi vydavat neskor, az sa situacia ukludni..mozno mama pochopi, co sposobila ked bude vidiet o aku pomoc prisla..teraz je podstatne Tvoje psychicke a fyzicke zdravie, inak sa zosypes.. Pomodlim sa za Teba.

77daniela77
17. máj 2021

Postaraj sa predovsetkym o seba.Najdi si podnajom,oslobod sa,ved to co pises nie je normalne,si dospela,zarabas,tak by to pre teba nemal byt problem.Ak to neurobis znicis sa.Surodenci su aki velki?Matka sa o nich postara,neboj sa a casom sa to utrasie cele,nedaj sa zneuzivat.

miadi
17. máj 2021

Musis odist ASAP . Mama sa o surodencov postara aj bez teba. Je to jej job nie tvoj! Nechova sa k tebe ako by sa mala. Si dospela nemoze ti nic zakazovat deptat.Je to velmi smutne co ti urobila. Ze Ta nuti robit za nu mamu tvojim surodencom, Este smutnejsie ale pochopitelne ze Ta to odradza mat raz svoje deti. Ale ty musis zacat zit zivot pre seba. Bez mami. Bude ti tak lepsie aj Keby si vsetko co zarobis minula na zivot na byvanie stravu. Surodencov mozes ist pozriet cez vikend . . Ak ostanes doma mama Ta znici. Budes jej robit služku popolusku kym surodenci vyrastu a znici Ta psychicky tak ze budes uplne neschopna odist od nej a surodenci utecu z domu hnet ako sa im bude dat. Ak sa obetujes nikomu nepomozes. Ked odides osamostanis sa., casom aspon budu mat surodenci ku komu utiect alebo hlavu sklonit ked ich Mater vyhodi ako teba . Pre svoje dobro ale aj ich v dlhodobom efekte odid ! Ži! Dokazes to!

rebeka3333
autor
17. máj 2021

@tramtada31 má muža normálne práveže on chodí okolo 3 domov z prace

rebeka3333
autor
17. máj 2021

@tramtada31 ďakujem ale veľmi pekne

rebeka3333
autor
17. máj 2021

@miadi ❤️ Ja som jej aj povedala že pri takomto chovaní raz ujdú všetky deti ale ja keby sa odstahujem ona sa so mnou prestane kontaktovať poznám ju ale tam by to až tak nevadilo len by som zas nevidela súrodencov čo by má mrzelo ...ale ďakujem krásne urobim čo bude v mojich silách

rebeka3333
autor
17. máj 2021

@77daniela77 18 1,5 9 😒

rebeka3333
autor
17. máj 2021

@katarina092 ďakujem krásne ❤️ Ja som si myslela že len ja som prehnane citlivá ale ďakujem moc

verkaveverka
17. máj 2021

V BA sa dá nájsť spolubývanie za 150€ a máš samostatnú izbu. Alebo skus VŠ a internát. Matka ťa len zneužíva a vidí v tebe lacnú pracovnú silu. Utekaj, obmedz alebo preruš kontakt.

miadi
17. máj 2021

Surodenci maju 18 ?Cize uz skoro dospely a 9? A rok a pol babo? Otec chodi o 3 domov??? Tak to mà mama super . Je doma a este jej robis sluzku? Depta Ta aby Ta mala pod palcom. Musis odist aj ked mas velmi rada surodencov . Si dospela. Ked nestudujes ale pracujes si.vo veku ked treba odist postavit sa na vlastne nohy aj Keby si mala najuzasnejsiu mamu na svete. A casom si najdes priatela. Budes mat svoju rodinu svoje deti (aj ked teraz mas deti dost ale to su surodenci)) mama kludne nech Ta aj odstavi nebude to vecne. Ked odides bude robit rovnako zle tomu co mà 18 a ten za 2-3r tiez utecie. A tie 2 deti uz snad zvladne aj s ich otcom 🙄ako by mala zvladat vsetky 4.

rebeka3333
autor
17. máj 2021

@miadi on chce odísť hneď budúci rok keď skončí je to strašne som silná povaha ale je toho veľa

miadi
17. máj 2021

@rebeka3333 ak neodides hnet tak aspon šetri a odid s bratom mozete byt spolubyvajuci pomahat si chranit sa .. bude vam veselsie ( ak mate ok vztah)

katarina092
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarina092
18. máj 2021

@rebeka3333 a priatel Ti nemoze nejako pomoct?

katarina092
18. máj 2021

@rebeka3333 Kazdy na Tvojom mieste by bol psychicky na dne..nie si prehnane citliva

mamamia80
6. apr 2022

@rebeka3333 ja som to zazila tiez ale pred niekolkymi mohla by som rozpravat cely pribeh ale treba sa nad tym povzniest, naucit ich brat ze je to tvoja rodina rozpravaj sa s nimi ale zase nie vsetko, maj svoj zivot, s tym proste nenarobis nic a ci sa niekedy zmenia? Fu tak valnu vacsinu pochybujem ze by si vstupili do svedomia.....proste su to ludia bez chrbtovej kosti a takych je viac.. netreba si to vsimat.....zit si svoj zivot nie ich....