Kde nájsť brigádu pre tínedžerov?
Ahojte, brigaduju vase deti? 15 a 16 rocne. Ak ano, kde? A cez leto nejaka dlhodoba brigada aj na turnus? Dakujem
@melanta je novela, ktorá bude platiť od leta tuším. Môžu už ako 15 roční. A áno, chcú si zarobiť pre vlastnú potrebu. Ja, práve, naopak, ich v tom podporujem. Zatiaľ robia iba také práce - viac menej susedská výpomoc...
Áno, niečo sa už zmenilo ohľadne brigád over si to
Neviem čo myslíš pod brigádou na turnus aj, keby bola dcéru by som nepustila
Väčšina detí čo poznám brigádujú v MC Donalde, ale áno tam by som ju nepustila😉
DM drogéria často hľadá na vykladanie tovaru, Tesco, letné brigády na kúpaliskách zmrzlina, kamarátka ma dcéru na víkendy v detskom centre na recepcii, roznasanie letákov, ďalšia vyrába z domu pre firmu fotoknihy vyberá, uklada fotky atď
Pomoc pri inventúre.... Hostesky...
Najlepšie je na FB skupinky atď ohladne brigád, či normálne študentský servis veď je veľa agentúr kde sa zaeviduje a, keď potrebujú zavolajú ju...
Ahoj,staršia brigáduje od 16tich v Mc Donalde ,vlastne už je tam druhý rok .

Ak sa nemýlim a nič sa nezmenilo, brigádovať možno ak má tínedžer 16 rokov a ukončenú povinnú školskú dochádzku. Tá je 10 rokov. Takže 15 ročný brigádovať nemôže, jedine na čierno a to som ja dcére nikdy nedovolila. Je potrebné deti od začiatku viesť k dodržiavaniu zákonov. A turnusy - tým myslíš čo? Akože poslať dieťa na mesiac do Talianska zbierať jablká? Nikdy by som dcéru nepustila. Ale ja som dcéru nikdy nepodporovala v brigádovaní, brala som to tak, že po vysokej škole bude robiť dlho dlho. Učila sa, mala krúžky a aktivity, doma robila činností, ktoré boli jej zodpovednosť a väčšinou aj navyše. Ja som proste neni uznávač toho, aby deti robili. Samozrejme, iné je, ak rodičia zarobia minimálku a dieťa chce iphone či tenisky za 200 eur. Tam som za to - chceš, tak si zarob, v opačnom prípade musíš mať to, na čo má rodinný rozpočet.