icon

Kde nájsť prácu bez stresu?

27. mar 2024

Existuje práca kde nieje žiaden alebo kde je minimum stresu?

Strana
z3
elizita
31. mar 2024

@denkabemommy a čo robíš v marketingu? Ja som marketacka 12 rokov v 3.firme a teda stresu mám vždy požehnane.. zodpovednosť za budgety,termíny,správnosť údajov,celkové vysledky etc. milión veci..

luccija
31. mar 2024

@ewellina lebo ich rodičia bombardujú otázkami a zbytočnosťami.
V cestovnej kancelárii nesúhlasím často sme 4 v rade a každý má veľa otázok, zle vypočítas cenu atď...

dankamg
31. mar 2024

@brrunetkaa pracovala som v štátnej správe 14 rokov a odišla som kvôli enormnému stresu

denkabemommy
31. mar 2024

@elizita áno, áno, toto som si skúsila aj ja v agentúre, kopec stresu.. Potom som prešla radšej len pod jednu firmu, kde robím len im marketing a síce všetko (čo daná firma potrebuje) online aj offline ale čo sa týka stresu je to neporovnateľné.
Ja svoju prácu milujem, chodím si tam oddýchnuť 😅🙈.

nurielka
31. mar 2024

Záleží na povahe, vždy. Ja nie som stress človek, mám kolegyňu ktorá tiež nie, no 4 kolegyne, ktoré stresujú za každú hlúposť, pričom nie je dôvod. Je jedno v akom obore robíš. Predtým som pracovala aj v iných profesiách, a vždy sú nájdu 2/3 pracovníkov, ktorý stresujú. Je len na tebe či ťa to zloží, alebo nie.

nurielka
31. mar 2024

@vev82 súhlasím do bodky

reuska1
31. mar 2024

@brrunetkaa to myslis vazne? Neviem teda kde pracujes, ale nie je statna sprava ako statna sprava. Pracujem v statnej sprave uz roky rokuce, mam mesacne aj 6-8 h neplateny nadcas, lebo nestihame. V lete ked si vezmem dovolenku tyzden v kuse, tak mam nervy, co ma tam zas caka, ze som tyzden v sklze oproti ostatnym, lebo kolegyna zastupi len nevyhnutne veci a vsetko potom dobieham. V kuse sme v strese, treba stihat terminy, zastupovat kolegyne na PN, nesmieme sa ani o den oneskorit, atd., atd.

zuju2
31. mar 2024

@tibor79 presne aj ja si to myslím,že vtedy je to práca bez stresu.

elizita
31. mar 2024

@denkabemommy ja robím tiež firemný marketing a milujem svoju prácu,no určite nie je bez stresu 😁 tak to máš šťastie potom

vespertine
31. mar 2024

Tak najskôr by sme si mohli rozobrať definíciu stresu...lebo pre množstvo ľudí je stres už len ten samotný fakt, že ráno treba vstať (zväčša na budík), niekam ísť a robiť tam veci, ktoré by si sama od seba vo svojom voľnom čase robiť nechcela a nerobila. A toto opakovať denne. Tak je nastavená civilizácia, viac-menej. Premýšľala som už nad tým, či existuje aj iný, lepší spôsob života, ale nefungovalo by to v nejakom ideálnom zmysle. Za mňa teda robiť to, čo ti dáva zmysel a čo ťa baví. Aspoň trochu. Tam nejaká tá miera stresu vie byť zvládnuteľná. A po druhé - časom sa človek zlepšuje a robí veci s väčšou ľahkosťou. Prvé tri roky v zamestnaní som riešila všetko, každý krok, vystresovaná, hľadala som sa. Po určitej dobe je to už fajn, neriešiš každú prkotinu a viac si veríš.

brrunetkaa
1. apr 2024

@reuska1 no asi to dosť záleží od oddelenia. My mame toho veľa, ale ako som spomínala, boli sme s kolegyňou zvyknuté na viac a tým pádom mame aj týždeň v mesiaci kedy skoro nič nerobíme a len čakáme na dokumenty od ostatných aby sme mohli pokračovať a to nemáme ako ovplyvniť lebo ostatnú prácu mame hotovú, tak proste čakáme a bez dokumentov z druhej strany sa nepohneme.. Predtým kolegyne taký objem prace nestíhali a zdal sa im náročný a stresový a 30 dňové lehoty im prišli nereálne preto aj často termíny nedodržiavali. Sme v oblasti zdravotníctva…

kuko55
1. apr 2024

@ewellina rýchla odpoveď: píše sa tam všetko a stále kýmkoľvek a kedykoľvek, síce je to rýchle (na prvý pohlad), ale proces sa spomalil- predtým sa riešili ozaj podstatné záležitosti, teraz človek stráca vzacny čas nad malichernosťami a podstata uniiiiiiikaaaaaaaa

ewellina
1. apr 2024

@kuko55
Sú učitelia povinní komunikovať cez Edupage aj mimo pracovnej doby?

zuju2
1. apr 2024

@ewellina nie,nie sú. Je to.ich osobné voľno,tiež majú svoje rodiny a záľuby.

ewellina
1. apr 2024

@zuju2 Tak prečo sa na to Edupage tak hnevajú? Nerozumiem tomu.

zuju2
1. apr 2024

@ewellina hnevajú sa keď im rodičia píšu mimo ich pracovnej dobe alebo v dobe osobného voľna.

ewellina
2. apr 2024

@zuju2 Ale rodičia nemôžu písať v čase pracovnej doby učiteľov, keďže sami sú v práci. Učitelia nech odpíšu hoci aj na druhý deň.

loliki
15. jan 2025

Degustátor vína? Nikdy som to nerobila, ale viem si predstaviť, že po 3 poháriku je už uvoľnený a bez stresu. 🙂

Strana
z3