Stres v práci

24. jún 2021

Dobry den, mavate dlhodoby stres v praci,pripadne myslite po robote na robotu,co ste urobili,neurobili,ci stihate terminy ....myslim pracu skor administrstiva,kancelaria,statna sprava...v poslednej dobe som velmi nervozna a napata,ci som vsetko urobila,kde aky papier je,ked co chyba. Slaba chvilka.

sssss123
24. jún 2021

som na podobnej pozícii, u mňa to vždy záviselo aj od šéfa, keď bol pohoďák a fajn, bol a v práci organizovaný poriadok, mala som aj takého nevyspytatelného že totál chaos furt, tak sa to potom prenášalo aj na kolegov, teraz nastastie pohoda lahoda, takže doma prácu už neriešim, v robote všetko stíham s prehľadom

ofzuza
24. jún 2021

Mavam, lebo je vela prace a stale nakladaju. Do toho este otravaju s "blbostami" ako BOZP, PO, cybersecurity skolenia. Chcem si spravit certifikat, ale uz nemam ani energiu na ucenie.

autor
24. jún 2021

@ofzuza a niekto robi Bozp a zas ma stresy z toho 😀 sranda tento zivot

ofzuza
24. jún 2021

Anonym, jak ja tieto chujovinky neznasam. V praci neviem kde mi hlava stoji a otravuju s takymi nepodstatnostami 😂

avril299
24. jún 2021

och ze ci, ano mavam, ked je toho vela... alebo dopredu stresujem, ci to stihnem :D a potom este milion blbosti z nepozornosti a stresu urobim 😅

zuvelyn
24. jún 2021

Ja som workoholik, takze po práci myslím na prácu a často si sama nakladam úlohy, zlepšujem a automatizujem procesy čo berie cas a energiu ale vyslovene vystresovaná nie som. Základom je správny time management. Ja roku fungujem na systéme papierového denneho diára, každý den po práci plánujem ulohy na nasledujúci deň (a viac) a pocas dna škrtam. Co nestihnem, píšem na ďalší deň. A poriadok v mailoch ;)

yna1
24. jún 2021

joj toto mavam aj ja a vecer este v posteli nad takymi vecami rozmyslam a ci vsetko stihnem tak ako treba. Do toho este aj deti pri tych kopu veci postihat, co mame podohadovane. No uz niekedy som z toho na nervy.

lenka_da
24. jún 2021

podobne, každým rokom mi niečo priložia, už mám stavy, že sa v noci okolo druhej budím a v hlave riešim prácu ☹(( takto to trvá už cca dva roky, asi som už vyhorená ☹

kkovacovak
24. jún 2021

Áno mám to tak isto. Mám šlahnutú šéfku ktorá doslova psychicky deptá svojich ženských zamestnancov. Žena šéfka je proste zlo a nikto ma nepresvedčí o opaku. Niekedy ma chytajú myšlienky že radšej pôjdem do lidla za pokladnu ale tam sú zase zákazníci 😄 Som práve tehotná takže v tomto momente to už nejako neriešim a teším sa na materskú ale pred otehotnením som bola na nervy. Občas si u nás aj niekto poplače

katkamatka7
24. jún 2021

Áno, stres z nestíhania, nesplnenia termínov, požiadaviek, vybavenia. Mala som časy, že sa mi o práci snívalo. Rokmi som si vybudovala systém zvládania viacerých požiadaviek súčasne, od poznámkového zošita, olepených monitorov drobnými farebnými papierikmi, cez stolové kalendáre, každý na značenie niečoho iného, plný diár presného času, vlastné skratky, značky, farby, tvár písma, čísla. Jedným uchom počúvať cez head set, druhým uchom registrovať otázky kolegu, očami sledovať dva monitory, nástenku, písať na klávesnici a stihnúť použiť aj pero, ceruzku. Popritom nezabudnúť na pamäťovú pauzu pre ukladanie info a stihnúť vypiť kávu, vodu, vymyslieť, čo na večeru, či su deti v poriadku, ako pomôcť mužovi nájsť súčiastku do auta, kde najbližšie zoženiem žiarivky. Každý deň tisíce vecí v mysli a stále sa menia.

tanickalab
24. jún 2021

Počas celej ten pandémie, respektíve toho obdobia ako nejako sa život pozastavil, začal plynúť pomalšie, tak mi bolo lepšie. Mala som pocit, že nič ma netlačí, síce pracujem len na štyri hodiny, ale aj tak teraz mám toho viacej ako dosť. Predtým termíny som mala rovnaké ale necítila som taký tlak ako teraz a niekedy rozmýšľam, že či vlastne si ho aj sama nevytváram.

rainee
24. jún 2021

Áno žiaľ mam stresy v práci každý deň, ani jeden nie je pohodovy. Do toho debila šéfa ktorý si myslí že je nenahraditeľný a najmúdrejší. Niekedy ani zaspať nemôžem, v noci sa budím co ma zas ďalší deň počká.🙄 A presne ako tu bolo spomínané, nie ze človek má veľa roboty, ešte do toho sústavne nejaké školenia, teambuildingy a chobotiny. Nikto kto kmita v práci, rieši deti, skolu, krúžky a domácnosť reálne na to nemôže mať čas.

rainee
24. jún 2021

@tanickalab no presne, aspoň na niečo bola ta pandémia dobrá. Spomalila svet. Panbozko asi videl ze tu ideme viacerí skolabovat a zoslal nám homeoffice 😂 zaujímavé že aj tak všetko fungovalo. Trčať v práci od nevidím do nevidím už nie je in. Moj otec hovoril ze najcennejšía devíza bude raz voľný čas, akú mal pravdu.

autor
24. jún 2021

@rainee inak je strasne strasne,ked si tak uvedomim v akom strese ludia pracuju,ako celkovo....mat non stop stres zo sprostej roboty,je fakt strasne ...ked tam clovek stravi 1/3 dna...akoze ludia sa sami stresujeme a robime sa ake je vsetko dolezite a mozno ani nie.

rainee
24. jún 2021

Áno je to choré. Naši rodičia mali v práci oveľa väčší kľud. Teraz 1 pracuje bežne za 3 a keď sa ozveš je zle. Vkuse sme na PC, mobiloch, človeka otravujú od rána do večera alebo na dovolenke. No je to stres. Mam pocit ze deň má málo hodín, nič nestíham a som vyhoreta. Lenže v žiadnej práci to dnes nie je pohoda.

tanickalab
25. jún 2021

@rainee presne, stihla som si v kľude aj doma porobiť, aj prácu, aj všetko a ešte sme bez problémov aj do hory na prechádzky chodili a teraz jak je to všetko uvoľnené tak mám pocit, že nestíham nič.

fila82
25. jún 2021

@kkovacovak presne u nás, píšeš o mne. Ženská šéfka je pohroma a zlo.

rainee
18. júl 2021

@tanickalab ja práve rozmýšľam ako z toho von, lebo mam pocit ze to už nezvládam a mam zdrav.problemy. Tiež vôbec nestíham deti, domácnosť. Len sa bojím ze keď dám výpoveď nenájdem si v tejto dobe nič lepšie. Stačil by mi polovičný úväzok v normálnej firme... Ale keď pozerám okolo seba asi niečo očividne robím zle,lebo kým ja idem dušu vyplut v robote, sú plne restiky, shoppingy, fitka...

tanickalab
22. júl 2021

@rainee po pravde neviem, lebo ani ja z toho kolotoča neviem von. Tiež som zvažovala, že nenastúpim do práce, čo pred materskou, že radšej si pozriem niečo, kde si len odrobím osem hodín a pôjdem domov a viac ma netrápi. Len to zase iné veci nesie so sebou.