Kde nájsť vyhovujúcu prácu v kuchyni?
Ahojte, mám dvoch chlapcov 5 a 7 rokov majú.
Odkedy menší nastúpil do škôlky som hľadala prácu, keďže mám malé deti tak na jednu smenu. Chcela som v škôlke kde chlapci chodili no nebolo voľné miesto.
Našla som si v hoteli na kuchyni prácu. Začiatky boli ťažké nevedela som sa to naučiť a po čase som išla na ocr deti boli často choré. Prepustili ma pre časté chybanie.
Cez leto som bola doma na up. Od ďalšieho septembra som si našla prácu v susednom meste v škole ako pomocná sila v kuchyni. Popravde nezapadla som tam, boli tam ženy v staršom veku nič mi nepomáhali ohovarali ma za chrbtom plus cestovanie tak som to vzdala.
Teraz od septembra robím v našom meste tiež v škole na kuchyni, no nepáči sa mi tam. Je tam cez 800 deti. Robota je ťažká nič nestíham. Kolegyne by chceli aby som bola samostatna no neviem to ešte sama kedy čo mám robiť treba mi pomôcť. Kolektív je o ničom. Práca ma totálne vyčerpáva nedávam to fyzicky. Neviem čo mám robiť peniaze potrebujem, no kde sa zamestnať?
Hľadám preto iba na kuchyni v škole aby som mala prázdniny tak isto ako deti tým pádom môžem s mojimi chlapcami byť doma a nemusíme lámať hlavu ako to ináč vyriešiť.
Autorka, úprimne si totálne negatív a lenivá osoba 🤦♀️. 1. Dorob si maturitu 2. Urob si nejaký rekvalifikačný kurz. Ja som rovno po škole šla na materskú, dokonca, na dve, takže 6r doma. Prax 0 ale veľký chtíč. Do pár mes.som si našla svoj dream job (vyššia pracovná pozícia). Takže je to len o tom, čo chceš a čo si pre to schopná urobiť, ty ale nie si ochotná urobiť nič navyše len lamentovať nad svojím ťažkým osudom, ktorý je ťažký pre tvoju hlúposť a lenivosť.
🤦♀️ nie, pisala som to uplne ironicky...prepac, ale ked ani toto nechapes, ..
Statne davky nevyuzivam, zijem v krajine, kde nie je ani ocr, ani rodicovska, pracujem, odkedy mali moje deti 4 a 9 mesiacov, ja ani muz nemame 60 dni dovolenky a sviatky a prazdniny vykryjeme..
Skús nejaké callcentrum, víkendy sviatky sa nerobia. Keď budeš na OCR či PN nie je to taký problém ako na pozíciách kde si nenahraditlena a tvoju robotu nevie nik urobiť. Berú väčšinou aj bez skúseností, budeš sedieť na zadku celý čas a rozprávať. Psychicky náročnejšie ale.ako.vidim.mas.vela argumentov tak to by sa na pozíciu telefonistky oplatilo. Tiež home Office veľa centier ponúka. Môžeš tak robiť cez leto napr.
Kamoška robí v call centre na zákazníckej linke. Robí viac z domu ako z kanclu. Vždy keď ma deti choré,má homeoffice. Robí na 3 denne zmeny. A muža má každú chvíľu na sluzobkach a zvláda. Pred md tiež robila vo vyrobe. Skús.
@chupakabra call centra väčšinou chcú maturitu aspon
Urcite si sikovna,len si neveris a citis sa nesvoja. V tom,aby si bola dobra v nejakej praci,musis nabrat skusenosti. A skusenosti nielen pracovne,ale aj s ludmi. Vediet mat v pazi ludi,vediet ako reagovat a byt sebavedoma. A sebavedoma budes az skusenostami. preto som ti radila pokusit sa byt vytrvala. Vydrzis tam,naberies sebavedomie,skusenosti a pojde ti to lepsie. Tie panie tam asi zabudli ako oni zacinali. Pozri idu Vianoce,bude volno,zregenerujes. Potom pridu jarne prazdniny a ani sa nenazdas a bude leto a zase volno. Ja verim,ze to zvladnes. Nezabudaj hlavne vyvazit pracovny cas zabavou. Robotu si domov v hlave nenos. Vyjdes z budovy,zabudnes na robotu a uzijes poibede s rodinou alebo nejakou aktivitou,ktora ta bavi,robi ti radost. Kazdy mame obcas tazke dni v praci a vtedy musime doma robit nieco,cim vyvazime ten tazky den.
@lakebabe nie všetky, treba hľadať a hlavne chciet
@chupakabra vychádzam z toho ze som cez desať rokov robila v manažmente na rôznych call centrách s nestretla som sa zo žiadnym kde by nevyzadovali aspoň maturitu. Prvé keď prišli životopisy sme triedili podľa vzdelania s ucnovkou išli do "koša " ale zas možno sa doba zmenila že je nedostatok ľudí
@lakebabe ja som sa stretla aj s takými kde im stačilo iba základné vzdelanie, nebolo ich veľa a aj úroveň CC bola nižšia
Nároky máš, ale nemáš čo ponúknuť. Doporučujem, dorob si diaľkovo maturitu. A čo sa práve týka, neviem Ti poradiť, lebo robiť nič nechceš. Skús opatrovateľku v domove dôchodcov, ale to asi tiež nebude pre Teba, tam sa namakáš.
@chupakabra môže byť teraz už ma skoro každá firma cc stále hovorím ze roboty je veľa a ľudí malo len treba chcieť hľadať
@chupakabra možností uplatniť sa iba zo ZŠ sú, ale je ich veľmi veľmi málo a bude ich stále menej, rovnako tak bude stále menej možností na uplatnenie sa pre ľudí s maturitou. VŠ chrlia toľko absolventov, že je normálne stretnúť VŠ vzdelaného človeka v pokladni v Kauflande, takže mladý človek bez maturity a navyše lenivý príliš dobré vyhliadky do budúcna nemá.
yostala si v tej kuchini ci si to vydala

@autorka zaujímavé