Kde sa dá urobiť kurz na farmaceutického laboranta?

patrik479
18. mar 2017

Ahojte, chcel by som sa spýtať či náhodou neviete či sa dá spraviť nejakú Kurz na farmaceutického laboranta aby som pracoval v lekárni ak áno a Kde Ďakujem 🙂

giardia
18. mar 2017

Kurz asi tazko,laboranti studuju 4 roky na zdravotnickej skole.

katarinamarkova
18. mar 2017

@patrik479
http://www.health.gov.sk/?farmaceuticky-laborant

prekvapuje ma domnienka, že na výkon takéhoto povolania, kde ide o život a zdravie klientov ti stačí nejaký kurz......

patrik479
autor
18. mar 2017

@katarinamarkova však nehovorím že ten kurz musí byť abslovovany za 2 mesiace neviem ako to funguje preto sa pýtam

jeennyv
18. mar 2017

@patrik479 kurz urcite nie, jedine vecerna skola resp. Externe stredoskolske studium alebo vs studium

patrik479
autor
18. mar 2017

@jeennyv ďakujem.za odpoved počul som že sa to dá keď je gymnázium vyštudovanýle tak nejaká nadstavba​ == ale možno zas raz len cez známosti 🙂

dankabodvanka
18. mar 2017

@patrik479 Že si ty chceš namiešať nejakú dobrotku?

katarinamarkova
18. mar 2017

@patrik479 funguje to tak, že na to musíš mať školu!

jeennyv
18. mar 2017

@patrik479 nadstavba nie, musis 5 r odstudovat na vs alebo strednu zdravotnu odbor laboranta..v tomto nadstavba ani nic nie je..kamoska ma vs farmaciu..

operaphantom
19. mar 2017

Na toto treba chvalabohu skolu zo zakona, lebo ako aj vidime z prispevkov, nemali by to problem ist robit ludia, co o tom nemaju ani paru. Skoda, ze to tak len v medicine a farmacii, ze to mozu robit len ludia, ktori to aj studovali. V inych odvetviach bezne robia ludia, co nieco ani nestudovali, ani nic, len sa tam po znamostiach dostali.

xoxo17
1. dec 2017

Milujem ľudí, ktorí tu píšu veci a majú očividne žiadnu páru o tom ako to funguje.
@katarinamarkova "prekvapuje ma domnienka, že na výkon takéhoto povolania, kde ide o život a zdravie klientov ti stačí nejaký kurz......" to ako vážne? Očividne neviete o čom tu píšete, sama som robila farmaceutickú laborantku a zaručím Vám, že som ani raz nebola v situácií kedy to šlo o život klienta =D, väčšinu receptov robíte podľa postupu a pokiaľ nie ste analfabet, tak to zvládnete ľavou zadnou. To bolo za prvé, za druhé, asi si to mýlite s FARMACEUTOM, ktorý vydáva lieky na predpis. Laboranti môžu max. voľno-predajne lieky a tie si môžete objednať aj v pohodlí domova cez internet =D a za tretie ÁNO @patrik479 kurz farmaceutického laboranta existoval, bola to dvojročka ale keďže na tomto Slovensku sa všetko dobre zatrháva tak aj toto =D takže ako spomínali už vyššie buď škola 4r. s maturitou alebo výška 5r. otrasná predstava...mám ešte však tretiu možnosť ak viete dobre po Nemecky a máte dostatočne na to financie, v Nemecku si môžete tento kurz robiť je to tiež 2-3ročka závisí to od toho čo za odbor chcete =)