Kde sa zamestnať po rodičovskej, keď sú deti stále choré?
Poraďte kde sa zamestnať po RD keď sú deti stále choré?Sťahovali sme sa,do predošlej práce sa nemôžem vrátiť.Hladala som niečo na jednu smenu alebo na skrátený úväzok.Skrz škôlku a školu aby som mohla tam nosiť a vyzdvihovat deti.Strasne málo je takých robot.Co som našla v dvoch mi dali už výpoveď.Deti sú stále choré,dva tri týždne doma a týždeň v škole škôlke.Kasel,horúčky,grcacky,hnačky všetko možné donesú zo škôlky/školy.Najhorsie že vždy to chytím od nich aj ja.V novembri boli doma celý mesiac,prvý decembrovy týždeň chodili.A teraz zase sú choré.Mna už z toho porazí,ako toto obdobie prežiť?A hlavne kde aj nájsť prácu?
ja sa este opytam, ci su ockovane na rotavirusy, ked maju tak casto vracanie a hnacky. lebo s tym som sa este nestretla, ze to by bola pricina casteho vymeskavania. vacsinou su to sople a z nich kasel, tak ma to len zaujima.
Netvarme sa ze kazda zena chce ist do roboty, alebo teda si to vie zariadit aby mohla,len sa to caka ze pojde.keby sa nad tym stale niekto nezamyslal tak x bab to ani nenapadne a su spokojne tak ako su. A nie kazda otazka caka na odpoved, lebo ona uz svoju odpoved ma😉
ked vam staci muzov plat, ta bud zatial doma, skus si najst max.brigadu na vikend ked je doma napr.
S tymi chorobami, deti s nimi rastu aj z nich vyrastu ale zaklad je dobre sa stravovat ( minimum sladkeho, probioticke jogurty, ovocie ktore im chuti,zelenina...nie parky a tak podobne to vacsinou detom chuti..)a vela byt vonku, na vzduchu....a v zime x nasobne chodit von a otuzovat sa, take ze nechce sa nam....detom sa chce, len im treba ukazat ze aj tebe sa chce....najst si svoje trasy na prechadzky, a su to este male deti, s nimi sa da, raz dva si zvyknu ked budete chodit pravidelne. A alergologiu by som tiez zvazovala, dcera mala ukrutne bolesti brucha parkrat za rok....histamin....vadia jej kysle uhorky, koho by to napadlo
Pokiaľ si nájdeš prácu, ktorú si budeš chcieť udržať, tak si OČR budete musieť s mužom prestriedať, inej možnosti niet. A nejde o to nepokaziť mužovu výplatu. To je proste "niečo za niečo" - obetujete niečo z mužovej výplaty a vráti sa vám to v podobe dvoch príjmov, takže v konečnom dôsledku budete v zisku. A ešte jedna rada k OČR - netreba zabúdať na to, že tam sa platia aj víkendy, takže neukončovať OČR v piatok, ale až v nedeľu.
@jaroe lebo manželstvo a rodičovstvo ma byt o tom, aby nám to bolo spolu ľahšie, nie ze je ulohou ženy sa obetovať na dreň. Ženy tiež robia 8 hodín, tiež fyzicky, ešte majú pocit, že domácnosť aj deti sú ako keby ich, no nie deti a domácnosť sú na pol a kým sa nezmení tento narativ, tak budeme stále pobehovať mužom okolo zadku a mat pocit, že sme permanentne vyčerpané. Nevidím dôvod, aby aj muž nenosí a nebral. Deti zo škôlky a školy a nebol na OCR. Toto ma byt úplný štandart. Ak to rodine vyhovuje inak, nech si to zariadi inak, ak to tak vyhovuje OBOM
@alby2014 Lebo muž robí celý deň,má dôležitú robotu dobre zarába,tak nechceme aby pokazil výplatu.To je hádam logické.
@chillibubble Všetky povinné očkovanie majú.
@alby2014 Lebo žena je tá čo sa stará o deti.Ano aj chlap sa s nimi zahrá alebo pomoze keď niečo treba.Ale aj tak väčšinu času trávi žena s deťmi,keď sú choré žena sa o ne s láskou stará,muž chodí do roboty
rotavirusy su nepovinne.
Pozri autorka pokial to beres ze o deti a domacnost sa stara zena a muz chodi do roboty tak naco si vobec hladas robotu. Tak bud doma a staraj sa o deti. Zamestnanie kde rano odvezies deti do skoly, skolky, poobede pre ne prides a 2/3 z mesiaca budes s nimu doma kvoli chorobe neexistuje. Vela ludi to ma tazke, obzvlast so zacinajucimi skolkarmi ale vacsina si pomaha, hlada riesenia, beha po lekaroch a podobne. A hlavne sa so svojim muzom a otcom deti delia o starostlivost o nich.
@hradnapani co mu dali na roztoce prosim ta? lebo moj ma alergie, znizenu bunkovu imunitu. Nic mu nepomaha. V lete dostal na plucnom flixotide (to je vlastne kortikoid na vdychovanie), teraz od septembra sme neboli na plucnom a zas v kuse chory. Ale zas v skolke bolo 6deti, jeden den tam bol a ochorel… skolka zavreta 2 tyzdne. ja tiez neviem ako sa zamestnam. Ale rozmyslam ze na tom plucnom si zas vypytam ten flixotide. Kamoskin napr od narodenia po nemocniciach, zapaly pluc (toto moj nemal nikdy, len kasel ktory vzdy dlho trva) a oni beru ten flixotide plus aerius (na alergiu) a este nieco na astmu. A nebyva chory a ze ked ano tak len par dni. Asi to budem musiet aj ja takto vyriesit. Lebo syn bude mat uz 6,5r a ma ist do skoly a nemoze byt 2t v skole a 2t doma 🤦♀️ A ja tiez chcem uz normalne robit. Mladsi ten zas ovela lepsie od narodenia ale tuto jesen uz aj jeho to celkom chyta.
Ak to beries tak ze zena je ta co sa stara o deti a muz sa s nimi len trochu zahra a nieco pomoze, tak potom nech vas zivi tak aby si pracovat nemusela a riesila len deti. Nech ti plati odvody do SP a je to 🤷♀️
Ak si myslíš, že deti a domácnosť sú úloha ženy, potom ostaň doma. Iná rada tu nie je. Aj môj muž má dôležitú prácu a jeho plat tu nebudem ani písať, napriek tomu nosí deti ráno do školy a škôlky, ja ich vyberiem a striedame sa na OCR, či home office. Úlohou muža nie je len nosiť peniaze, ved aj ženy ich nosia, úlohou muža aj ženy je s láskou vychovať deti spolu, ak budete robiť dvaja a muž bude niekedy na OCR, tak predsa ten nižší príjem sa v kompenzuje tvojim príjmom čiastočne, lebo teraz nemáš žiaden. Btw s deťmi pomáha mama, pestúnka, suseda, nie ich otec preboha, on sa spolupodiela.
Inak s tym dochodkom, niekedy sa zamyslam, ze musim sa cim skor zamestnat, kvoli dochodku, ale potom si poviem, o 30r kym ja pojdem uz ziadne dochodky nebudu 🤣🤣🤣
@alchemilkazltozelena pisem rychlejsie a to im stacilo....neriesili, ze nemam prsty ulozene podla pravidiel strojopisu. Tukam dvoma prstami🙂)
@bafka pre mňa najväčšie zadosťučinenie bolo, keď babka čo dovtedy bola samá rada ako to treba s takým dieťaťom a ako to, že ja matka to neviem, mi po týždni prázdnin dieťa odovzdala zo slovami: mala si pravdu. Ju ani nepresvedčíš, ani nevysvetlíš ani neoklameš (chcela určite jedlo zamaskovať aby ho nebolo vidno).
A skončili všetky reči😉
Do šiestich rokov dieťa máš právo zostať doma, s tým, že zdravotné aj dôchodkové odvody platí za teba štát. Je to jedna z možností, ak sa o vás manžel dokáže finančne postarať.
Pozri autorka, keď ma muž teda "dôležitu" prácu a nemôže ísť ani na jednu jedinú ocr, nemôže ich ani zaniesť do škôlky tak ostaň doma na predĺženom rodicaku a rieš to brigádami. Pripadne živnosťou v službách ci predávať nejaké výrobky - to je tiež dobra cesta byt sama sebe pánom. Ťažšia ale pri detoch idealna
Sú aj dobre platené práce cez víkend, napríklad keby jazdíš cez víkendy v noci taxíkom tak máš mesačne toľko co tvoj muž... Ak si teda trufas aj na pre ženu menej obvykle práce a chlap by bol ochotný cez víkend byt s deťmi.
Ono je tento klasický starosvetsky model "muž zarába a žena je doma s deťmi a stará sa" síce fajn, ale dnešná doba tomu moc nepraje.
Zas 1300 co zarobí tvoj muž nieje žiadny extra plat aby si mohla byť doma a finančne vám bolo fajn.
Jeden "nepokazeny" plat bude vždy menej ako dva "pokazené" platy, matematika nepusti. Väčšina ľudí to takto riešia, kým sú deti maličké prestriedajú sa (v ocr, v starostlivosti) aby si prácu mohli nájsť obidvaja.
No ak v tomto nemáš u muža podporu a ochotu ti trosku pomôcť budeš to mat s tou pracou ťažké.
Nijako sa nedá, ked rodina nepomaha, musíš počkať, kým podrastu a budu menej chori, až potom do prace.
@bafka ja s vami úplne súhlasím!!!!také rady tipu musia jest zdravo,nech nejedia sladkosti a nech spia dlhšie mňa tak isto vytrácajú do nebies ....od narodenia som dbala na 100% stravu,dostatok spanku a obaja nevedeli čo je cukor do 2 rokov,velmi som na tom lipla,bazirovala,cela rodina sa proti mne otocila ,ze mi z tej zdravej stravy a bio jedla a ziadneho cukru drbe a teraz????obaja sa idú za sladkým pozabijat,ale až tak ze 5 ročný keď náhodou dostane cukrík tak ho ani poriadne nerozbali a už je prehltnuty, hlta to akokeby bol narkoman a vzdycha po tom ešte pol hodinu no koniec a to ja domov nič nekupujem jednoducho v škôlke každý deň keď pre nich prídem majú nafasovane pribinak, kapsičku, dzusik, lízatko,brumik....atď atď...nie jednu vec niekedy vážne ako na Mikuláša ideme zo škôlky no des a horor, 5 ročný mi do teraz spával pekne poobede ,ale to všetko na silu, z donútenia,nie pre moje pekne oči,aj 2 hodiny som pri ňom ležala len aby si proste poobede pospal,celé prikrmy boli podľa skupiny co jedia zdravé deti,jedol mi všetko od brokolice cez mangold špenát cuketu špargľu papriku kaleráb všetko co niektoré deti ani nevedia ze taka zelenina existuje a teraz????zje mi max uhorku cherry rajčiny papriku kaleráb mrkvu aj to len v surovom stave,ak sa niečo zo zeleniny náhodou ocitne v jedle cele jedlo ide do koša, lebo sa ho ani nedotkne...naozaj som sa v tomto smere myslím veľmi činila angažovala na 180000 % ale proste život je život a nedá sa mu rozkazovať. Takže vážne takéto kecy tak isto nemusím. Možno matky,ktoré na to kašlú majú oveľa lepšie výsledky kto vie ,ale už to bohužiaľ nezistim. Je predsa známe, že deti si vytvárajú preferencie chuti už v bruchu, takže vidím, že už vtedy som mala začať riešiť a teraz je už neskoro.
autorka..... neviem ci si troll alebo zijes 50 rokov dozadu....
ked je dieťa choré si myslis, ze len zena sa o neho s laskou stara, to co je za blbost 🤦
chlap moze zostat na ocr taj ako zena, ocividne si vsak meles stale dokola to iste, neda sa, musim byt ja s nimi, nepokazim muzovi plat..... tak vies co, zostan doma do ich vysokej skoly, lebo aj tak ocividne vsetky rady ignorujes a ides si len to svoje ...... hlavne, ze si anonym, ze nemas ani tolko slusnosti sa prihlasit na MK.....
tvies co, tak buď doma a neotravuj a nepytaj sa uz nic, lebo aj tak ked Ti niekto poradi, nemas zaujem ....
@lucik194 tiež si myslím že je zbytočne na autorku míňať energiu 🙈 melíe to isté dokola
a mozno ste tu na nu neopravnene "zle". ona to mozno prezentuje ako "nepokazim muzovu vyplatu" ale mozno ma doma chlapa, ktory jej povie ze jednoducho nech zabudne, ze ostane on doma s detmi. co ma taka zena spravit? cim sa mu ma vyhrozit, ked chlap proste nechce? a este jej mozno povie, ze on deti vlastne nechcel, ze ona chcela deti tak nech sa stara. ako pohnete s takym chlapom? rozvednej jej bude potom lepsie?
Neviem,kde býva autorka,akú má prácu muž,ale tiež pridam svoj názor.Najskor homeoffice....to si myslíte,že každý robí v kancelárii a môže si dať homeoffice?je milión profesii,kde to nejde.... strojári,pekári, predavači.Ja osobne som za celý čas ,čo som pracovala nemala ani v jednej práci možnosť homeoffice a to som robila administratívu.Dokonca na pohovore v účtovnej kancelárii mi povedali,že u nich sa homeoffice nedá.Dalsia vec....pomoc s chorými deťmi...už som to niekde písala,to si ozaj myslíte,že každý čaká len na vaše choré dieťa?Veď teraz všetci chodia do práce,budú si brať voľno len na to,aby boli s vašimi chorými deťmi?Mojej mame som dala moje deti na dve poobedia a za dva dni chytila od nich kašeľ 😕Rovnako kamoška na materskej....určite bude riskovať,že jej dieťa ochorie od môjho.Opatrovatelky alebo ochotne študentky...v mojom okolí žiadna.Plus ďalšia vec....dochádzanie...je rozdiel byť v meste,kde ide bus každých 15 minút a niekde v dedine,kde chodia autobusy každé dve hodiny.Moja kamoška si práve preto nevie nájsť prácu,lebo musí najskôr zaviesť deti do škôlky a potom jej ide autobus až okolo pol ôsmej,vodičák nemá.Jednoducho,je milión dôvodov,prečo niekto nevie skĺbiť deti a prácu,nemusí to byť hneď lenivosť a výhovorky.Autorke by som poradila to,čo pár žien predomnou... ak su deti chorlave,ísť na predĺžený rodičak s občasnými brigádami .
@vanilka83 do 2 rokov nevedeli co je cukor a cudujes sa, ze sa teraz idu za sladkym pozabijat. Vsetko s mierou, cukor proste chuti, je to normalne, len ked to doteraz absolutne nepoznali, prisiel normalny cas, kedy sa tomu nevyhnes a prilis to neovplyvnis - skolka. Ziadny extrem nie je dobry.
@zabka1000 Ďakujem aspoň niekto ma chape.No porozmýšľam nad predĺženým rd
@lucik194 Keď sú deti choré chcú byť so mnou,aj v okolí to vidím,vždy žena je doma s chorými deťmi.Ved žena vie pohladiť,pomojkat aj počas choroby.Aj chlap vie zahrať s deťmi keď treba,no máloktorý vie dávať lieky a utierať grcky,nie každý chlap má na to žalúdok.

Hľadáš prácu, nerozumiem, prečo slovenské ženy začínajú vetou, aby som deti nosila aj brala zo škôlky. Máš muža, nech nosí on, alebo vyberá, aj keď ma zmeny, raz, 2x do týždna to kľudne da. Ak sú deti choré a teraz sú často, lebo odložené respiračné ochorenia, dlho mimo kolektívu.. Ú nás je bez milosti na home office muž, teraz bol 2 týždne, lebo deti si chorobu prestriedali, OCR bez milosti na poli, resp ešte sa to dá platiť trochu peckami (celodenné ošetrenie), keď ide u vas o peniaze.
Tento rok by som asi brala len brigády a od apríla skúsila nejaký job vtedy už deti bývajú choré menej. Nám pomáha aj opatrovateľka niekedy, keď je to naozaj zle, plus babkam choré deti nedávam, lebo chcem, aby dlho žili. 🙂
Nie si na to sama, máš muž, sú to aj jeho deti a jeho zodpovednosť.