Kedy dostávajú obchodníci svoje plány a odmeny?
Ahojte mamicky,
Chcem sa opytat tie, ktore mate skusenost s poziciou sales na ktorej je okrem fixu aj odmena ( na zaklade splnenych podmienok)
Nastupila som do firmy v marci, ale zatial mi nedali plan na rok 2025. Rozumiem, ze este ma pravdepodobne testuju - aby mi dali plany ako tak splnitelne
Ale otazka je - kedy sa davaju plany novemu obchodakovi ?
Ide o to, ze chcem vediet, aka bude vysledna mzda po pripocitani odmien / odmeny su vyplacane za 6 mesiacov.
Nechcem ich hned nahanat v prve tyzdne, ale je to pre mna dost smerodatne
Pripadne aj mamicky pracujuce ako HR v sales spolocnostiach budu vediet
Dakujem
@petamich dik. Nastupovala si na tu poziciu externe alebo si vo firme pracovala uz?
Ja som sa vracala po materskej/rodicovskej na uplne novu poziciu a uplne sa mi menila odmenovacia schema. Kolega cisty salesak nastupoval teraz 1.1. a tiez sme mu to vopred stanovili (on prisiel externe).
@petamich aha takze aj externemu stw to dali hned pri mastupe / bez toho aby sa vedelo co a ako
Pracuje …
Mne to nedali - neviem ci cakaju na koniec skusobnej alebo co ale rada by som bola v obraze …
musis sa zaoracovat jednak prejst skusobnou dobou a potom nadobudnut prax atd, pockaj do skoncenia skusobky
Spytaj sa, ze by si rada vedela ako to bude. Ved sa nejdes pytat nic kontroverzne ani negatine). Cisto len nech sa vies zariadit, ono kazdy ma asi nejaku svoju prax ine je to u vas, ine u nas, ine napr. v banke na pobocke.
Uz len ak cakaju na koniec skusobnej doby a tym padom ti zostanu 3M do konca sledovaneho obdobia, daju ti na plnenie len polovicu? Aby si realne mala moznost si na nejaku variabilku siahnut? Ja by som sa urcite spytala, ze aka je firemna prax, ze ta ti zaujima.
@petamich hej … je aj ine ci su odmeny mesacne alebo polrocne atd a tiez mam dojem ze chcu vidiet co a ako to pri mne nastavia / ale cakala by aom ze mi to aspon takto vysvetlia a odovodni niekto
No ja ti neviem ale silne pochybujem, ze niekde sa nastavuju plany stylom Zuzka my sme zistili, ze nie si az taka sikovna, tak ti dame nizsi plan (to len priklad, vobec nemyslim teba ako osobu) 🙂 ano moze byt standard, ze junior v pobocke ma nizsie plany ako senior, ale neviem, co ste za firmu, ak velka firma, tak tam to snad ma nejake standardy. No uvidis. Drzim paste!
@petamich hej presne rozmyslam ze sa opytam aky bude postup
@petamich ja zas co viem z predchad firmy tak sa plany nastavovali inak seniorom a inak novacikom (ajked neboli juniori) a inak sa nastavovali plany na jednotlive produkty … vyzera ze este presne nevedia ktoru agendu mi idu dat … mam pocit ze cakaju aj ako sa ja chytim, prejavim, co ma oslovi atd …
Moze byt, kludne 🙂 kazdopadne mas asi dve moznosti - pockat kym s tym pridu alebo sa spytat ako zo bude a vlastne aj tak na konci dna pockat ako to bude.
Ja som nastupovala s nulovymi skusenostami z account managementu, mala som 6 mesacnu skusobnu dobu, ciele a odmeny boli kvartalne. Pocas prveho kvartalu som mala len vseobecne ciele - oboznamit sa so systemom, produktmi, zakaznikmi, s tym, ze mi bude vyplatena 100% odmena. Az v druhom kvartali som dostala realne ciele, ktore som musela splnit, aby som dostala odmeny.
@bubinko1506 ahoj, a kedy si dostala tie ciele a nejaky rozpis ze co a za kolko v €?
Tak vseobecne sme to prebrali pri pohovore, nech viem, do coho idem. Na prvy kvartal som dostala konkretny plan a rozpis v prvy tyzden po nastupe, potom to tiez fungovalo na dany kvartal (podla toho, na akom projekte som bola) som dostala konkretne ciele v prvy tyzden. U nas sa ale stanovovali splnitelne ciele, s tym, ze nadriadeny vyzadoval, aby sme ich skusili prekonat a to bolo este dodatocne odmenovane ako extra bonus.
.

Riesim okrem ineho aj account management a business development - plany sme si nastavili hned na zaciatku resp. este pred tym ako som akceptovala tuto poziciu ako sucast odmenovacej schemy. Kazdy nas salesak ma stanovene ciele vopred, aby vedel za co ma variabilnu zlozku mzdy a na co sa ma sustredit.
Inak mozno len moja skusenost ale plany sa nikdy nedavaju ako tak splnitelne 🙂 vzdy su dost odvazne a obcas aj dost nerealne ale ako vravim moja historicka skusenost.