icon

Kedy ísť do práce po materskej dovolenke?

6. mar 2025

Zdravim. Varianta A - byt s dietatom doma do 1,5 roka a potom pracovat na polovicny uväzok kym nepojde do skoly, dieta je toho pol dna v instituciach alebo Varianta B - byt s dietatom doma 3 roky a potom pracovat na plny uväzok?
Co vam pride lepsie z pohladu dietata a z pohladu rodica?

Strana
z2
ekira1
6. mar 2025

Varianta A/B, byť doma s dieťaťom do troch rokov a potom na polovičný úväzok. Dieťa bude dosť často choré, alebo nemusí dobre zvladať škôlku, vykrívať prázdniny.. s polovičným úväzkom je to jednoduchšie, menej stresujúce..

lenkakravcova
6. mar 2025

Ak by mi netrebalo peniaze zarábať, tak na polovičný po 3 roku života. A keby som mala kopu času, tak potom to zmeniť na plný.
Možno ešte 2r a polovičný by šlo. 1,5r mi ešte príde malo. Okolo 2 rokov by sa to už ale dalo. Pol roka pri takom malom dieťati urobí veľmi veľa. Napr moje v 1,5r nosili plienky, nevedeli ani nič povedať a mali pár zubov. V 2r boli bez plienok cez deň, vedeli zo seba vyhabkat aspoň 5 slov a mali zuby aspoň polovicu 😀 čiže v každom prípade by som pockala do 2r a tak sa rozhodla podľa situácie a možnosti.

dixitka
6. mar 2025

Môj ideálny plán je byť do 2,5 alebo 3 rokov doma a potom čiastočný úväzok (6 h) :D inak z tých tvojich 2 variánt sa mi viac páči A.

zuzkac2711
9. mar 2025

Autorka ja som šla do práce keď moja dcéra mala 2 roky a 3 mesiace ona išla do súkromných jaslí. Ja nebanujem toho vôbec určite by som to tak urobila znova. Zvykla si rozbehla sa úplne aj rečovo a v škôlke nebol žiaden problém. Takže ja podporujematky ktoré chcú pracovať či už máš dieťa doma alebo v jasliach na pol.uvazok kľudne...

Strana
z2