Kedy je ideálny čas začať pracovať z domu?
Maminy, ktore ste mali možnosť pracovať na homeoffice (alebo aj žienky, ktore ste nemali, ale vedeli by ste si to predstaviť). Od koľkych mesiacov babätka by ste začali pracovať na HO? Od kedy to bolo tak realne možne? Zatiaľ ešte nie je narodený, ale chcela by som sa v praci nejako už dohodnuť. Chcela by som robiť aj počas materskej, ano viem, že tam musim zarobiť v podstate malo, ale kedy ste začali? Podotykam, robotu mam taku, že možem robiť ako chcem, teda keď mam čas (aj keď o 10 večer), nemusim byť na telefone, .. vobec si to neviem predstaviť, ale myslim, že takuto možnosť nevyužiť, nie?
Podla toho, co robis, ci tvoje vysledky aj maju nejaky dopad. Ja som zacala, ked mal maly okolo 9m, ked mi skoncila materska v zahranici a zacala som si vlastny biznis. Vyzeralo to tak, ze v noci som bola 9x hore, vstala rozbita aspon o 5-6, aby som nieco spravila kym maly spi, nieco nejaku hodku cez jeho spanok poobedny a vecer som potiahla do nejakej 12tej. A com bol vacsi to bolo horsie, 2 rocny siel uz so skolky. Teraz som zacala s druhym, ked mal 3 mesiace a vybrala som si len polovicnu rodicovsku kym bude mat 15 mesiacov a brutal, hore kazde dve hodiny v noci, rano o 7 hore, spanok 45 min max… tak som rada ked porobim domacnost a pocvicim si … biznis pomaly upadava, ale ozaj nevladzem, plus mam este starsieho, par tyzdnov sa to dalo vydrzat, ale z dlhodobeho hladiska je to boj. Uz by som nikdy nepracovala popri malych detoch, keby sa dal vratit cas.
@lucia13022023 to je pre mna neskoro, nerada by som prisla o takuto prácu akú mám momentálne. Skôr by ma zaujimalo ohľadom sklbenia prace z domu so starostlivosťou o tak male dieťa
@pato88 administrativa. Tak toto či opisuješ by som určite taktiež neriešila, avšak moja praca je podstatne jednoduchšia, a častokrát vie “počkať”. Nemam deadline, len na konci mesiaca. Možno by sa jednalo o pracu na 10 hod tyždenne, pričom plat by bol 40… vieš.
od 6 mesiacov na 4 hodiny denne. Viac nechcem. Ale ja si sama zháňam klientov, takže si to tak udržujem aby bolo práce celkovo tak na cca 80h mesačne.
5 hodín po príchode z pôrodnice
Tak sklbenie práce a dietata.. To ma každý rozdielne.
Ja napr - malý mi vstaval o ôsmej/pol deviatej. Ja som mala o piatej budík, išla som do fitka a potom som porobila prácu a spravila raňajky.
Potom som sa mu venovala na 100%.
Obedny spánok som využila na ďalšiu prácu. Dokopy to bolo 4-5h. Stačilo to. Poobede sme mali volne. Takýto režim mne veľmi vyhovoval.
Ja by som pockala na to, ake bude babo. Je asi ine mat vlastny biznis a inez ked si zamestnancom nejakej firmy. Ja som nastastie toto nemusela riesit a obe deticky som si uzila... No poviem rovno, ked som raz skusala pri 6 rocnom homoffice, bol to zabijak, hoci spo len o dva dni, co sme boli s malym nachladeni, lenze ja musim robit presne od-do. Celkovo pri malych detoch je homoffice velmi tazky a neodporucam ho ani pri chorobach, lebo to dieta si ta vyzaduje a nevies, ci nebudu prebdete noci, kedy si rozbita a tu pracu vtedy nevies na 100% spravit.
Ale ak mas oporu v partnerovi, ze ta vie zastupit, aby si ty mohla dohnat zameskane, tak smelo do toho.
Kamoska robila homoffice hned po sestonedeli, ale od 6m.ho dala do jasiel, lebo sa mu nestihala venovat a maly jej doma vela plakal, lebo potreboval poznornost, spolocnost. No vtedy potrebovali prachy. S dalsim ostala normalne do 3 rokov, ako jej to nasa spolocnost umoznuje.
ked mal syn 6m.
ale ja som szco a moja praca je taka, ze len musi byt urobena do urciteho terminu, inak odo mna nikto nezavisi, nikto od mna nic nepotrebuje. cize viem vynechat napr. aj tyzden-dva a potom dobiehat. cez den sa pri mojom malom robit nedalo (spaval 35 minut pokojne aj 5x denne, mal reflux, cvicili sme vojtovku...) cez den ho pravidelne niekolkokrat do tyzdna braval kocikovat moj oco, ale to som skor riesila domacnost, kedze ani v koci nespal dlhsie ako tych svojich 35 min. pracovala som vacsinou vecer od 20 do 24. a bolo to na ukor casu s muzom.
Hned v den, ako som nastupila na MD, som presla na dohodu. Pracovala som este dva dni pred porodom a asi dva tyzdne po porode som pracovala znovu. V sestonedeli ale naozaj obmedzene. Teraz ma dieta 8 mesiacov a snazim sa aspon 3 hodky denne pracovat, ale nie vzdy mi to vychadza, lebo mam aj starsie dieta a musim sa venovat aj jemu. Babatku idu zuby, zacala separacna uzkost, pokazil sa spanok, tak viac aktualne nestiham. Na pomoc v domacnosti a s detmi nemam nikoho.
Za mňa hneď po pôrode do roka a potom až od 3r, keď je dieťa v škôlke
@kaja01 a kde si dala dieťa, na adopciu?
Ja som robila na 20% uväzok z domu vždy hneď po materskej.
Pracovať som začala, ked mala malá 6 dní. Ale ja som si vyslovene mohla určiť, či hodinu, 2,3 denne a v ktoré dni, pripadne kľudne s dieťaťom v náručí.
@abbey1 a prosím ťa, poberala si aj matersku aj si mala zarobok?
Ja som SZČO, áno aj som poberala materskú aj pracovala.
Ahoj, ja som nastupila na MD a od toho dna som presla na dohodu 10hod/tyzden. Takto som pracovala kym dcera nemala 20 mesiacov. Teraz uz som si dala pauzu kym nenastupi do skolky-mam uz skvelu partacku a robime si spolu vela aktivit.
@jarkaslck ahoj. Takže si mala zarobok aj si poberala normalne matersku? 🙂
Ano. Pracovala som stale u rovnakeho zamestnavatela. Pocas materskej som ale robila inu cinnost ako povodne pred materskou. Pocas rodicovskej som sa uz vratila na svoju povodnu pracovnu napln.
@jarkaslck toto by bol presne aj moj plan 🙂
Ja som nerobila asi 5dni 🤣, ale rataj s tym ze napr ja som vstavala o 5, robila do 7, potom starsia do skoly, okolo malej, ak spala robila som ak nespala tak po 22... takto som to mala rok, potom som sa vratila do prace na 4hod lebo som kojila, do polroka som presla na 8hod. Mala bola u mojej mamy. Boli to drsne casy 🤣🤣🤣 do skolky sla 3r a presli sme na standardny rezim.
Podla mňa veľa bude záležať od povahy dieťaťa. Jedno dieťa pekne spi, iné nie. Jedno je pokojnejšie, iné akcnejsie. Podľa mňa sa takéto niečo ťažko dá naplánovať. Možno ak.urobis nejaký plán, urob aj plán B.
Ja som zacala pracovat ked mal maly 15 mesiacov, cca 5 hodin denne, nieco som odrobila rano nieco v noci. Zvladnut sa to da, len velmi zamezi ake babatko budes mat. A samozrejme ako sa budes ty citit po porode a ci mas skúsenosti s malymi babatkami. Ospbne by som ti odporucila aspon prve tri mesiace venovať sa len sebe a babu a potom uvidis. Dohodnut sa len predbežne. A taky postreh, moj maly bol kludny pri nom by sa dalo pracovat aj skôr, dokonca si myslim ze to bolo jednoduchsie ako teraz ked ma 2,5.

Ja som začala pracovať keď mal malý 1,5r. Dalo sa skôr, ale ešte som sa do práce nechcela "vrátiť"