icon

Kedy je správny čas na prechod na plný úväzok?

10. sep 2025

Ahojte, mame jednu dcéru, ktorá štandardne od 3.roku chodi do skolky. Ja samozrejme po RD do práce, vďakabohu pracujem v korporate, kde mi pekne vyšli v ústrety a mohla som nastúpiť na 75%tny úväzok, co je 6h/denne.
Takto to krásne zvládam, aj prácu aj domácnosť, a plus mam výhodu aj homeoffice. Ked sa vypnem o 14:30, je to perfektne lebo viem aspoň dačo urobiť doma bez stresu, daco rýchle uvariť, upratať, a okolo 15:40 idem do školky po malú.
Avsak potrebovala by som zarábať trosku viac.
Uz takto fungujem rok.
Ak máte podobnú skúsenosť, kedy je podľa vás vhodný čas na prechod na plný úväzok? Da sa to zvládať?
Manžel je, je prítomný a pomáha.
Tie dve hodiny pridanej práce cez deň mi dosť času uberu, a škôlku stíham ale potom už nestíham porobiť veci doma..

Strana
z2
mirka17
16. sep 2025

@anonym_autor mam 5 malých detí, nastúpila som hneď na plný úväzok. Po škole a skolke ma čaká nákup varenie učenie aj von stihnem, aj oddýchnuť aj kružky. Nerozumiem čo riešiš pri jednom dieťati, ktoré sa nepotrebuje ani učiť.

ankare
16. sep 2025
@anonym_84bd0c

úväzok učiteľa je 37,5 h., obedná prestávka v trvaní 0,5 h sa do toho nepočíta. Ak začínaš o 7, môžeš končiť najskôr o 15.

@anonym_84bd0c ak začnem o 7., skončím o 14.

hrasocek12
17. sep 2025

Ja robím na 15 hod. úväzok,tak skoro na plný ani nepôjdem. Chodím s malou na rehabilitácie,po lekároch,vozím ju na ZUŠ,plávanie,plus chodíme 2x ročne na rehabilitačný pobyt a aj na mesiac do kúpeľov. Cez týždeň jej potrebujem byť k dispozícii,keby sa niečo stane. Okrem toho manžel pracuje na 2zmennú prevádzku. A doteraz mávali 3zmennú. Neexistuje robiť na vyšší úväzok ako predavačka a popri tom všetkom stíhať plný úväzok. Ale úprimne ti poviem,že kebyže sa dalo idem. Pretože viac peňazí by sme potrebovali. Ale ako popri tom všetkom? Pokiaľ máš takúto prácu a dieťa je v škôlke a je zdravé,myslím si,že sama musíš cítiť či sa doma nenudíš a nechceš byť viac v práci. Ja by som aj chcela,ale nemám tú možnosť. Zvyšok plánujem vykryť nejak brigádami cez agentúru. Ale nato som sa ešte nedala,len to plánujem. Nemám energiu,zdravie ani moje nie je najlepšie,ani psychické a ani fyzické. Ak sa cítiš,že potrebujete viac peňazí a máš možnosť ísť ,choď. ❤️

lauricka
17. sep 2025

@anonym_autor ak potrebujete peniaze, tak je len možnosť ísť na plný úväzok. A ako budeš stíhať? No ako bežné matky, v jednom kole v rýchliku.

alexanderkovacs
22. sep 2025
@sono2

@alexanderkovacs koľko máte detí? Kto bol pri deťoch, keď sa musela hodiny učiť? Museli ste mať maximálnu pomoc z rodiny, to treba napísať. Ja mam dve deti ale ani pri jednom si neviem predstaviť robiť ako na RD myslím, ešte aj študovať a aj chodiť na prax. Kde bolo to bábätko??

@sono2 ja som bol pri dcere. Tak som povymienal smeny aby sme vedeli fungovat. Robiata , starostlivost o dceru a spanie. Ked vedela prist moja mama tak som robil okolo domu.

Strana
z2