Kedy máte nárok na pracovné oblečenie v Coop Jednota?
Ahojte to je moje prvé zamestnanie v Coop Jednote.Neviznám sa týchto veciach ako to funguje.Už pomaličky 2 mesiace pracujem a vedúca ma ešte nepítaľa na veľkosti oblečenia a obuvi.Zatiaľ mám staré oblečenie ktoré mala kolegyňa pred xy rokmi.Od kedy mám nárok na pracovné oblečenie?
@pribinak aj nevyznám.
Tak jej povedz ty. Oblecenie po kolegyni nemusis nosit.
@silvia2013 áno, ale pýtať sa to je taký zaklad, vybrané slovo
Zavolaj na centrálu a žiadaj o oblečenie, ktoré boli povinní ti poskytnúť od prvého dňa. Vedúcu obíď, ak to nerieši.
Inak, toto som mala na poste 😆 obuv po 2 rokoch a oblecenie mi dali po kolegyni o 2 cisla vacsie, ze ked viem sit, mam si zuzit. Obuv som urgovala, ale nic z toho, oblecenie som odmietla.
@pribinak to už aj zle vyzerá s mäkkým i 🙂)))
pracovne oblecenie po kolegyniach by som nenosila a ak chcu aby som nosila erarne, nech mi ho dodaju. A pytala by som ho tam.
NIkdy sme nedavali rovnake oblecko viacerym zamestnancom, neviem si to predstavit. Tak skladnik beha po sklade v obleceni a ma to odovzdat aby som to dala dalsiemu? Nechutne. Kazdy fasuje svoje nove, ked odide, aj im ho nechavam, co by som s tym robila?
Odmietni oblečenie po kolegyni a pýtaj svoje. Máš nám nárok od prvého dňa nástupu do práce.
Tak toto je dosť divné, aby si fasovala oblečenie po niekom inom. 😀 No fuj. Normálne by som sa sťažovala, však to je aké nehumánne a nehyhienické. 😀 To ani v Kauflande nerobia takéto veci. A to už je čo povedať 😂
Chodím do jednoty a každá pani predavačka ma svoju obuv. Myslím ale istá si nie som ze majú pracovné tričká rovnaké tuším biele ale obuv viem naisto ze majú svoju
V inom odvetví sme dostávali tiež po druhých uniformy. Ale boli vyprate v čistiarní. Akurát bud boli extrémne veľké, alebo malé. Keď som žiadala novú, tak ze mam nosiť to co mi dali. Ďakujem pekne. Tak som si dala ušiť vrch nový a bol svätý pokoj. Dostala som len jednu uniformu a robievala som aj 3 dní po sebe, 12 hod. Takže večer som sa modlila aby mi uniforma stihla vyschnúť. Až po 2 rokoch konečne objednali každej novú a po 2 ks, lebo to nevyzeralo dobre, že jedna ma taky strih, druhá iný odtieň a podobne.
Nechápem, že aký je problém s tým, ako oblečenie pred tým nosil niekto iný. Snáď bolo pred tým vypraté/vyčistené? Samozrejme neplatí pre obuv, resp. ak nesedí veľkosť, alebo to oblečenie nie je vhodné pre daný typ práce.
@e1h no akože dobre je to čisté a vypraté ale prišla aj druhá nová kolegyňa a ona dostala hneď prvý deň nové.Zato sa pýtam akoto funguje .Veď hápem nemá predajna z každej veľkosti zásobu a zato som sa opýtala ako to je.A potreboval som radu od druhík ako to funguje lebo nemala som ešte skúsenosti.
@stazi28 Mám pocit, že tým, že si jednoduchšia (neber to ako urážku prosím, ale vidno to na písme), si v obchode myslia, že tej tam stačí dať oblečenie po kolegyni a je to vyriešené - že na tebe čosi ušetria.
Myslím si, že na začiatok to nevadí na pár dní, ale určite si pýtaj novú rovnošatu - minimálne po ukončení skúšobného obdobia určite. Máš na to nárok potom už ako zamestnanec. Nie som proti second-handom, práve naopak, ale tuto mi to príde, že chcú len ušetriť, tak ti hodili veci po niekom, že veď tebe to vadiť nebude..
@e1h že nemyslíš vážne ???
@anouschka5 Prečo by som to nemyslel vážne? Ak to oblečenie je v poriadku (nie je roztrhané, sedí veľkosť a samozrejme je vyčistené, prečo vadí, ak ho niekto pred tým nosil)? Fakt si myslíte, že zamestnávateľ bude každému novému zamestnancovi kupovať úplne nové oblečenie? To by pri fluktuácií novo nastúpených zamestnancoch prerobil slušný balík peňazí.

@stazi28 nárok na oblečenie máš od nástupu do prace
Ehm, nepýtala, y po p