icon

Kedy oznámiť tehotenstvo pri predlžovaní zmluvy?

25. máj 2025

Ahojte. 1.juna mi konci zmluva určite viem ze mi ju predĺžia o ďalši rok som ale v 10 týždni tehotenstva, ešte to nikto nevie v práci otázka znie kedy im to povedať? Samozrejme chcem počkať až mi ju predĺžia až tak im to po 3-4 týždňoch oznámiť, aké následky ma môžu čakať?

Strana
z2
tanicka907
26. máj 2025
@lienka.7

@terina25 si predstav, ze tým zamestnávateľom si ty... tiež by si s tým bola ok, keby ti zamestnankyne takto "prechádzali cez rozum", vsak?
@autorka ako som ti napísala, následky žiadne. Len s najväčšou pravdepodobnosťou si tam potom skončila. Btw, pokial mas "odrobene" potrebné, dostaneš davky.

@lienka.7 ty fakt obranujes zamestnavatela? Kde prosim ta pracujes? v Akej oblasti ak sa smiem spytat?

lienka.7
26. máj 2025
@tanicka907

@lienka.7 ty fakt obranujes zamestnavatela? Kde prosim ta pracujes? v Akej oblasti ak sa smiem spytat?

@tanicka907 kde obranujem zamestnávateľa??? A teraz si predstav, že by si tým jej zamestnávateľom bola ty... a k tebe by sa tvoje zamestnankyne takto chovali. Co na by si povedala? Cize trosku kriticky pohľad z oboch strán, nielen z tej svojej. A to, aká je situácia na "trhu s matkami", za to môžu obe strany. Ono ako autorka napisala, ze potom je jej všetko jedno, tak asi tiez nebude zamestnanec mesiaca 😉

zltalienka
26. máj 2025
@lienka.7

@tanicka907 kde obranujem zamestnávateľa??? A teraz si predstav, že by si tým jej zamestnávateľom bola ty... a k tebe by sa tvoje zamestnankyne takto chovali. Co na by si povedala? Cize trosku kriticky pohľad z oboch strán, nielen z tej svojej. A to, aká je situácia na "trhu s matkami", za to môžu obe strany. Ono ako autorka napisala, ze potom je jej všetko jedno, tak asi tiez nebude zamestnanec mesiaca 😉

@lienka.7 z pohladu zamestnavatela tato zamestnankyna nema k 1.6. podpisane predlzenie prac. zmuvy. Dnes je 26.5. Teoreticky k danemu datumu nemusi prist do prace a neurobi nic na co nema pravo. Toto zamestnavatela netrapi? Co ak si nasla lepsie miesto?

tanicka907
26. máj 2025
@lienka.7

@lienka.7 Mas deti? Veducu poziciu? Kde zijes?
Predstav si, ze ja som takym zamestnavateloma zamestnankyne uplne chapem, ze myslia v prvom rade na seba. Chapala som to, ked som nemala deti (kedze dodrziavali zakon) a ako matka by som taku zenu dokonca ako zamestnavatelka podporila urobit tak, ako je najlepsie pre buducu matku a jej rodinu. Ako zamestnavatelke mi je teda uplne u prdele, ze je moja zamestnankyna tehotna a teda mi je lahsie jej predlzit len na tu dobu dokym si nenajdem za nu nahradu.

A autorke by nemalo byt jedno co bude o tri roky, ale to je jej vec.

simona1998
26. máj 2025

Nevrav nic!!! Každý nech mysli v tejto dobe len na seba!! Následky nebudú žiadne

sense
26. máj 2025
@weleda123

@sense pozor! Musela by im to oznámiť písomne a doložiť tehotenskú knižku, ktorú nevieme, či už má. Ja som ju dostala až v 13tt napríklad.

@weleda123 tak myslím že to je jej jasné že oznámiť písomne nielen tak medzi recou

pl2y
26. máj 2025

A určite predĺžia len o rok?mozmo daju na neurčito už..ja by som určite nehovorila a nechápem prečo to niektoré ženy beru ako nefer pristup voči zamestnávateľovi..presne je nefer to, že by jej len z dôvodu tehotenstva nepredĺžili..normálne si bude robit svoju robotu, zamestnávateľ bude vedieť kedy nastupuje na matersku a ma doooost času si za ten čas najst nahradu a ešte aj môže zaucit..vôbec mi to nepríde nefer voči zamestnávateľovi, ten nema čo stratit..práve keby zo dna na den skončí,tak ma problém, že na rýchlo musí si hľadať nahradu..takze len pekne rob až do konca, ak sa da..keď tu pisu tehotné zeny čo nechcú robit,tak vlna kritiky a keď zrazu niekto chce, tak tiež 🙈

terina25
26. máj 2025
@lienka.7

@terina25 si predstav, ze tým zamestnávateľom si ty... tiež by si s tým bola ok, keby ti zamestnankyne takto "prechádzali cez rozum", vsak?
@autorka ako som ti napísala, následky žiadne. Len s najväčšou pravdepodobnosťou si tam potom skončila. Btw, pokial mas "odrobene" potrebné, dostaneš davky.

@lienka.7 ja tym zamestnavatelom nie som,takze mi je to sum a fuk..a vacsinou je vzdy vybabrane so zamestnancom

domiklik
26. máj 2025
@lienka.7

@lienka.7 nemusíš robiť unáhlené závery, ked ani len netušíš, kde autorka pracuje... Ja by som sa o rok mala vrátiť do pôvodnej práce a z pôvodných kolegov tam zostal jeden, a napr také personálne oddelenie je kompletne celé vymenené. A ani ten zamestnávateľ nemusi byt etalon cnosti.

Strana
z2