Kolegyňa ide podávať výpoveď, lebo takto to má "vo zvyku"
Caute, som nas.ata, dnes som sa dozvedela, ze kolegyna ide na PN kym jej skonci vypovedna lehota..
Dovod: Lebo to takto robi kazde 3 roky. Pol roka podpora, ze si oddychne a potom zas nova robota. 😀
Chapete? A teraz musim robit aj jej robotu, kym nenajdeme novu pracovnu silu.
Ja sa tu snazim vykrit dovolenky, lebo rodinu mame daleko a terqz toto
su taky ludia... co s tym narobis.?
Chapem ze ta to serie, ale proste si nepomozes... nadych a vydych a sprav to ako najlepsie vies...
V akom obore pracuješ?
@anonym_autor a veď nerobí nič zle,prečo sa hneváš na ňu
Pravidelne každé tri roky má diagnózu na PN
Zamestnávateľ nech nahlási na socialnu poisťovňu, posudkový lekára ju rád preverí
A vie, že jej stačí odpracovat 2 roky, aby mala podporu a nemusi cakat tri?
@anonym_autor a veď nerobí nič zle,prečo sa hneváš na ňu
@minenkaa lebo je to sproste ucelove spravanie.
Pravdu má, do dôchodku treba vydržať zdravý, nie ťahať vkuse 50 rokov😂😂😂
@anonym_autor niekto je “sikovny” a niekto pracuje ako osol, hold tak to proste je
Dufam vsak, ze si si tymto prispevkom vybila vztek na danu kolegynu a naberies sily aby si robila pracu za dvoch
@minenkaa lebo je to sproste ucelove spravanie.
@stanislavicenka a čo robi zle,to že s tým nik nič nerobí a ona využíva čo sa dá?
Kľudne môže aj autorka ist na PN ,ak ma zdravotný problém,to že musí teraz robiť ako osol,je chyba zamestnávateľa nie kolegyne
nie nemusis robit pracu za dvoch. Rob si svoje. Ak po tebe zamestanavatel chce nieco navyse, ty pytaj zato prachy navyse.
Ak neda prachy nyvase, ty nebudes robit robotu navyse ako vol, nato nech si najde ineho vola a daj vypoved a ty.
Problem?
To ze nema robotu kto robit nieje problem tvojej kolegyne, ani tvoj, ale zamestnavatela. Ked je on zgrglos, zdierac a debil v jednom, nech si to robi sam.
Šikovná.
Máš zaplatenú prácu za dvoch? Ak nie, tak si rob svoje a tak isto sa môžeš hodiť na OČR s deťmi, aby si to mala ošetrené, ona, tak aj ty 😛
Keby to urobila z ineho dovodu, uz by Ti to nevadilo? Ak by bola vyhorena, chcela skusit novu pracu, alebo jej len kolegovia liezli na nervy?
Nič neporušuje..škodí akurát tak sebe, nájsť dobrú prácu je pomaly umenie, ale tak to je už jej problém nie tvoj
veď dáva výpoveď to snáď môže, to je jej vec, aj ty môžeš
chápem, že ťa to hnevá, ale nie si povinná robiť aj jej prácu, musíš byť asertívna
Inak po pár rokoch zmeniť zamestnanie sa odporúča, človek si vie vyjednať vyšší plat a lepšie podmienky. Ja som minulý rok dala výpoveď po 13 rokoch, keďže toho už bolo veľa, zmenil sa mi šéf na kravu, čo sa s ňou nedalo, prepracovanie, vyhorenie, atd. Bola som pár mesiacov PN a aj som si povedala, že bola som hlúpa, že som to skôr neurobila… na PN som mala xxdiagnoz, ktoré som si nonstop prácou zadovážila, aspoň som sa dala trochu dokopy…
@anonym_autor Od roboty aj kone kapú ...
@anonym_autor kazdy ma pravo datvypoved. A to ze ide na PNje jej vychcanost.nespravis s tym nic
Takto to robia mnohý a mala som takých kolegov. Pravda je že vždy sa im to vyplatilo. Teraz som to urobila aj ja. Chcem si oddýchnuť. Ale PN nie som. Aj keď problém by nebol.
Je to jej život, jej rozhodnutie. Teba to nemá prečo trápiť.
@anonym_autor a tu PN ma opodstatnenu? Ci len tak lebo sa da ist PN
@anonym_autor - čo jej je, naozaj je chorá?
- skontrolovať ju môže aj zamestnávateľ aj sociálka na jeho podnet
- máš rovnakú možnosť to tak robiť, ak to nie je tvoj štýl je to tvoje vlastne rozhodnutie presne ako jej
@anonym_autor tak vypoved dat moze, na to ma pravo. Ale ze niekto schvaluje pn, ked na to nie je dovod, to je mi zvlastne. PN znamena praceneschopnost, nie je to nieco, co si clovek vybavi, lebo ved aj tak konci. A vychcana nie je. Je to sebecka hlupa krava. Skladame sa jej na tu PN my pracujuci. A potom, ze stat je aky je, ked take spravanie ludia schvaluju
Nerieš kolegyňu. Je to jej rozhodnutie. Neviem, ako dlho to robí, skôr či neskôr ju to môže dobehnúť, že sa jej nepodarí nájsť prácu alebo ju nikto nebude chcieť, pretože toto o nej budú vedieť. Ty rob svoju prácu a hotovo. Nie, nemusíš robiť jej prácu. Ty máš svoju pracovnú zmluvu, svoju pracovnú náplň a svoj pracovný čas, ktorý je pravdepodobne cca 8 hodín. Rob to, čo máš v zmluve. Zvyšok nech si zabezpečí nadriadený. Ale nerob viac práce, ako máš v zmluve a nerob viac hodín, ako máš v zmluve. Ak chcú niečo navyše a si ochotná to urobiť, nech ti dajú dodatok na konkrétne obdobie od do, konkrétne vymenované činnosti a s konkrétnym adekvátnym fixným príplatkom k mzde (nie 100 či 200 eur).
Nerieš kolegyňu. Je to jej rozhodnutie. Neviem, ako dlho to robí, skôr či neskôr ju to môže dobehnúť, že sa jej nepodarí nájsť prácu alebo ju nikto nebude chcieť, pretože toto o nej budú vedieť. Ty rob svoju prácu a hotovo. Nie, nemusíš robiť jej prácu. Ty máš svoju pracovnú zmluvu, svoju pracovnú náplň a svoj pracovný čas, ktorý je pravdepodobne cca 8 hodín. Rob to, čo máš v zmluve. Zvyšok nech si zabezpečí nadriadený. Ale nerob viac práce, ako máš v zmluve a nerob viac hodín, ako máš v zmluve. Ak chcú niečo navyše a si ochotná to urobiť, nech ti dajú dodatok na konkrétne obdobie od do, konkrétne vymenované činnosti a s konkrétnym adekvátnym fixným príplatkom k mzde (nie 100 či 200 eur).
@melanta v zmluvách to býva ošetrené ako činnosti podľa pokynov nadriadeného
@anonym_autor zhruba 9 rokov dozadu sa ku mne takto dostal životopis. Kolega z iného oddelenia sa snažil pretlačiť jeho sestru do firmy. Presne som videla všade oddrobené necelé 2 roky+ PNka aspoň 2-3 mesiace a potom úrad práce. Absolútne som nemala chuť na takúto kolegyňu, ale keďže bola nezadaná a v tom čase môj nadriadený tiež, prijal ju. To že tie 1,5roka viac prefajčila na fajčiarke, ako pracovala asi hovoriť nemusím a potom to prišlo dala výpoveď.. Otec podnikateľ a matka lekárka. Všetci VŠ. Iba ona mala stále pocit, že má 20 rokov a má život pred sebou [ a teda v tom čase to bola žena 40ročná] , čo viem pracuje týmto štýlom dodnes.
@melanta v zmluvách to býva ošetrené ako činnosti podľa pokynov nadriadeného
@modrykonik33 ale tie pokyny nadriadeného musia byť v súlade s pracovnou náplňou daného zamestnanca, čiže ak daná osoba má inú pracovnú pozíciu, tak pokyny nadriadeného sú irelevantné. Tie iné činnosti musia byť v súlade s pozíciou zamestnanca. A taktiež to neznamená robiť nad rámec svojho pracovného času.
@anonym_autor bez obav, tento typ ludi to dostane spocitane vo vyske dochodku. Vsetky PN, tusim aj OCR a samozrejme nezamestnanost pekne upravia penziu. Ty si hlad svoju pracu, aby ti nebolo nic moct byt vytknute a zatni zuby a svet ide dalej.

@anonym_autor tak je vypočítava veru ale nič s tým nespravíš 😒