Kolegyňa má pocit, že ja nič nerobím
Ahojte dievcata. Potrebujem Vas nazor. V praci mam poziciu kde sa zuxastnujem na roznych akciqch pri ktorych musim byt iba ja lebo na to mam vzdelanie. Mam kolegynu ktora ma pocit,ze nerobim nic iba sa zasivam. Vzdelanim sme na uplne inej urovni. Ona ma len zakladne vzdelanie ja VS v danom odbore. Ked mam cas a nerobim zrovna na nejakom projekte snazim sa im pomahat ale iba to najnutnejsie a robim si zas to co mam. Problem vidim aj v tom, ze nechape moju pracovnu napln a mysli si, ze som tam od toho aby som cast ich prace robila tiez. No na to ja napln prace nemam ale ked mam cas pomozem im. Zacala ma slovne napadat no ja som nereagovala az to vygradovalo tym, ze sa stazovala na mna vedeniu ktore ale dalo zapravdu mne ale aby sa nepovedalo dali mi mensiu vyplatu. Znova vyvolava konflikty ale ja nereagujem lebo sa vzdy strasne vytocim az sa cela trasiem. Co mam robit? Vedenie dava od toho ruky prec
Na to, že máš vraj vš vzdelanie riešiš veci na úrovni človeka s učňovkou. Keby si bola jediná osoba vo firme, ktorá môže dané projekty robiť máš pozíciu na ultimátum: budem dostávať čo je v zmluve /viac alebo odchádzam.
@modrykonik33 problem je v tom, ze moze. Jedna kolegyna to riesila cez inspektorat prace a ten povedal, ze je to ok ale zas sef ma znamosti kdekade takze vie to spravit tak ze ked mu prisla kontrola vsetko sedelo a bolo vporiadku.
@mamina7070 pracovnu zmluvu mam na sumu ktora je zakladna zlozka a zvysok su odmeny za projekty
V inej robote by som nezarobila to co tu
Akú mzdu máš uvedenú v pracovnej zmluve? A nie nemôže to len tak znížiť mzdu na minimum bez tvojho vedomia a podpisu dodatku kde ti túto zmenu oznámi. Pokiaľ máš v pracovnej zmluve uvedenú minimálnu mzdu+ prémie tak jedine ti môže siahnuť na tie prémie a to je blbosť podpísať na takúto pozíciu zmluvu s minimálnou mzdou.
Ja som sa nepytala na moj plat ale na iny problem
Málo informácií! Čiže neznížili ti plat, len si dostala menej odmien, než zvyčajne?
Ak nemás v naplni prace im pomahat, tak by si s tym mala uplne prestat, zial pravdepodobne tato tvoja dobra vola je pricinou tohto nedorozumenia. Zas sa potvrdzuje za dobrotu na zobrotu. Momentalne vsak Tvoj problem nie je kolegyna, ale neschopne vedenie, ktore Ti miesto odmeny za pomoc kolegyniam a nadpracu dalo trest a stiahlo na vyplatu - toto by som si vydiskutovala a ozaj pripadne i zacala posielat CV inam.
V poriadku nepýtala si sa na plat ale ako inak chceš riešiť kolegyňu s vedením keď vedenie nemá záujem to riešiť? Napísal som ti, že sa máte kolegovia spojiť a napísať spoločnú oficiálnu sťažnosť
znamost na inspektorate je mu na nic, ak mate podozrenie ze je tam znamost, treba oslovit iny inspektorat, uz davno posielaju kotroly z uradov z roznych "cezpolnych" pobociek.
Ak mas zakladnu mzdu minimalku a zvysok su odmeny, tak odmeny nie su nijak narokovatelne. Cize ty v tom slepacinci neostavaj, ak sa nevies za seba postavit, nevie zaplatit zamestnancov, nech si to robi sam. Vsetkym nam isli hore energie. A mam 200m2 kancelarii/800m2 skladu a energie isli asi takto hore: plyn zo 100 na 290, EE isla na 160EUR, tiez z nejakych 100. Cize ak nezvalada "zvysenie energii" nech zavrie kseft.
A tomuto nerozumiem:
autor
•
Dnes o 10:26
V inej robote by som nezarobila to co tu
V INEJ ROBOTE BY SI NEMALA MINIMALKU? :DD
Jednoznacne kolegynky by som som si postavila do laty a ozanmila im aku mam pracovnu napln a preco si tam, a rovnako aj sefovi. Kedze s VS si tam pravdepodobne nejaky "garant" (? podla popisu), ty si tym dievkam v podstate nadriadena, aj ked takato hierarchia tam nebude. Sefko nech si setri inde. Keby mi dal minimalnu mzdu, strazi si akcie sam s jeho vykonnym timom. Predpokladam, ze je to sukrmona firma, mensia, a tym padom oficiality ako staznosti a pod vecicky budu skor na smiech.
Poradím Ti čo robiť, ak sa dá, nájdi si iné miesto, píšeš, že máš VŠ v odbore v ktorom pracuješ, tak by nemal byť problém...
neočakávaj, že pani so základnou školou pochopí čo Ty robíš a akú máš pracovnú náplň, to mal vysvetliť nadriadený, ale z toho čo píšeš by bolo lepšie hľadať inú prácu kde sa uplatníš bez takýchto problémov
Nerozumiem, keby ti dali za pravdu, tak výplata by dolu asi nešla, je to celé divné, osobne by som tam nezostávala.
Príde mi to úplne ako nonsens. Pozri sa po niečom inom, kde využiješ svoj potenciál.
Fuuu, no ty síce máš vysokú školu v obore ale kolegyňa jedna nevzdelana je šikovnejšia ako ty. Takto sa nechať odrbat keď platíš hypotéku 450€, začni trochu rozmýšľať
Problem je v tebe. Ze dovolis komukolvek siahat na svoje istoty. To su take slepacie tliachanice co tu s tou kolegynou rozoberas. Nad tym clovek mavne rukou. Ale ako to u vas na pracovisku funguje ako sa “trestaju” zamestnanci na papieri s minimalkou…to ako vazne? A ty si tu ides srdiecko vylievat? Do takej prace by som ani nenastupila.
to je nevýhoda takej zmluvy, kde máš minimum na papieri a ostatné len ako odmeny, ktoré ti môže ale nemusí dať zamestnávateľ. Takže bohužiaľ s tým nezmôžeš nič...
No sla by som ale podpisala som stabilizacny a uz to aj lutujem
Ja by som im uz nepomahala, robila by som si svoju pracu, podla naplne, ktora je uvedena v pracovnej zmluve. Ak s tym ma kolegyna problem, je to jej problem. Ak by mi chcel siahnut zamestnavatel na mzdu (hoci aj na nenarokovatelnu zlozku), tak by som sa snazila porozpravat sa v prvom rade s nim. Ale je to na jeho dobrej voli a na tom, ako vies argumentovat. Nebolo by zle dohodnut sa s nim, nech na najblizsej porade uvedie, ake mas ty povinnosti, co by kolegyni mohlo zatvorit usta. Ak by nepomohlo, uvazovala by som nad zmenou prace.
Autorka, komunikacia VS vzdelanej osoby vyzerá inak. Nejasne info, pisane za pochodu, nevieš sa vôbec ubrániť. Najskôr tvrdíš, že mas VS v danom obore, minimálnu a ostatok su odmeny z projektov. Keby si mala dostatok odmien, neriešila by si základnú minimálnu. To znamená, ze ak ti nestačí terajsi prijem, moc odmien za vykonanú prácu, resp. dokončený projekt nemáš. Otázne potom je, ako vyzerá tvoj výsledok prace a či naozaj tvoja práca nevyzerá tak ako tvrdí tvoja kolegyňa. Ja sa nestaviam na tvoju stranu, lebo cela tato diskusia je úplne zvláštna. Len si si potrebovala vyrozprávať. Riesenie tu nenájdeš.
v zdravotníctve a máš takúto zmluvu? Nejaké zvláštne... akú máš profesiu?
@kalifka nepíše, že je v zdravotníctve
Autorka to, že Ti nemôžu dať viac neznamená, že Ti znížia plat to je jedno či o odmenu....či ako to nazves.Tento mesiac si robila za menej prečo?
Celé zvláštne ...kolegovia nevedia kto čo robí, čo robíš navyše...máš VS robíš za minimálnu a ešte napíšeš, že inde nedostaneš viac...tak bodaj by s vami neorali, keď vedia, že môžu z takýchto firiem mi je na grcanie.
Bolo by dobré, aby šéf vysvetlil kto má aké právomoci, náplň práce, ale na tvojom mieste kolektív na h...., plat tiež, šéf tiež utekaj, pokým si asi mladá?bez deti a môžeš si ako tak vyberať
Tak ja tomu nejako prestávam rozumieť. Keď som čítala príspevok tak mi išla sánka spadnúť od úžasu, kde to robíš a čo robíš, ale:
1. Máš VŠ a minimálnu mzdu?!
2. Robíš na ,, projektoch " a máš minimálnu mzdu?
3. Nič si nespravila, dali za pravdu tebe, ale znížili ti plat
4. V podstate si na úrovni kolegyne čo má,,len" základné vzdelanie a ešte aj robíš jak mula, ale ona má tiež minimálnu ako ty, lebo už menej ako minimálna nemôže byť
Wtf? Okrem absurdnosti celeho toho co si popisala mi vobec nepride, ze ty si vysokoskolsky vzdelana 😅 sorry
Ihned odist z takeho zamestnania.
Myslím že človek s vs vzdelaním by jednak úplne inak, aj s kolegyňou aj so zamestnavatelom.cely tento príbeh je veľmi ale veľmi čudný. Neviem ktorý vysokoškolák by pracoval za minimálnu mzdu🙄
Ešte si vypočut aj druhu stranu, takto napísane to snad nie je ani trošku pravdive. Odkial vies aku ma vyplatu?
Kolegyna so zs musi zarobit viac ako minimalku. Cize nie, nedali ti za pravdu.

ty preco robis za minimalku? co mas v pracovnej zmluve zda sa mi ze mas problem pochopit otazku
ak tak chod robit do lidl budes mat viac