icon

Kolegyňa má pocit, že ja nič nerobím

12. apr 2023

Ahojte dievcata. Potrebujem Vas nazor. V praci mam poziciu kde sa zuxastnujem na roznych akciqch pri ktorych musim byt iba ja lebo na to mam vzdelanie. Mam kolegynu ktora ma pocit,ze nerobim nic iba sa zasivam. Vzdelanim sme na uplne inej urovni. Ona ma len zakladne vzdelanie ja VS v danom odbore. Ked mam cas a nerobim zrovna na nejakom projekte snazim sa im pomahat ale iba to najnutnejsie a robim si zas to co mam. Problem vidim aj v tom, ze nechape moju pracovnu napln a mysli si, ze som tam od toho aby som cast ich prace robila tiez. No na to ja napln prace nemam ale ked mam cas pomozem im. Zacala ma slovne napadat no ja som nereagovala az to vygradovalo tym, ze sa stazovala na mna vedeniu ktore ale dalo zapravdu mne ale aby sa nepovedalo dali mi mensiu vyplatu. Znova vyvolava konflikty ale ja nereagujem lebo sa vzdy strasne vytocim az sa cela trasiem. Co mam robit? Vedenie dava od toho ruky prec

dundulica
14. apr 2023

@queen_mary presne toto som chcela napísať 🙂 že by rom rada vedela, na akej škole získala vysokoškolský diplom

mk1111111111
14. apr 2023

A preco mas minimalku, ved vzdelanie a pracovne zaradenie nemas na minimalku, mas Vs, tak pohladaj, aky mas mat plat podla tabuliek, upovedom zamestnavatela, pisomne a potom , ak nepride k naprave, mozes postupovat vyssie, napr. Na inspektorat prace. Ale tieto zaklady by si ako VS vzdelana mala vediet, alebo nepises pravdu.

euka210
14. apr 2023

Mas inu pracovnu zmluvu, inu pracovnu napln, asi to so svojim zakladnym vzdelanim nie je schopna pochopit, ked vysvetlenie jej nestaci.
Ty sa mozes stazovat na jej urazky...a rovno jej to povedz, ze tak ako sa ona moze stazovat vedeniu, mozes aj Ty. A musis tam s nou pracovat? Nemas nieco ine, co by si pocas "volna" robila?

elenka.k
14. apr 2023

máš vysokú a minimálnu mzdu ??? hmm to pripomeň vedeniu

proste kolegyni, iba povedz, najbližšie, že mala sa lepšie učiť

zoeeoz
14. apr 2023

Tebe dojde mensia vyplata ako mas na zmluve? Ci ty mas hlavne vysoku variabilku?

zoeeoz
14. apr 2023

Aha uz citam ako mas pracovnu zmluvu..tak to je tvoja hlupost ze si take daco podpisala a o to viac ked vidis ake tam je vedenie

silvia2013
14. apr 2023

@mk1111111111 podla mna klame , kde ma rovnaku mzdu a prac napln zamestnanec so ZS a VS?

kalifka
14. apr 2023

Autorka kam si sa podela?!?

mon8060
14. apr 2023

@silvia2013 jedine tam že by robili to isté,rovnaká náplň práce

audrye
14. apr 2023

Mila autorka. Odpoviem ti k tvojej otazke, nie len k tvojmu platu. 🙂No tak za prve - kolegynu nie je nic do toho, co je tvojou naplnou prace, co robis a kolko zarabas. Pracujes podla svojej naplne prace a hotovo. Nech si hrabe na svojom piesocku, nejaka arogantna krava bez maturity ti nema co kecat do tvojej prace. Argument? Robim podla svojej naplne prace a vzdelania, chodila som do skoly o polovicu dlhsie ako ty. A nic ta do toho nie je. To, ze vam pomaham s vasou pracou, je len moja dobra vola, este jedna veta a moja dobra vola s tebou konci a robis si svoju pracu sama. Potrebujes trosku viac dravosti pri takej mrche kolegyni. Ak este nieco povie - to je tvoj nazor. Mas nan pravo. Ale ja mam iny nazor a nesuhlasim. A viac nediskutovat. Nenechaj so sebou zametat. Ak sa s nou nechces hadat - nastuduj si nejake asertivne vety. A za sefom by som isla - pracujem podla naplne prace, mam vzdelanie, odvadzam zadanu pracu a este robim navyse. Poprosim, aby ste nasli prostriedky na zaplatenie mojej prace. Nesuhlasim s tym, ze je moja praca hodna ina minimalnej mzdy. Kolko je podla Vas moja praca hodna? Moj zivotny standard je vyssi ako plat, ktory som naposledy dostala. Dohodneme sa? Nedohodneme? A podla toho dalej konat.

casavina
14. apr 2023

Autorka nerobíš v školstve?

modrykonik33
14. apr 2023

Robí v zdravotníctve, asi v nejakom domove, kde napr. sanitari nepotrebujú VŠ a majú menší plat, ale zdravotné sestry potrebujú VŠ

casavina
14. apr 2023

@modrykonik33 lebo osobne poznám niečo podobné, ale ona robí v školstve

missdiva
14. apr 2023

@silvia2013
@mon8060 vobec nemusi klamat.
V prave tiez bezna prax ze administrativna sila ma rovnaky plat ako koncipienti (vystudovani pravnici) a tiez za minimalku.

ouwecka
14. apr 2023

Prosim ta a to kde robis? Akoze podobnu situaciu sme.zazili ale.opacne, borec bez maturity vo vedeni a nic ine nevedel len ako na tyg dole nakladat co najviac a vysledkom bolo ze napr muz robil 3 pozicie za min.mzdu
Ked odisiel uz zrazu mu nemali problém dat 10€ na hodinu s tym za na inu poziciu,jednuz tych troch ktore robil dali cloveka s 5€/h.. a odporucam kazdemu ked robi a nie je si cteny sefom odist,s čistým svedomím odisiel a nech sa maju krasne

kalifka
14. apr 2023

@casavina dostala stabilizačný tak robí v zdravotníctve.

katka700
Autor odpoveď zmazal
lacibo
14. apr 2023

Ak mas stabilizacny priplatok tak to nemoze byt sukromna firma, ale verejna a ta dodrziava minimalne dohodnuty plat podla zmluvy..ak je to verejna sfera je navyse urceny podla tabulkovej platovej tarify..je to cele divne co tu pises

lacibo
14. apr 2023

Stabilizačný príspevok je určený pre vybraných zamestnancov zariadení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, zariadení sociálnych služieb podmienených odkázanosťou, ako aj pre terénnych opatrovateľov. Kde robis ty?

lienka.7
14. apr 2023

@autorka robi pravdepodobne v nejakom súkromnom domove dochodcov. Robi tam nejakú "manažérku" ale ma minimalku rovnako ako nejaká upratovačka tam a pod. To je cele

lacibo
14. apr 2023

@abbey1 v ktorej " firme" davaju stabilizacny..by som chcela vidiet..ved to dotuje ministerstvo, aby boli ludia motivovani robit vybrane profesie

lacibo
14. apr 2023

@lienka.7 nema zadefinovanu poziciu ani napln prace v prac.zmluve? to je divne nie?

mon8060
14. apr 2023

@missdiva to áno, ale ona nie je koncipientka podľa toho čo píše.

autor
14. apr 2023

Robim v zdravotno- socialnej sfere. Nechcem presne hovorit co robim ani pre koho lebo su tu ludia co by ma spoznali a radi ma nabonzovali sefovi a ten by sa mi pomstil. Bohuzial nas sef v odrbavani statu je expert. Sme neziskovka

rosavia
14. apr 2023

@mamina7070 Aj mna. To mozu? To sa mi nezda.

silvia2013
14. apr 2023

@mon8060 a s rovnakou mzdou? 🙈😂

silvia2013
14. apr 2023

@missdiva miesas hrudky s jablkami

krisbar
15. apr 2023

wtf! ved mas zmluvu a v tej mas ukotvene aku mas hrubu mzdu, ako ti mohla prist minimalka? namiesto pisania na MK a hladania riesenia s kolegynou by som si otvorila profesia.sk a uz pisala sakra dobry zivotopis.

cacianka
15. apr 2023

Ako tá môžu spoznať, si tu anonymne a v tvojej profesii pracujú stovky žien

waldosinka
15. apr 2023

Jednoznačne ode o nejakú bosorku manipulátory. Hadicu.
Nerozpravaj sa snou o nicom doverno.. Aši je to manipulatorka.