Kolegyňa ma šikanuje
Konečne som si našla prácu, po ktorej som túžila. Po rokoch práce vo fabrikách a v skladoch som strašne šťastná. Hneď prvý deň v práci som bola v šoku. Mojou kolegyňou je moja bývalá spolužiačka zo ZŠ, ktorá má celý 6, 7 a 8 ročník šikanovala. Šikanovala aj ďalšiu spolužiačku, ktorá kvôli nej začala chodiť za školu.
Teraz je mojou kolegyňou a mám pocit, že som sa zase vrátila na základnú školu. Správa sa totiž ku mne úplne rovnako. Zas mi ubližuje, ohovára, keď idem okolo nej a je s inou kolegyňou, tak sa začnú smiať. Niekedy naschvál niečo nahlas povie, tak, že naráža na mňa.
Som zase znechutená a chodím do práce s boľavým bruchom.
Čo mám urobiť? Ísť za vedením?
juj napis nam o tom viac som velmi zvedava, fandila som ti
@teleskop Minulý týždeň v práci zase začala, v kancelárii sa bavila s kolegyňami, ja som si robila svoju prácu a schválne nahlas povedala, že "nemôžem viac, niekto tu načúva".. a jasné, že myslela mňa. Tak som sa na ňu otočila a povedala som jej niečo v tom zmysle, že mňa naozaj nezaujímajú tie hlúposti, ktoré jej vychádzajú z úst. Potom som povedala ostatným kolegyniam, čo robila na škole, že šikanovala našu spolužiačku tak, že začala chodiť za školu. A že nech si uvedomí, že už nie sme v škole, aj keď ona tam mentálne zostala, čo je strašne smutné.
Ona sa smiala, že som trápna atď... Tak som jej povedala, že ok, tak teda to idem riešiť s vedením a ona môže byť pri tom (s úsmevom na tvári celý čas) a že o mňa si otierať hubu nebude.
vyborne ja som tak muslea nastavovat klientke hranice, tiez myslela ze ked je z ciech sa pokakam, strasne casto sa mi to stava s ceskymi firmami, preto s nimi robim minimalne...a take veci som jej povedala, ze som ani sama nechapala, za vsetkych klientov co ma vytocili tento rok 🙂 🙂 a potom sa ako taky had krutila a vnucovala a ospravedlnovala. Spravila si vyborne, je to pre nase dusevne zdravie. CO bude dalej? Ako budes dalej aplikovat tieto zmeny v raste svojej osobnosti? 🙂 🙂
Úžasné😍verím že ti to dodalo sebavedomie a keď si opäť raz nebudeš niečím istá spomeň si na toto.👏🏻
Super. Ak bude pokračovať tak smer vedenie.... máš už svedkov aspoň...
Autorka, SUPER!!! Normalne som na teba pyšná!!!💪😁
A aby som nezabudla, tito ludia su frajeri, len pokial sa hraju na ,,svojom piesocku”.
Ako nahle spomenies niekoho vyssieho, s vyssim postavenim a autoritou, dokonca ich prizves k debate s nim, stiahnu chvost a zlaknu sa. Tam sa totizto uz necitia komfortne a sebaisto.
Tak ja to mám v práci podobne, len s tým rozdielom, že brániť sa viem, ale už na to prestáva baviť, dokola sa obhajovať. A preto som zvolila ticho! Áno, ticho. Veľmi to pomáha a druhá strana nemá šancu. V pondelok som bola ticho 8h, celu pracovnú dobu. Riešila som si svoje pracovné veci, na nič iné som nereagovala. A vieš čo sa stalo? Na druhý deň sa začala vypytovať rôzne veci zo súkromia. Opäť ticho z mojej strany. No a keď videla, že neuspeje, tak začala, že niekto je tu navyše a túto prácu netreba robiť v takom počte. Opäť som bola ticho, pretože to je jej realita, jej svet. Ona nerozhoduje! Takže uvidím, dokedy vydržím, ale zatiaľ sa mi to ticho osvedčuje. Skús.
@tara aj to je spôsob, niekedy veľmi účinný.

@viestta ohováranie je forma mobingu