icon

Kolegyňa ma šikanuje

10. jan 2023

Konečne som si našla prácu, po ktorej som túžila. Po rokoch práce vo fabrikách a v skladoch som strašne šťastná. Hneď prvý deň v práci som bola v šoku. Mojou kolegyňou je moja bývalá spolužiačka zo ZŠ, ktorá má celý 6, 7 a 8 ročník šikanovala. Šikanovala aj ďalšiu spolužiačku, ktorá kvôli nej začala chodiť za školu.
Teraz je mojou kolegyňou a mám pocit, že som sa zase vrátila na základnú školu. Správa sa totiž ku mne úplne rovnako. Zas mi ubližuje, ohovára, keď idem okolo nej a je s inou kolegyňou, tak sa začnú smiať. Niekedy naschvál niečo nahlas povie, tak, že naráža na mňa.
Som zase znechutená a chodím do práce s boľavým bruchom.
Čo mám urobiť? Ísť za vedením?

Strana
z4
julish
18. jan 2023

@viestta ohováranie je forma mobingu

teleskop
18. jan 2023

juj napis nam o tom viac som velmi zvedava, fandila som ti

autor
18. jan 2023

@teleskop Minulý týždeň v práci zase začala, v kancelárii sa bavila s kolegyňami, ja som si robila svoju prácu a schválne nahlas povedala, že "nemôžem viac, niekto tu načúva".. a jasné, že myslela mňa. Tak som sa na ňu otočila a povedala som jej niečo v tom zmysle, že mňa naozaj nezaujímajú tie hlúposti, ktoré jej vychádzajú z úst. Potom som povedala ostatným kolegyniam, čo robila na škole, že šikanovala našu spolužiačku tak, že začala chodiť za školu. A že nech si uvedomí, že už nie sme v škole, aj keď ona tam mentálne zostala, čo je strašne smutné.
Ona sa smiala, že som trápna atď... Tak som jej povedala, že ok, tak teda to idem riešiť s vedením a ona môže byť pri tom (s úsmevom na tvári celý čas) a že o mňa si otierať hubu nebude.

teleskop
18. jan 2023

vyborne ja som tak muslea nastavovat klientke hranice, tiez myslela ze ked je z ciech sa pokakam, strasne casto sa mi to stava s ceskymi firmami, preto s nimi robim minimalne...a take veci som jej povedala, ze som ani sama nechapala, za vsetkych klientov co ma vytocili tento rok 🙂 🙂 a potom sa ako taky had krutila a vnucovala a ospravedlnovala. Spravila si vyborne, je to pre nase dusevne zdravie. CO bude dalej? Ako budes dalej aplikovat tieto zmeny v raste svojej osobnosti? 🙂 🙂

zejdlikova
18. jan 2023

Úžasné😍verím že ti to dodalo sebavedomie a keď si opäť raz nebudeš niečím istá spomeň si na toto.👏🏻

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katie253
18. jan 2023

Super. Ak bude pokračovať tak smer vedenie.... máš už svedkov aspoň...

midori123
19. jan 2023

Autorka, SUPER!!! Normalne som na teba pyšná!!!💪😁

midori123
19. jan 2023

A aby som nezabudla, tito ludia su frajeri, len pokial sa hraju na ,,svojom piesocku”.
Ako nahle spomenies niekoho vyssieho, s vyssim postavenim a autoritou, dokonca ich prizves k debate s nim, stiahnu chvost a zlaknu sa. Tam sa totizto uz necitia komfortne a sebaisto.

tara
14. apr 2023

Tak ja to mám v práci podobne, len s tým rozdielom, že brániť sa viem, ale už na to prestáva baviť, dokola sa obhajovať. A preto som zvolila ticho! Áno, ticho. Veľmi to pomáha a druhá strana nemá šancu. V pondelok som bola ticho 8h, celu pracovnú dobu. Riešila som si svoje pracovné veci, na nič iné som nereagovala. A vieš čo sa stalo? Na druhý deň sa začala vypytovať rôzne veci zo súkromia. Opäť ticho z mojej strany. No a keď videla, že neuspeje, tak začala, že niekto je tu navyše a túto prácu netreba robiť v takom počte. Opäť som bola ticho, pretože to je jej realita, jej svet. Ona nerozhoduje! Takže uvidím, dokedy vydržím, ale zatiaľ sa mi to ticho osvedčuje. Skús.

janulka1802
15. apr 2024

@tara aj to je spôsob, niekedy veľmi účinný.

Strana
z4