icon

Kolegyňa mi lezie na nervy

31. júl 2023

caute, ako sa mám upokojiť keď mi kolegyňa neustále lezie na nervy..?...
je tu už skoro rok ja ju zaúčam ešte stále a ešte stále nič poriadne nevie, ja mám na ňu také nervy, že ma asi porazí...
mimochodom je to rodina so šéfom....

Strana
z2
letfenixa
2. aug 2023

@autorka máš svätú trpezlivosť! Rok! Ešte tak tie 3 mesiace, tj skúšobná doba, to je znesitelne. Ak budeš informovať šéfa, ako to na pracovisku vyzerá, môže sa to otočiť proti tebe? Podľa mňa, keď jej stále pomahas, to máš dvakrát viac roboty, ako keby tam nebola. Má 52, nie 102. S počítačmi sa bežne pracuje už 30 rokov.

autor
2. aug 2023

@dota6 zatiaľ bola dovolenka riešená vždy tak, že si ju vyžobrala aj ona a mali sme zatvorené - ja mám skoro celú dovolenku ešte a chystám sa ju využiť - lebo ma tu ebne ak si nedám pauzu.... presne tak bojí sa na čokoľvek kliknúť aj keď som jej povedala asi 150x, že sa to vždy dá opraviť nech skúša nech sa nebojí.... a včera ešte jedna perla, sedela za pc a keď sa zjavil šéf zdvihla sa, že ona ide niečo ukladať tovar a ja kukám no nie, pekne si sadnite a robte na pc, musí šéf vidieť, že robíte na pc... a normálne taká panika, že koniec, dobre, že som ju nekriesila

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
2. aug 2023

Ale prečo sa trepe niekam, načo nemá..Šef je slepy?

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
2. aug 2023

vsak to jedno rodina - nerodina, hrabe sa niekam, načo nemá

zuzanaam
2. aug 2023

ja mám 42, je pravda, že na strednej sme mali prácu akurát tak s MS DOS a ďalšie programy si už ani nespomeniem ako sa volali 😀. Až na univerzite som sa stretla s Windows, Internetom, Word, Excel.... Niečo som sa naučila na škole, niečo na kurzoch a učím sa stále ďalej. Momentálne cez kurz Aj TY v IT po večeroch. A robím na PC to isté, čo aj mladší kolegovia. To nie je o veku, ale o mentálnom nastavení. Nech ide na kurz, vzdelávať sa treba celý život. Ja som vždy chcela vedieť AJ a RJ, na škole sme mali len nemčinu. Na Aj učitelia neboli, RJ zakázali. AJ som sa začala učiť po 20-tke, RJ v 35. Dnes sa s oboma jazykmi plynule dohovorím, aj keď ešte robím občas chyby v gramatike (AJ). Ale učím sa tie jazyky stále, verím že do 2 rokov budem na C1 úrovni v oboch. Nech kolegyňa rozhýbe mozgové bunky a nevyhovára sa na vek. 52r. nie je vek na senilitu, aby sa nevedela učiť nové veci.

karolinakr
2. aug 2023

Ale ty to.musiš so šefom rießit, lebo ta klepne.Robiš za 2, maš stres, berieš si kvôli nej dovolenku..Ako ďaleko chceš až zájsť?

karolinakr
2. aug 2023

@zuzanaam presne, nech si zaplatí kurz !!

karolinakr
2. aug 2023

A inak aj Urad prace prepláca počitačovy kurz, plus mam doma z lacnych knih Knihy Word, Excel, čiže finančne ju to nezruinuje..Už davno to mala mať zmáknuté

luccija
2. aug 2023

No veď to spraví naschvál, že má dovolenku vtedy, keď ty, lebo by to nezvládla.Nevie prijať zodpovednosť za svoju prácu.Taky človek Ti tam je len na obtiaž blbo povedané

dota6
2. aug 2023

Mohli by si podať ruky naše kolegyne. U nás to bolo komplikovanejšie o to, že keď sa niečo zlé spravilo na pc, trebalo to riešiť s podporou. Zavolať pani a tá to opravila za pochodu, alebo nás navigovala ako to opraviť. A verte mi, na začiatku sme jej volali, až sa z telefónu parilo. Len tá kolegyňa mala úzkosť telefonovať niekomu a ak aj telefonovala, tak často nepochopila čo má robiť.
Vyberte dovolenku tak, aby musela byť aj sama. Len samostatnosť ju naučí pracovať. Škoda, že tieto úzkostlivé povahy si nedajú vysvetliť, že keď sa niečo pokazí, dá sa to opraviť a nestrieľa sa z toho. My sme jej 100x hovorili. Milka, nevadí to, nič sa nestane, neboj sa. Ale ona veľmi trpela, bolo vidno aj na obede, ani nejedla. Pri nej som naťahala nadčasov, že v piatok som mohla vojsť pozdraviť sa a otočiť sa na päte, lebo keď som videla tie jej červené oči nemala som srdce ju tam nechať samú.

autor
Autor odpoveď zmazal
zuzanaam
2. aug 2023

@karolinakr áno, dnes nie je problém nájsť materiály na vzdelávanie sa, alebo kurzy. Ale je to skôr o ľuďoch. Niektorí sú leniví učiť sa, alebo si neveria, že sa to dokážu naučiť. Vidím to v práci aj v rodine. Mám v práci kolegyňu mladšiu odo mňa o viac ako 10 rokov a tá sa s počítačom ani nechce učiť robiť. Zamestnávateľ nám platil kurz práce s Excelom, nemala záujem. Vie povypĺnať dáta do tabuliek, ale ak treba niečo zmeniť, nastaviť, "deleguje" to na iných ľudí. To isté jazykový kurz. Tiež doma som mala starých rodičov, starý otec publikoval články do 90-tky (historik) a starká keď mala 87 (v r. 2000) mi lamentovala, že ju musím naučiť robiť s internetom, lebo bude načisto stratená. Vtedy som sa iba ja začínala učiť s internetom robiť, starká sa už toho nedožila. Moja mama, ich dcéra pravý opak. Od 50-tky už chce mať od všetkého len svätý pokoj, s počítačom robiť nevie, prakticky ani s mobilným telefónom, len zavolať. Dnes má 77 a lepšie to už asi nebude. Ale to nie je o veku.

yoxinka
2. aug 2023

Ja by som na toto nervy nemala. Teta zjavne na tú prácu nemá. Rodina nerodina, šla by som s tým za šéfom s tým, že si berieš dovču. Píšeš, že firma je na tebe, tak keď tam nikto nebude robiť nič, možno si uvedomí. Moja svokra si 53 ročná robila účtovníctvo na univerzite tretieho veku, potom pomáhala v rodinnej firme chvíľku ako 55 ročná začala v novej robote a keď odchádzala do dôchodku, šéf ju prosil, nech ešte ostane robiť, lebo bola skvelá. Takže ide to aj vo vyššom veku, len teda, treba chcieť.

ysseba
2. aug 2023

Jejda, chápem ťa, mňa by asi porazilo na tvojom mieste.... Píšeš, že si jej dala napísať firemné maily a že štylizácia aj gramatika 0 bodov. Takže si jej to "opravila"? Mala si sa na to vykašľať, jej mail, jej vizitka. Nabudúce jej to ani nekontroluj, povedz, že teraz nemôžeš, ale že veď mail určite vie napísať. A ešte jej povedz, že nech dá do kópie aj šéfa. Nech vidí svoju "rodinku" v akcii. A ešte by som spravila jednu vec - išla by som nečakane k lekárovi. Proste jej nepovedala, že ideš a šéfovi by som až ráno zavolala, že musíš ísť nečakane k dr. A ešte by som to naplánovala na nejaký dôležitý deň. Alebo ešte lepšie viacdňovú dovolenku alebo PN. Akože je to hnusné, ale ako pardón - tak ty si jej z vlastnej vôle vypracovala manuály, lebo ona si nerobila poznámky a je lenivá ísť na nejaký kurz zadarmo a len sa spolieha na to, že šéf je jej rodina, tak to nie. A tie vytvorené materiály by som si nafotila, keby sa jej "náááhodou" stratili pred šéfom keby spravila nejaký prúser.

letfenixa
2. aug 2023

Aha, čiže ona nevie a nechce vedieť na počítači robiť nič, nielen Vaše veci súvisiace s eshopom. Moja mama má 70, je bežný užívateľ PC, word, excel, internet- internet banking, FB, msg, vygoogli si, čo chce. A teraz v auguste chodí na IT kurz pre seniorov, včera bola prvýkrát, učili sa základy, čo ona už vie, ale zas si ich utvrdila.
Ta tvoja kolegyňa NECHCE nič vedieť.

karolinakr
2. aug 2023

Jaj čiže ona nevie uplne zaklady, zapnut počitač, robit s myšou, najst google..Tak sa nečudujem, už chapem tvoje trampoty a stavy pred obesenim..Ona došla nie ako začiatovnik ani pokročily mierne, ale uplne neznala počitača.A to ako šefa napadlo jej zverit tuto ulohu? Mimochodom rok je dost dlha doba na samoštudium..No nezavidim ti. Ty potrebuješ važny rozhovor so šefom, alebo nech ti plati za 2..

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
2. aug 2023

Ona a vedúca

sticker
autor
Autor odpoveď zmazal
sashabb
2. aug 2023

Nerozumiem prečo ju takto kryješ. Robíš zle sebe aj jej. Zaúčala by som ju max skúšobnú dobu a pokiaľ by to stále nevedela, bol by šéf oboznámený aby sa mohol zariadiť.

muchotrafka298
2. aug 2023

Ty si v tak neprijemnej situacii, ze horsie to byt ani nemoze. Musis pracovat s clovekom, ktory absolutne nic nevie a tvarit sa, ze je to tak OK, lebo je to dosadena osoba vedenim. S tymto podla mna nepohnes, jedina moznost bude tvoj odchod, kym sa z toho nezblaznis alebo nevyhoris jak fakla. Lebo tieto jednoosobove rodinne firmy, to je ciste zlo. Tam som nepocula, ze by clovek co nie je z rodiny a robi v takomto niecom nieco dosiahol. Lebo je to ich, pani je tam dosadena, tak robi veducu. Za sefom samozrejme ist mozes, otazne je, ci tak nieco dosiahnes.

kassandraa84
14. júl 2024

ako to dopadlo s kolegynou? 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
14. júl 2024

teraz je veduca a ostatni maju na infarkt pekne si to zariadila haha 😀

kassandraa84
14. júl 2024

@karolinakr neviem co pisala autorka teda...

karolinakr
14. júl 2024

@kassandraa84 ona je doma a kolegyňa tam má volné pole 🙂

kassandraa84
15. júl 2024

@karolinakr ach dufala som ze to tak nedopadne 🙈 zazracne nabrala skusenosti a rozum? kolegynu myslim....

karolinakr
15. júl 2024

@kassandraa84 práveže nie 🙂 ona je na materskej, neviem prečo to zmazala, však to neni hanba

Strana
z2