Kolegyňa nepracuje cez víkend. Čo robiť?
Prosím vás poraďte,čo by ste robili na mojom mieste..
Neviem ani ako začať.
Na začiatok snáď že proti kolegyni nemám nič a rada s ňou robím.
No nastáva problém ktorý sa mi nepáči.
Totižto ona nepracuje cez víkend. Skoro nikdy. ( Možno 2x za rok) Dôvod netuším, my ostatné/ ostatní musíme robiť aj cez víkend. Včera mi povedala,že od nového roka bude robiť každú sobotu. Ja prekvapená že čo ze sa stalo ( naivne som si myslela že vedúce ju už konečne presvedčili že aj ona musí robiť ako my)
A nakoniec z nej vyšlo že od nového roku budú platiť extra peniaze za víkend,tak zrazu ide robiť v sobotu.
Mám 100chuti o tom povedať hlavnej šéfke, že či si myslí že je to v poriadku .
Mne sa to nezdá byť v poriadku.
Čo by ste robili vy? Nechali to tak?
Ďakujem za reakcie.
Pekný večer
Nerozumiem o co ti ide... Keď nerobila víkendy bolo zle keď chce robiť víkendy zasa zle... Co vlastne chceš???
@kulumulu123 ty nechápeš ten rozdiel?
@kulumulu123 keď raz nechce robiť víkendy a teraz sú platené tak zrazu chce, opakujem desiaty krát. Je to nefér!!!
Opýtaj sa priamo jej, že prečo zrazu chce robiť víkendy.
Ináč musí byť dobre vychcana. Ja by som jej dobre povedala svoje,ako sa poznám 😠
@bielasovicka pytala som sa hneď, odpoveď bola že lepšie peniaze 😄😏
@bielasovicka no aspoň jedna čo ma tu chápe, ďakujem.
Véd mne to bolo hneď jasné co hovoríš. Nechápem ostatných prečo to nepochopili🤷🏼
@kulumulu123 Autorka to vnima, ako totalnu vychcanost kolegyne, o tom cely cas hovori...
@bielasovicka vieš, len reálne okrem teba a autorky to nikoho netrápi. Ak autorku stalo že nerobí víkendy tak nech sa potesi, že víkendy robiť bude. Ak ju série kvôli peniazom, tak čo už, autorka je samonasieraci typ
@beloved myslím ze vychcana je tu akurát autorka lebo nech ta druha urobí čokoľvek nikdy to pre ňu nebude dosť dobré...
Osobne si myslím ze by mala začať žiť a riešiť svoj život bude sa jej oveľa ľahšie dýchať
Tak sa prihlás že chceš robiť víkendy aj za ňu 🤷
@kulumulu123 Od kolegyne to nie je vychcanost, ze ked sa za soboty neplati, tak je doma, do prace pomoct nepride ani za svateho, ale od Noveho roku, ked to platene bude, tak bude robit vsetky soboty?
@janagem no keď to nikoho netrápi, tak sa naco zapája do debaty? Len aby vedel autorku urážať a vysmievať sa? Pekná úroveň.
@bielasovicka úprimne, z komentárov čo som čítala ju nikto neuráža. Viac ľudí sa jej spýtali prečo rieši kolegyňu keď vedúca je tá čo rozhoduje ale odpoveď nedostali, miesto toho bol väčší hate na kolegyňu.
@beloved úprimne??? Ty chodíš do prace pomáhať len tak zadarmo nezištne epre lepší pocit?? Lebo ja osobne nie.. Ak niekto chce aby som pracovala a cez víkend tak mi to žiaľ musí aj zaplatiť.. Tiež som vychcana??? Ak áno tak nech ale za dobrý pocit sa ani nenájdem ani účty nezaplatím 🤷
@kulumulu123 Toto mas samozrejme pravdu, uplne suhlasim. Ale my nevieme, ako to maju ostatni u nich v praci, ci za tu sobotu nemaju ako nahradu iny den volna napr. Lebo moc neverim, ze by tam chodili cele roky a vsetky soboty len za dakujem.
@beloved tiež mam deti a víkendy sú dni ktoré trávim s mojou rodinou za určitých podmienok som ochotná to občas zmeniť ale nie len tak pre dobrý pocit... Ak chceš aby som pre teba makala aj cez víkend tak mi to musíš zaplatiť ak nie tak ôk makaj si sama 🤷
@kulumulu123 Ja by som v sobotu nechodila do prace ani za zlate tehly, decka maju volno v sobotu a v nedelu a tento cas chcem travit s rodinou.
Su asi len 2 moznosti...mali velky nedostatok predavaciek a ked som.nastupila.mala.som.jedinu podmienku ze budem.robit len ranne smeny a nie vikendy(kvoli detom) a veduca suhlasila....po mne nastupilo kopec dalsich bab a nikomu nedovolila.tak robit len mne a.bolo mi sumafuk co si o.mne myslia iny......2.moznost je ze je to proste sefkina najoblubenejsia zena a este jej chodi na vas donasat. A teda ma.aj vyhody ktore vy nemate😉
@beloved to je jedno je to sobota je to deň keď deti nie sú v škole keď sa im môžem venovať... Ak mam obetovať čas strávený s nimi a vymeniť ho za prácu tak potrebujem vedieť pre čo to robím (TJ extra peniaze za ktoré môžeme potom niečo kúpiť alebo ísť na výlet ci dovolenku)...
@kulumulu123 Jasne, v tomto sa zhodneme, hovorim to iste 😀
Nikto nerobí cez víkend za ďakujem. Jasné že máme plat, ale taký istý ako cez týždeň. Ak robím cez víkend,dva dni mám voľno cez týždeň
Ak môže si dovoliť nerobiť cez víkend bez príplatky, bola by sprostá robiť aj cez víkend.
Prosim ta, to v akej krajine nemas ziadne priplatky za vikend? Bez ironie, nemyslim to zle, naozaj ma to zaujima... Nemecko?
Niekolko krat si napisala, ze cez vikendy musia robit vsetci. Ale zaroven jedna kolegyna robit nemusi. Z toho logicky vyplyva, ze nemusia robit vsetci.
Kolegyna nie je vychcana, kolegyna si len urcila co jej vyhovuje. A niekto jej to zjavne schvalil.
Ak by som na niekoho nadavala, tak na nadriadneho, ktory jej to schvalil.
Ved ona vyuzila len to, co jej schvalili.
Ty si skor nasrata na seba, ze si bola taka hlupa a chodila kazdy vikend do prace, aj ked z toho neboli ziadne prilepsenia. Ona taka hlupa nebola. Ona zacne robit v sobotu, az ked ma z toho nejaku, pre nu vyznamnu vyhodu.
A ked jej to nadriadeny tak schvali a tebe nie (ak si mala talu poziadavku), tak je to chyba nadriadeneho a nie kolegynina.
Nemyslím si že je to vychcanost ak jej bolo umožnené nerobiť víkendy tak prečo by ich robila? A že teraz ich bude robiť za príplatok? Veď je to normálne každý chce lepšie podmienky záleží na vedení či mu to umožní a ak áno tak by bol hlúpy ten človek keby to nevyužil, autorka nestaraj sa o iných ak nechceš robiť víkendy tak choď za šéfom a povedz mu to a o druhých sa nestaraj len o seba

@bielasovicka no museli len ona nie.🤷♀️