icon

Kolegyňa sa cíti byť na koni

gomak
26. nov 2021

Prišla som na nové pracovisko aj moja kolegyna. Ona tam už ľudí pozná, raz tam už vypomáhala. Problém je v tom, že ona sa cíti byť na koni a ustavične ma komandíruje. Neviem, rozmyslala som ci sa v práci ozvat alebo nie nakoľko som nová. Nechcem vyzerať tak, že prídem a už idem žalovať. Ale zas na druhu stranu ma to už riadne štve.... Nepovedala som nič nakolko mi len teraz končí skúšobná doba. co by ste robili vy?

Strana
z2
gomak
autor
27. nov 2021

@luci310 myslím,že nie... Ona neviem, či aj doma je taká ,ale v práci chce mať všetko tip top až by som povedala,že až príliš. Napr. teraz sme zdobili triedu na Vianoce a už som si myslela, že vyzdobí aj záchodové dvere. Ked robíme scénku na vystupovanie a poviem nápad, tak premýšla nad tým a ona že radšej to urobme takto atd....... Myslím, že ona je taký typ človeka- neverím, že by sa časom zmenila...

gomak
autor
27. nov 2021

@ivkazba Samozrejme , že to riešim... Som na novom pracovisku a je to podľa mňa úplne normálne... A prosím nezhadzuj ma, vôbec ma nepoznáš! Prijmem akurát konštruktívnu kritiku...

gomak
autor
27. nov 2021

@katkamatka7 nie neopravuje moje chyby aby ma uchránila kritiky pred vedením, robí to pre vlastné potešenie....Lebo ona to tak cíti... S vedením som max. v pohode..

katkamatka7
27. nov 2021

@gomak Ok. Teda tento druh jej potešenia pociťuješ ako krivdu.
Ak ona nedokáže spracovať potreby spolupráce, a nedokážeš ich spracovať tiež, nebudete ich vedieť uplatniť pri vašom vedení kolektívu detí. Nebudete vedieť viesť tím, ak nedokážete porozumieť potrebe spolupráce medzi vami.

katkamatka7
27. nov 2021

@gomak Čítam len z tohto, čo píšeš, môžem sa mýliť.
Ona povie na Tvoj nápad : radšej to urobíme takto. Ak dobre rozumiem, nechceš s ňou ísť do konfliktu a Tvoj krok je svoj nápad nechať ňou vylepšiť bez zbytočných rečí. Z toho vyplýva Tvoj pocit, že ona orie na Tebe.
Ako na to?
Veľa báb sa zhodne v tom, že komunikáciu medzi vami je potrebné zlepšiť. Môžeš čítať a čítať rôzne knihy určené pre jej rozvoj. Keď však prídeš medzi deti, vnímajú Tvoju komunikáciu komplexne, nie len Tvoje slová, ale aj tú neverbálnu časť komunikácie. Môžeš mať o nej naštudovaných mnoho publikácií. Pri deťoch v škôlke platí, že veľmi ľahko odhalia lož. Oni nepovedia, že klameš, oni to nepoznajú. Oni jednoducho neurobia to, čo povieš. Urobia to, čo chcú oni. Tvojou úlohou je motivovať ich a naviesť tam, kde oni pôjdu dobrovoľne. Presne to isté na inom leveli dokážeš nájsť vo svojej kolegyni.

Strana
z2