Kolegyňa sa cíti byť na koni
Prišla som na nové pracovisko aj moja kolegyna. Ona tam už ľudí pozná, raz tam už vypomáhala. Problém je v tom, že ona sa cíti byť na koni a ustavične ma komandíruje. Neviem, rozmyslala som ci sa v práci ozvat alebo nie nakoľko som nová. Nechcem vyzerať tak, že prídem a už idem žalovať. Ale zas na druhu stranu ma to už riadne štve.... Nepovedala som nič nakolko mi len teraz končí skúšobná doba. co by ste robili vy?
@katkamatka7 nie neopravuje moje chyby aby ma uchránila kritiky pred vedením, robí to pre vlastné potešenie....Lebo ona to tak cíti... S vedením som max. v pohode..
@gomak Ok. Teda tento druh jej potešenia pociťuješ ako krivdu.
Ak ona nedokáže spracovať potreby spolupráce, a nedokážeš ich spracovať tiež, nebudete ich vedieť uplatniť pri vašom vedení kolektívu detí. Nebudete vedieť viesť tím, ak nedokážete porozumieť potrebe spolupráce medzi vami.
@gomak Čítam len z tohto, čo píšeš, môžem sa mýliť.
Ona povie na Tvoj nápad : radšej to urobíme takto. Ak dobre rozumiem, nechceš s ňou ísť do konfliktu a Tvoj krok je svoj nápad nechať ňou vylepšiť bez zbytočných rečí. Z toho vyplýva Tvoj pocit, že ona orie na Tebe.
Ako na to?
Veľa báb sa zhodne v tom, že komunikáciu medzi vami je potrebné zlepšiť. Môžeš čítať a čítať rôzne knihy určené pre jej rozvoj. Keď však prídeš medzi deti, vnímajú Tvoju komunikáciu komplexne, nie len Tvoje slová, ale aj tú neverbálnu časť komunikácie. Môžeš mať o nej naštudovaných mnoho publikácií. Pri deťoch v škôlke platí, že veľmi ľahko odhalia lož. Oni nepovedia, že klameš, oni to nepoznajú. Oni jednoducho neurobia to, čo povieš. Urobia to, čo chcú oni. Tvojou úlohou je motivovať ich a naviesť tam, kde oni pôjdu dobrovoľne. Presne to isté na inom leveli dokážeš nájsť vo svojej kolegyni.

@luci310 myslím,že nie... Ona neviem, či aj doma je taká ,ale v práci chce mať všetko tip top až by som povedala,že až príliš. Napr. teraz sme zdobili triedu na Vianoce a už som si myslela, že vyzdobí aj záchodové dvere. Ked robíme scénku na vystupovanie a poviem nápad, tak premýšla nad tým a ona že radšej to urobme takto atd....... Myslím, že ona je taký typ človeka- neverím, že by sa časom zmenila...