icon

Kolegyňa využíva práceneschopnosť kvôli novému psovi

4. nov 2025

Baby prosím vás je toto normálne? Cez víkend si kolegyňa zaobstarala šteniatko a dala sa na pn 🙈 kvôli psovi. Ja som bola minulý týždeň pn lebo covid, zajtra už idem do práce a samozrejme musím svoju aj jej robotu urobiť. Akože toto je fakt neférové od nej. Mám tisíc chutí zajtra zahlásiť šéfovi že ona nie je chorá je len so psom doma. Vás by to nenahnevalo?

Strana
z9
anonym_532d0f
4. nov 2025

@anonym_autor ona robila tiez tvoju robotu. Ak sa fi nechce pracovať tak nedrž miesto niekomu kto chce.

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor ona robila tiez tvoju robotu. Ak sa fi nechce pracovať tak nedrž miesto niekomu kto chce.

@anonym_532d0f ona mala dovolenku

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak niekto vašu robotu robiť musel, je jedno ci ona alebo niekto iný. Tebe proste vadi, ze máš robiť terqz za ňu

elanor
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak si zober dovolenku aj ty. Alebo chod na PN so skreckom.
Teba mat za koleginu, to musi byt radost. Zavistliva sv...

brontofuz
4. nov 2025

tak ty musis urobit len svoju robotu, ako moze byt na pn kvoli psovi? to len tak davaju pn ?

anonym_532d0f
4. nov 2025
@brontofuz

tak ty musis urobit len svoju robotu, ako moze byt na pn kvoli psovi? to len tak davaju pn ?

@brontofuz to si len ona možno mysli ...

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_532d0f ale teraz tu nejde o robotu ale o to že ona sa dá na pn kvôli psovi??

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f ale teraz tu nejde o robotu ale o to že ona sa dá na pn kvôli psovi??

@anonym_autor ale co to teba série???

januska12323
4. nov 2025

Čo s tým má šéf? Keď si myslíš, že má PN len tak môžeš ju nahlásiť úradu na to určenému.

autor
4. nov 2025
@elanor

@anonym_autor tak si zober dovolenku aj ty. Alebo chod na PN so skreckom.
Teba mat za koleginu, to musi byt radost. Zavistliva sv...

@elanor nie som závistlivá ale za mna to normálne nie je. Keby je naozaj chorá a da sa na pn tak to ok ale zamysli sa, kvôli psovi?

elanor
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co je teba do toho? Platis jej tu PNku zo svojho? okrem toho, ako si mozes byt ista? Si ju bola doma vysetrit?
Zhoda nahod ti nic nehovori? MOze mat aj noveho psa, ale zaroven moze byt aj chora.

elanor
4. nov 2025
@anonym_autor

@elanor nie som závistlivá ale za mna to normálne nie je. Keby je naozaj chorá a da sa na pn tak to ok ale zamysli sa, kvôli psovi?

@anonym_autor odkial beries tu istotu, ze kvoli psovi?

autor
4. nov 2025
@brontofuz

@brontofuz to by aj mňa zaujímalo ako to dala, bola som blbec že som jej poslala foto pozitívneho covid testu. Určite to stiahla a ma hneď dôvod na pn 🙈

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@brontofuz to si len ona možno mysli ...

@anonym_532d0f si nemyslím, veď mi to v správe napísala že sa dala na pn aby pes nebol sám

autor
4. nov 2025
@elanor

@anonym_autor a co je teba do toho? Platis jej tu PNku zo svojho? okrem toho, ako si mozes byt ista? Si ju bola doma vysetrit?
Zhoda nahod ti nic nehovori? MOze mat aj noveho psa, ale zaroven moze byt aj chora.

@elanor lebo sa mi sama priznala

mandzula
4. nov 2025

Jasné, že by ma to naštvalo. By ma zaujímalo, ktorý lekár si toto vzal na triko. A ešte tu nadávajme na systém, keď ho sami tvoríme a ešte sa tvárime, že je to ok. No nie je.

elanor
4. nov 2025
@anonym_autor

@elanor lebo sa mi sama priznala

@anonym_autor skor si z teba spravila prdel. Nie kazdy vsetkym vesia na nos svoje problemy. Ja si skor mylsim, ze je naozaj chora, ale nechce povedat co jej je, lebo je to jej vec a jej lekara, a druhych ho... do toho, tak sa chopila prilezistosti a vyhovorila sa na noveho psa. A ty si jej to zozrala aj s navyjakom.

puertorico
4. nov 2025

ja som bola doma týždeň raz s jedným psom a raz s druhým psom , keď sme ich priniesli 1x domov . ja chápem že možno psy nemáš rada, ale sú ľudia ktorí ich berú ako deti, alebo ako súčasť rodiny. samozrejme že by som psa nenechala doma len tak. pes nerozumie prečo tam nie si a si v práci . musí sa aklimatizovať a je dobré ak pri ňom niekto je v prvé dni v novom domove. tiež som povedala kolegyni že budem doma kvôli psovi a nevyvádzala, tiež robila moju robotu a tiež ak ona potrebuje byť doma z hocijakých dôvodov tak ju rada zastúpim

diewcatqoo
4. nov 2025

Ja tomu verim, tiez som uz zazila, ze si kolega vzal PN kvoli psovi. Ani sa tym netajil, normalne na fb postoval fotky, ako je s psikom na prechadzke a uci ho curat mimo byt. Ostatnym kolegom hovoril, ze vstava k psovi 3x za noc, tak nie je schopny pracovat. Bol este v skusobke, tak tolko dovolenky by mu sef asi nedal. Takze po dvoch tyzdnoch fejkovej PN sme sa s nim rozlucili.

ladygina
4. nov 2025

Nech sa da na PN trebars aj kvoli hajzlovym pavukom, teba to skutocne nema co zaujimat 🙂 Rob si svoju robotu, hlad si svoje. Tvoju robotu tiez musel niekto odrobit, ked si tam nebola.

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f si nemyslím, veď mi to v správe napísala že sa dala na pn aby pes nebol sám

@anonym_autor ty si potom dobra mrcha, očividne ta berie za priateľku ked ti toto zavesila na nos. Hádam čoskoro zisti čo si ty zač. Možno o tomto informovala aj zamestnávateľa ak nemala dovolenku, ze potrebuje par dni.

autor
4. nov 2025
@mandzula

Jasné, že by ma to naštvalo. By ma zaujímalo, ktorý lekár si toto vzal na triko. A ešte tu nadávajme na systém, keď ho sami tvoríme a ešte sa tvárime, že je to ok. No nie je.

@mandzula presne o toto mi ide, ak je naozaj chora ok dobre vedieť je jeseň covid a chrípka. Môj dr nedáva len tak pn bez vyšetrenia

autor
4. nov 2025
@elanor

@anonym_autor skor si z teba spravila prdel. Nie kazdy vsetkym vesia na nos svoje problemy. Ja si skor mylsim, ze je naozaj chora, ale nechce povedat co jej je, lebo je to jej vec a jej lekara, a druhych ho... do toho, tak sa chopila prilezistosti a vyhovorila sa na noveho psa. A ty si jej to zozrala aj s navyjakom.

@elanor sa mýliš

mandzula
4. nov 2025
@puertorico

ja som bola doma týždeň raz s jedným psom a raz s druhým psom , keď sme ich priniesli 1x domov . ja chápem že možno psy nemáš rada, ale sú ľudia ktorí ich berú ako deti, alebo ako súčasť rodiny. samozrejme že by som psa nenechala doma len tak. pes nerozumie prečo tam nie si a si v práci . musí sa aklimatizovať a je dobré ak pri ňom niekto je v prvé dni v novom domove. tiež som povedala kolegyni že budem doma kvôli psovi a nevyvádzala, tiež robila moju robotu a tiež ak ona potrebuje byť doma z hocijakých dôvodov tak ju rada zastúpim

@puertorico Na to je dovolenka, ak si si teda vzala dovolenku, je to úplne v poriadku.

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula presne o toto mi ide, ak je naozaj chora ok dobre vedieť je jeseň covid a chrípka. Môj dr nedáva len tak pn bez vyšetrenia

@anonym_autor mimo, moze byt aj naozaj chorá ak jej tu pn dr vystavil. Alebo sa považuješ za lekára aj ty ?

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor ty si potom dobra mrcha, očividne ta berie za priateľku ked ti toto zavesila na nos. Hádam čoskoro zisti čo si ty zač. Možno o tomto informovala aj zamestnávateľa ak nemala dovolenku, ze potrebuje par dni.

@anonym_532d0f určite to nerobila ale ak myslíš a ju lepšie poznáš 😂

puertorico
4. nov 2025
@mandzula

@puertorico Na to je dovolenka, ak si si teda vzala dovolenku, je to úplne v poriadku.

@mandzula ja som si vzala dovolenku. na pnke som bola iba 1x v živote keď som sa nevedela postaviť z postele. inak aj na bežné choroby míňam dovolenky .

elanor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_532d0f mozno ma tusaka, co ma za koleginu, tak pustila do eteru somarinu, a teraz caka, ako sa klebetnica zachova. Ci bude alebo nebude donasat.

autor
4. nov 2025
@mandzula

@mandzula dovču mala minulý týždeň, v sobotu bola pre psa a v nedeľu mi písala že sa dá na pn

anonym_695b9a
4. nov 2025

Veĺké hrdinky tu.Jasnè,že ju do toho nič,ale keby ste mali v práci systém,že počas dovolenky a PN ťaháš za toho kolegu,tak ak to má v kolektíve klapať,tak takéto naschvály a špekulácie nerobíš.My spolu vychádzame veĺmi dobre,dovolenky si plánujeme tak,aby si brala vždy max jedna a keď niektorá ochorie-naozaj,nie fiktívne,tak si počas jej PN neberieme dovolenku.Keby sme mali takú vychcanú kolegyňu, bolo by to o hubu a nikoho z nás by to nebavilo.

Strana
z9