icon

Kolegyňa využíva práceneschopnosť kvôli novému psovi

4. nov 2025

Baby prosím vás je toto normálne? Cez víkend si kolegyňa zaobstarala šteniatko a dala sa na pn 🙈 kvôli psovi. Ja som bola minulý týždeň pn lebo covid, zajtra už idem do práce a samozrejme musím svoju aj jej robotu urobiť. Akože toto je fakt neférové od nej. Mám tisíc chutí zajtra zahlásiť šéfovi že ona nie je chorá je len so psom doma. Vás by to nenahnevalo?

autor
4. nov 2025
@beata_ra

ak sa ti to nezda, tak ju nahlas, ak budes mat dusu na mieste. ale aby sa to potom neotocilo proti tebe. 😉 pokojne to moze zistit a myslim si, ze uz nebudete take dobre kolegyne ako predtym. teda ak ste boli 😀

@beata_ra ale vieš čo? ja to tak aj nechám, veď karma sa obráti na každého.

simca06022011
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f tu ide o princíp že kvôli psovi sa nedám na pn. Mala celý týždeň dovolenku, bola neviem kde, v sobotu koncom dovolenky ide po psa a v nedeľu na pn? Veď to nie je normálne. A ona už plánovala dlhšie. Tak mala ísť hneď začiatku dovolenky v pondelok po psa a mohla celý týždeň využiť na výcvik psa ale nie hodiť sa na pn

@anonym_autor ved chystala domacnost pre psa :DDD

anonym_47f0f0
4. nov 2025
@elanor

@anonym_autor a co je teba do toho? Platis jej tu PNku zo svojho? okrem toho, ako si mozes byt ista? Si ju bola doma vysetrit?
Zhoda nahod ti nic nehovori? MOze mat aj noveho psa, ale zaroven moze byt aj chora.

@elanor platíme jej ju my všetci 🙈

autor
4. nov 2025
@simca06022011

kludne to mozes podotknut zamestnavatelovi, ale nemas co s tym ine robit.. zamestnavatel vie teraz velmi rychlo zariadit kontrolu PN zo socialky, ak by chcel ale to je otazne, kedze malokomu sa stale chce natahovat napr. so socialkou, lekarom, zamestanncom, ale aspon obraz si spravi. Ak pouzila tvoj covid test, tak sa pouc. Taketo veci nemas co kolegyniam posielat, ani nikomu vlastne, max lekarovi.. co je koho do toho? celkom nechapem potrebu, kazdemu nieco dokazovat a posielat fotky a pod.. z nemocnicnej postele si ludia rozosielaju fotky, este z operacky chybaju...
Myslim, ze aj tak ti nic neostane len tu pracu za nu urobit....

@simca06022011 ja ju urobím a lepšie ako ona, to si píš

anonym_3f8a72
4. nov 2025
@januska12323

Čo s tým má šéf? Keď si myslíš, že má PN len tak môžeš ju nahlásiť úradu na to určenému.

@januska12323 ved sefovi komu inemu to nahlasit?
PN kvoli psovi je nonsens🙈

anonym_289a5e
4. nov 2025
@simca06022011

kludne to mozes podotknut zamestnavatelovi, ale nemas co s tym ine robit.. zamestnavatel vie teraz velmi rychlo zariadit kontrolu PN zo socialky, ak by chcel ale to je otazne, kedze malokomu sa stale chce natahovat napr. so socialkou, lekarom, zamestanncom, ale aspon obraz si spravi. Ak pouzila tvoj covid test, tak sa pouc. Taketo veci nemas co kolegyniam posielat, ani nikomu vlastne, max lekarovi.. co je koho do toho? celkom nechapem potrebu, kazdemu nieco dokazovat a posielat fotky a pod.. z nemocnicnej postele si ludia rozosielaju fotky, este z operacky chybaju...
Myslim, ze aj tak ti nic neostane len tu pracu za nu urobit....

@simca06022011 len čo, príde kontrola a ona bude doma so psom, tak čo sa vyrieši alebo zistí?
Jediné sa spoliehať, že je blba a doma nebude
A nabudúce sa pouči ,zobere pn a bude leeen doma sa mojkat so psíkom 😃
Nepíšem ze je to super alebo dobré ale čo s tým, ísť za lekárkou nech jej nevypisuje pnky?

natalka13
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@mandzula videla si tu osobu ktora ma pn ? Ak lekár uznal ,ze ma byt pn tak tam na to dôvod je a vy sa môžte aj pokakat 😊

@anonym_532d0f nie nemusia sa 💩 mozu ju aj lekara nahlasit.

anonym_bca657
4. nov 2025

niečo podobné robila dnes už bývalá kolegyňa počas homeoffice. Stále nestíhala, jej robota sa prerozdeľovala lebo mala toho veľa, zložité prípady na ktorých musela dlho pracovať, šéf jej umožňoval homeoffice aby mohla pracovať v kľude. Počas toho HO sa jej skoro nikdy nikto nedovolal - odôvodňovala to tým, že potrebuje kľud tak nedvíha...až potom prišlo veľa náhod že raz ju niekto videl tam, raz tam...
Odvtedy je bývalá kolegyňa...

anonym_289a5e
4. nov 2025
@natalka13

@anonym_532d0f nie nemusia sa 💩 mozu ju aj lekara nahlasit.

@natalka13 ale že by aj lekárka bola taka blba a nič nenapísala do jej karty, keď jej vystavuje pn?

elanor
4. nov 2025
@anonym_47f0f0

@anonym_47f0f0 prvych xy dni, nie. okrem toho cast z nej si plati sama, ked uz chces do detailu...

mandzula
4. nov 2025

Už som chcela vyklínať, akí sme my Slováci pokrytci, ale nakoniec som si uvedomila, že je to krásne vykompenzované dobroprajnosťou - ja to v robote potiahnem, veď čo by nie, dôležité je, že kolegyňa si cez PN oddýchne pri svojej voľnočasovej aktivite, ešte jej vlastne aj navrhnem, že nabudúce môže ísť cez PN pokojne k moru, na lyžovačku, veď čo mňa do toho, doprajem jej.

simca06022011
4. nov 2025
@elanor

@anonym_47f0f0 prvych xy dni, nie. okrem toho cast z nej si plati sama, ked uz chces do detailu...

@elanor xy dni jej plati zamestnavatel, za nic.

anonym_47f0f0
4. nov 2025
@elanor

@elanor ja viem ale možno bude na tej PN aj 2 mesiace 🤭

anonym_fb533e
4. nov 2025

Normálne mi je zle z tých komentárov tu. Aké ste všetky tolerantné... Keby napísala, že potrebuje pn kvôli psovi, by ste ju tu zvozili pod čiernu zem. Och. Nepochopím... Keby ste vy mali kolegyne, ktoré by takto brali pn a Vy za ne robili, či by ste boli také ohľaduplne a milé... Autorka, asi rovno ries s kolegyňou. Aj keď ideálne to nie je, môže zobrať aj dovolenku, aj tak budeš za ňu robiť.

autor
4. nov 2025
@mandzula

Už som chcela vyklínať, akí sme my Slováci pokrytci, ale nakoniec som si uvedomila, že je to krásne vykompenzované dobroprajnosťou - ja to v robote potiahnem, veď čo by nie, dôležité je, že kolegyňa si cez PN oddýchne pri svojej voľnočasovej aktivite, ešte jej vlastne aj navrhnem, že nabudúce môže ísť cez PN pokojne k moru, na lyžovačku, veď čo mňa do toho, doprajem jej.

@mandzula ja som vždy poctivo chodila do práce ak som bola chorá lebo kvôli bolesti hlavy či silnej ms či mini prechladnutiu na čo mám ostať doma? Myslela som aj na ostatné aby nemuseli za mňa viac pracovať ak by náhodou. Len toto ma riadne zaskočilo ale veď dobre

anonym_e68658
4. nov 2025
@anonym_47f0f0

@anonym_47f0f0 tak snáď si platí odvody, nie?
aj ty ked si PN, platíme tvoju PN my všetci, totiž takto funguje sociálny systém.

autor
4. nov 2025
@anonym_47f0f0

@elanor ja viem ale možno bude na tej PN aj 2 mesiace 🤭

@anonym_47f0f0 zabila si 😂😂 to ju už fakt udávam 🙈

anonym_73a260
4. nov 2025

Každá z vás, ktorá hovorí, že nech sa nestará a že je to vlastne v poriadku vybaviť si PN kvôli psovi je totálne na hlavu. Úplne, totálne padnutá na hlavu.

anonym_e68658
4. nov 2025
@anonym_fb533e

Normálne mi je zle z tých komentárov tu. Aké ste všetky tolerantné... Keby napísala, že potrebuje pn kvôli psovi, by ste ju tu zvozili pod čiernu zem. Och. Nepochopím... Keby ste vy mali kolegyne, ktoré by takto brali pn a Vy za ne robili, či by ste boli také ohľaduplne a milé... Autorka, asi rovno ries s kolegyňou. Aj keď ideálne to nie je, môže zobrať aj dovolenku, aj tak budeš za ňu robiť.

@anonym_fb533e to treba vyriešiť s vedením, že ak bude robiť jej prácu, chce za to peniaze naviac.

autor
4. nov 2025
@anonym_fb533e

@anonym_fb533e no budem a to po covid nie som ešte celkom fit ale myslím na ostatné. Ja si svoju prácu pekne odrobím ona bude mať problém nie ja.

autor
4. nov 2025
@anonym_e68658

@anonym_fb533e to treba vyriešiť s vedením, že ak bude robiť jej prácu, chce za to peniaze naviac.

@anonym_e68658 to len vtedy keby mám voľno a musim zaskočiť inak sa robota medzi kolegyňami rozdeli

anonym_e68658
4. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula ja som vždy poctivo chodila do práce ak som bola chorá lebo kvôli bolesti hlavy či silnej ms či mini prechladnutiu na čo mám ostať doma? Myslela som aj na ostatné aby nemuseli za mňa viac pracovať ak by náhodou. Len toto ma riadne zaskočilo ale veď dobre

@anonym_autor tvoja chyba, ze chodíš do prace, ked si chorá. Mas sa liečiť a nie nakaziť ostatných a este sa tým chváliť.
Je možné, ze ochorela aj ona a spojila jedno s druhým, tebe to nemusí vešať na nos. Lekár zhodnotil, ze je chorá, tak nerieš.

anonym_289a5e
4. nov 2025
@anonym_fb533e

@anonym_fb533e nejde o tolerantnost len toto su ťažko dokázateľne veci,jedine ze by lekárka urobila chybu, že nenapisala zaznam alebo az revízny lekár by vysetril a zistil by ,,nezrovnalost,,
Nech to skúsia riešiť ale podľa mňa to nieje tak jednoduché

autor
4. nov 2025
@anonym_e68658

@anonym_autor tvoja chyba, ze chodíš do prace, ked si chorá. Mas sa liečiť a nie nakaziť ostatných a este sa tým chváliť.
Je možné, ze ochorela aj ona a spojila jedno s druhým, tebe to nemusí vešať na nos. Lekár zhodnotil, ze je chorá, tak nerieš.

@anonym_e68658 no takto testy už negatívne, mne už len hlava bolí a sem tam kašeľ jasne keby som mala horúčku a zle mi by bolo tak ostanem ešte doma len aj žiaľ dr mi nechcela predĺžiť lebo ved už som negatívna a veď na začiatku píšem že som bola pn

tim23
4. nov 2025

Akože niektoré komentáre naozaj na hlavu. V niektorý témach silno moralizujete ako ľudia odrbavaju systém a tu ešte idete do autorky brblať. Skončila som s komentármi na strane 2 lebo to sa naozaj nedá čítať.
Autorka, bohužiaľ ak jej dr pn vypíše,tak na tej pn byť so psom kľudne môže. Ty s tým nič nespravíš ani keď sa na hlavu postavíš. Akože chápem ťa ale povedzme si úprimne, čo sa s tým dá spraviť? Nič. Pekne si odkrútiš týždeň bez nej a potom normálne fungujete ďalej

autor
4. nov 2025
@tim23

Akože niektoré komentáre naozaj na hlavu. V niektorý témach silno moralizujete ako ľudia odrbavaju systém a tu ešte idete do autorky brblať. Skončila som s komentármi na strane 2 lebo to sa naozaj nedá čítať.
Autorka, bohužiaľ ak jej dr pn vypíše,tak na tej pn byť so psom kľudne môže. Ty s tým nič nespravíš ani keď sa na hlavu postavíš. Akože chápem ťa ale povedzme si úprimne, čo sa s tým dá spraviť? Nič. Pekne si odkrútiš týždeň bez nej a potom normálne fungujete ďalej

@tim23 nič žiaľ nič

mandzula
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nemyslím si, že niečo vyriešiš de iure, do budúcnosti sa však zariaď de facto - pristupuj k nej tak, ako ona k tebe.

krasneleto
4. nov 2025

@anonym_autor tak s niecim na tej PN byt musi... pomoct si nepomozes.... pokial tam ma lekarom stanovenu diagnozu, mozes sa o zem hodit a bohuzial budes tam kde si... to, ze robis jej pracu , je logicke, tak to byva ked je niekto PN... ci uz na skutocnej, alebo fiktivnej... ty mozes ju nahlasit zamestnavatelovi, ale pokial ju najde doma, nic sa nemeni , ci tam ma psika alebo nie... je to odveci, minimalne sa tym nemusela chvalit

mizoko
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f ale teraz tu nejde o robotu ale o to že ona sa dá na pn kvôli psovi??

@anonym_autor jej vec. Ona čerpá PN a to nie je plnohodnotný plat. Asi jej prachy nechýbajú. A tebe to môže byť jedno kvôli čomu je PN. Rob si svoju robotu a nerieš kolegyňu.

dkethe
4. nov 2025

Z ineho uhla - mna moja robota vzdy pocka (sviatok, dovca, ocr)...
Uprimne, jeblo by ma na takej pracovnej pozicii, kde robotu jeden za druheho robime 😱 jednak by sa mi nechcelo robit za druheho... to akoze ak ste dve, tak tyzden ides 8 hodin na 200%???
Druhak kazdy ma iny styl a doslednost - este by mi niekto skazil moje projekty/tasky 😯 zatial co by som bola na tej dovci.
Toto neni o psovi. Toto je zly system u vas v praci.