icon

Kolegyňa využíva práceneschopnosť kvôli novému psovi

4. nov 2025

Baby prosím vás je toto normálne? Cez víkend si kolegyňa zaobstarala šteniatko a dala sa na pn 🙈 kvôli psovi. Ja som bola minulý týždeň pn lebo covid, zajtra už idem do práce a samozrejme musím svoju aj jej robotu urobiť. Akože toto je fakt neférové od nej. Mám tisíc chutí zajtra zahlásiť šéfovi že ona nie je chorá je len so psom doma. Vás by to nenahnevalo?

autor
4. nov 2025
@dominikamacakova

Pn jej dal veterinár?

@dominikamacakova 😂😂😂👍

autor
4. nov 2025
@anonym_55934f

Vedúcemu môžeš zahlásiť čo len chceš.....on do nej nevidí a nieje od toho aby skúmal jej zdravotný stav.

Tvoja hlúposť že si dovolenku míňaš na choroby.

Mala som takéto múdre kolegina v horúčkach do roboty a vykrikovať ako za celé roky nikdy nemali priepustku,ako nikdy neboli PN.
Keby si vzala dovolenku tak by to to nevadilo?
Tebe vadí jej účelová PN?

@anonym_55934f ja nikde nepíšem že dovolenku míňam na choroby 😂😂 som 1x tento rok a pn 🙈🤦‍♀️
A keby si bola čítala píšem snáď už 3x, ona bola na dovolenke celý týždeň , v sobotu šla po psa a v nedeľu sa hodila na pn

mizoko
4. nov 2025
@anonym_autor

@mizoko no vidím že nie, teraz som sa už ukludnila 😂 🙈

@anonym_autor no vidíš. Akože ja chápem že to naserie..mala som podobné skúsenosti s kolegyňou a všetko som potom musela ťahať ja a za menší plat ako ona. Ale spraviť som s tým mohla že - nič. Tak som sa prestala zbytočne zaoberať vecami s kt som nič nedokázala spraviť. A už v tej práci ani nie som a kolegyňa teraz musí makať či chce či nie lebo je na to sama 😌

autor
4. nov 2025
@mizoko

@anonym_autor no vidíš. Akože ja chápem že to naserie..mala som podobné skúsenosti s kolegyňou a všetko som potom musela ťahať ja a za menší plat ako ona. Ale spraviť som s tým mohla že - nič. Tak som sa prestala zbytočne zaoberať vecami s kt som nič nedokázala spraviť. A už v tej práci ani nie som a kolegyňa teraz musí makať či chce či nie lebo je na to sama 😌

@mizoko no ja tiež rozmýšľam o odchode, na budúci rok chcem začať pokukávať po inej

anonym_984417
4. nov 2025

@anonym_autor ty musíš byť veľmi obľúbená v kolektíve... radšej sa staraj o seba a svoju robotu. Vieš koľkokrát musim robiť robotu za iného lebo sa hodil na PN? Často! A ani jediný raz mi nenapadlo robiť drámu. Ani tebe nikto nebráni sa hodiť pn...

mandzula
4. nov 2025
@anonym_984417

@anonym_autor ty musíš byť veľmi obľúbená v kolektíve... radšej sa staraj o seba a svoju robotu. Vieš koľkokrát musim robiť robotu za iného lebo sa hodil na PN? Často! A ani jediný raz mi nenapadlo robiť drámu. Ani tebe nikto nebráni sa hodiť pn...

@anonym_984417 Vieš, čo je PN a prečo sa dáva?

inom75
4. nov 2025

@anonym_autor pises, ze je onko pacientka, tak asi si choroby nevymysla!🤔🫣

biba_18
4. nov 2025

@mandzula ale dáva jej ju lekár. či?

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_984417

@anonym_984417 áno, hra sa na kamarátku, vyciciava informácie a potom to chce použiť proti nej... ani sa nečudujem ze chce odísť

mandzula
4. nov 2025
@biba_18

@mandzula ale dáva jej ju lekár. či?

@biba_18 áno, no ak autorka vie, že je účelová, v poriadku to nie je, je to klamstvo.

bielasovicka
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f ale teraz tu nejde o robotu ale o to že ona sa dá na pn kvôli psovi??

@anonym_autor a co si dala ako diagnózu? Véd to mala ísť na OCR. 🤣. Keďže je pes člen rodiny

biba_18
4. nov 2025

@mandzula nevie to dokázať. iba si to myslí. a môžeme sa tu moralisticky rozčuľovať - je to kapusta lekára čo to vypíše ...

mandzula
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_984417 áno, hra sa na kamarátku, vyciciava informácie a potom to chce použiť proti nej... ani sa nečudujem ze chce odísť

@anonym_532d0f A keď si to vezmeš naopak? Akože kamarátka sa hodí na PN so psom a kolegyňa má za ňu ťahať. To veru s kamarátstvom nemá nič spoločné.

anonym_532d0f
4. nov 2025
@mandzula

@biba_18 áno, no ak autorka vie, že je účelová, v poriadku to nie je, je to klamstvo.

@mandzula udivuje ma ako je autorka dopodrobna informovaná o jej zdravotnom stave, ze s kľudom mzoe tvrdiť, ze je zdrava a nema oprávnené dôvod na pn ... ja ti napíšem, ze som pn lebo mam kašeľ ale v skutočnosti mam črevné problémy

anonym_532d0f
4. nov 2025
@mandzula

@anonym_532d0f A keď si to vezmeš naopak? Akože kamarátka sa hodí na PN so psom a kolegyňa má za ňu ťahať. To veru s kamarátstvom nemá nič spoločné.

@mandzula za autorku tiez ťahajú ked je pn alebo ma dovolenku.

mandzula
4. nov 2025
@biba_18

@mandzula nevie to dokázať. iba si to myslí. a môžeme sa tu moralisticky rozčuľovať - je to kapusta lekára čo to vypíše ...

@biba_18 Ale vieš, čo je na tom najhoršie? Že ženy tu schvaľujú PN so psom ako takú. Zdá sa im to normálne a ešte autorka je tá zlá, že si dovolí povedať, že jej to vadí.

autor
4. nov 2025
@bielasovicka

@anonym_autor a co si dala ako diagnózu? Véd to mala ísť na OCR. 🤣. Keďže je pes člen rodiny

@bielasovicka jeee to očr ma ani nenapadlo 😂😂

mandzula
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_532d0f Áno, keď má dovolenku a je chorá, nie keď cez akože PN rieši svoje hobby, to je zásadný rozdiel.

anonym_532d0f
4. nov 2025
@mandzula

@anonym_532d0f Áno, keď má dovolenku a je chorá, nie keď cez akože PN rieši svoje hobby, to je zásadný rozdiel.

@mandzula ty si mala byť naozaj lekár, ze vues určit dg cez modrého kona a cez kolegyňu dotycnej.

Autorka, tak maj gule a povedz svojej kolegyni, ze ju zajtra ideš nahlásiť zamestnavatelovi... 🙂

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_532d0f pri dovolenke je to tak plánované ved preto dávame koncom roka naše dovolenky šéfovi a v jeden týždeň smie max 1 ísť nie také že dve v jeden týždeň takže cez rok už dovolenku ťažko vybrať

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f pri dovolenke je to tak plánované ved preto dávame koncom roka naše dovolenky šéfovi a v jeden týždeň smie max 1 ísť nie také že dve v jeden týždeň takže cez rok už dovolenku ťažko vybrať

@anonym_autor a co na toto tvoje pohoršenie hovorí kolegyna ?

biba_18
4. nov 2025

@mandzula je to relatívne ... neviem aká je náplň práce, ani ako často sa dá byť pn v ich práci, ani ako sa to dá riešiť ak je niekto na pn v podstate každý mesiac - u nás by ju jej agenda počkala ...

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor a co na toto tvoje pohoršenie hovorí kolegyna ?

@anonym_532d0f ešte uvidíme 😉

mandzula
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@mandzula ty si mala byť naozaj lekár, ze vues určit dg cez modrého kona a cez kolegyňu dotycnej.

Autorka, tak maj gule a povedz svojej kolegyni, ze ju zajtra ideš nahlásiť zamestnavatelovi... 🙂

@anonym_532d0f Kde ja určujem diagnózu, vychádzam z toho, čo napísala autorka, tak si nevymýšľaj. Opakujem po 156-krát. Ide o to, že ľudia tu schvaľujú aj to, keby bola kolegyňa PN so psom, pavúkom, zdá sa im to v poriadku, pritom je to klamstvo.

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f ešte uvidíme 😉

@anonym_autor a co sa bojíš ozvať? Tu ti to problém nerobí ale ked ma prísť na lámanie chleba tak si zbabela? Jaj ja som zabudla, hráš sa na kamošku🙂

anonym_532d0f
4. nov 2025
@mandzula

@anonym_532d0f Kde ja určujem diagnózu, vychádzam z toho, čo napísala autorka, tak si nevymýšľaj. Opakujem po 156-krát. Ide o to, že ľudia tu schvaľujú aj to, keby bola kolegyňa PN so psom, pavúkom, zdá sa im to v poriadku, pritom je to klamstvo.

@mandzula ma vystavené pn od lekára? Ma ? Vy to ty spochybnujete pre nejaké dohady autorky ... ona vie len to, co chce aby kolegyna vedela nic viac

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor a co sa bojíš ozvať? Tu ti to problém nerobí ale ked ma prísť na lámanie chleba tak si zbabela? Jaj ja som zabudla, hráš sa na kamošku🙂

@anonym_532d0f nie nie ved ja jej to poviem, akurát je so psom vonku na prechádzke

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_532d0f nie nie ved ja jej to poviem, akurát je so psom vonku na prechádzke

@anonym_autor pane bože :D ved ty ňou žiješ

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor pane bože :D ved ty ňou žiješ

@anonym_532d0f nie veď sama písala o svojom kroku 😂😂 veď už som písala že ja o nej viac viem ako ona o mne. Ona furt čo manžel, čo deti, čo jej nedobrá svokra, ani o šéfovi nerozpráva pekne

mandzula
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@mandzula ma vystavené pn od lekára? Ma ? Vy to ty spochybnujete pre nejaké dohady autorky ... ona vie len to, co chce aby kolegyna vedela nic viac

@anonym_532d0f Skusim 157-krat... nie, nema to vyznam vysvetlovat niekomu, kto pochopit nechce, nemoze, neviem.