icon

Kolegyňa využíva práceneschopnosť kvôli novému psovi

4. nov 2025

Baby prosím vás je toto normálne? Cez víkend si kolegyňa zaobstarala šteniatko a dala sa na pn 🙈 kvôli psovi. Ja som bola minulý týždeň pn lebo covid, zajtra už idem do práce a samozrejme musím svoju aj jej robotu urobiť. Akože toto je fakt neférové od nej. Mám tisíc chutí zajtra zahlásiť šéfovi že ona nie je chorá je len so psom doma. Vás by to nenahnevalo?

Strana
z9
anonym_65c91a
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor prajem ti v živote veľa šťastia a taku príjemnu kolegynu akou si ty 🙂 závisť je zla, a ked závidís niekomu pn tak to je choré. Hlavne aby si nemala veľa roboty 😘😘

@anonym_532d0f choré je písať niekomu, že závidí práceneschopnosť kvôli psovi

anonym_aa3120
4. nov 2025
@anonym_autor

@brontofuz to by aj mňa zaujímalo ako to dala, bola som blbec že som jej poslala foto pozitívneho covid testu. Určite to stiahla a ma hneď dôvod na pn 🙈

@anonym_autor net je plný pozitívnych trestov, si myslíš že je odkázaná na tvoj

sticker
anonym_ba0ee5
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_ba0ee5 ale tak vybavím dovolenku ale nie pn 🙈

@anonym_autor možno jej toľko nemá, či má?

jana_eyre_2
4. nov 2025
@anonym_65c91a

To vážne vyšla z tejto diskusie autorka,ako najväčšia mrcha???
Si robíte prdeľ, že?
Pn s covidom porovnávate s pn kvôli psovi?
Tak toto je dobrý záhul.
Čo hulíte,nadeľte mi🙏

@anonym_65c91a tak zväčša sa to tak začne vzdy - takmer každá diskusia má rovnaké postupy - autorka sa spýta, najprv všetky proti nej, ona sa obranuje, potom ju začnú oznacovat za urážlivu a potom. sa ozve niekto kto autorku podporí, potom sa to trocha otočí a končí to veľkými hádkami kto čo povedal, napísal, ako kto čo myslel, či nemyslel 🤣 v podstate sú diskusie super sociálne experimenty..

anonym_47f0f0
4. nov 2025
@sszuzu8

Tu nebudeš mať súhlasné komentáre lebo väčšina miluje psov viac ako ľudí 🤦‍♀️ áno podľa mňa to choré je stavať zviera na úroveň človeka. Máme rôznych kolegov maroduju lebo robia cely rok a ku koncu roka si chcú oddýchnuť je to v poriadku. Idú na Očr s deťmi aj niekoľkokrát po sebe je to úplne v poriadku. Ale so psom?? Nechápem tiež a asi by ma to tiež zarazilo

@sszuzu8 čo nechápeš? Chcela zostať doma (je jedno kvôli čomu) a klamala lekárke že sa cíti zle aby si nemusela vyčerpať dovolenku.

anonym_532d0f
4. nov 2025
@anonym_47f0f0

@sszuzu8 čo nechápeš? Chcela zostať doma (je jedno kvôli čomu) a klamala lekárke že sa cíti zle aby si nemusela vyčerpať dovolenku.

@anonym_47f0f0 co ak klamala autorke ? ;)

zmrzlinka8
4. nov 2025
@anonym_47f0f0

@anonym_47f0f0 ja nechapem, ako si je autorka taká istá, ze kolegyňa nemá zdravotný dovod na tu PN. Kedze ju vypísal lekar, tak urcite dovod tam bol. ako si autorka toto môže dovoliť spochybňovať. A ze jej napise, ze sa cíti dobre? Aj sa môže v tej chvíli dobre cítiť, ale môže mať nejaký problém či chorobu. a nemusi jej to vesat na nos. a ze ide von so psom? tak mozno má povolené vychádzky.

lienka.7
4. nov 2025
@zmrzlinka8

@anonym_47f0f0 ja nechapem, ako si je autorka taká istá, ze kolegyňa nemá zdravotný dovod na tu PN. Kedze ju vypísal lekar, tak urcite dovod tam bol. ako si autorka toto môže dovoliť spochybňovať. A ze jej napise, ze sa cíti dobre? Aj sa môže v tej chvíli dobre cítiť, ale môže mať nejaký problém či chorobu. a nemusi jej to vesat na nos. a ze ide von so psom? tak mozno má povolené vychádzky.

@zmrzlinka8 a kde je problém zaklamat lekárovi, pripadne sa s nim rovno dohodnúť? Ze týždeň potrebujem byt doma? Aj ATB ti v pohode predpise. Ci chceš pisat, ze také snad neexistuje?

anonym_532d0f
4. nov 2025
@lienka.7

@zmrzlinka8 a kde je problém zaklamat lekárovi, pripadne sa s nim rovno dohodnúť? Ze týždeň potrebujem byt doma? Aj ATB ti v pohode predpise. Ci chceš pisat, ze také snad neexistuje?

@lienka.7 ako môže zaklamat lekárovi, moze zaklamat kolegyni 🙂 lenže vy vidíte len 1 verziu... verziu ženy, ktorej sa prieci robiť robotu naviac, aj napriek tomu, ze sama bola pn a jej práca bola rozdelená medzi ostatných

motylik2559
4. nov 2025

Ked to tu tak citam, tak vdaka Bohu za to, aky mame kolektiv🙏 Absolutne neriesime z akeho dovodu isla ktora na pn. Proste isla, tak isla. Pokial je pn len tyzden-tyzden aj pol, tak zastupime za kolegynu na pn to najnutnejsie, zvysok ju pocka, ak pn-kuje dlhsie, tak si to medzi seba prerozdelime. Ale este sa nestalo, aby niekto riesil dovody pn🙄 Kazdy nech si pozameta najprv pod vlastnym prahom skor ako zacne moralizovat, vela krat sa stava,ze tie co sa hraju na take čestné maju najviac za usami. A len pre info, ja pn skoro vobec nevyuzivam, max 1x do roka, ked ma ozaj zdrapne riadne choroba, ale ani sa nestaram, ze ci isla kolegyna na pn za to,ze si nemoze prdnut, alebo ozaj nieco vazne. Ona isla so psom a pritom vela ludi pn zneuziva aj na totalne svoje banality, len co sa 2x vysmrka pocas dna...takze pride mi to uplne rovnake. Som rada za to, ako to mame s kolegynami v praci a ze neriesime jedna druhu preco isla na pn...A pokial by sa mi aj stalo, ze mi napise jedna z nich to co napisala tebe, tak to absolutne neriesim...nezabudni, ze aj ty ju este mozes do buducna za nieco potrebovat, nebud si taka ista,ze nie-vies ako sa hovori: nehovor hop, kym nepreskocis🤷‍♀️🙂

konikkon
5. nov 2025

@anonym_autor určite jej lekár nrvypisal PN kvôli psovi. Diagnóza je medzi ňou a lekarom. Teba sa to vôbec netýka, ona tebe môže povedať, čo chce. Ty si kto, že ideš spochybňovať lekára? Je to snáď na jeho uváženi a zodpovednosti, komu PN dá. Ak PN bola udelená neoprávnene, rieši to orgán na to určený a nie nejaká klebetna kolegyna. Ty sa staraj o seba a svoju prácu. Ak ti vadí, že musíš robiť prácu aj za niekoho iného, to je problém tvoj a tvojho zamestnávateľa. Ja sa čudujem kolegyni, že ti vôbec niečo vešala na nos. Mňa by v živote nenapadlo riešiť PNky cudzích ľudí.

anonym_90bcc1
5. nov 2025
@konikkon

@anonym_autor určite jej lekár nrvypisal PN kvôli psovi. Diagnóza je medzi ňou a lekarom. Teba sa to vôbec netýka, ona tebe môže povedať, čo chce. Ty si kto, že ideš spochybňovať lekára? Je to snáď na jeho uváženi a zodpovednosti, komu PN dá. Ak PN bola udelená neoprávnene, rieši to orgán na to určený a nie nejaká klebetna kolegyna. Ty sa staraj o seba a svoju prácu. Ak ti vadí, že musíš robiť prácu aj za niekoho iného, to je problém tvoj a tvojho zamestnávateľa. Ja sa čudujem kolegyni, že ti vôbec niečo vešala na nos. Mňa by v živote nenapadlo riešiť PNky cudzích ľudí.

@konikkon presne takýto príspevok som čakala... kto ide spochybňovať pána lekára, všemohúceho. Vieš kto? hocikto. Vidíme koľko pniek ukončili posudkov lekári akom účelových odkedy to začali.intenzivne riešiť, pretože sa zneužívajú.

konikkon
5. nov 2025
@anonym_90bcc1

@konikkon presne takýto príspevok som čakala... kto ide spochybňovať pána lekára, všemohúceho. Vieš kto? hocikto. Vidíme koľko pniek ukončili posudkov lekári akom účelových odkedy to začali.intenzivne riešiť, pretože sa zneužívajú.

@anonym_90bcc1 presne tak. Riešia to posudkovi lekári, nie nespokojná kolegyňa. Ale nespokojná kolegyňa môže dať podnet na prešetrenie, to by bola následne veľmi zaujímavá spolupráca tých kolegýň na pracovisku. Jedna, čo čerpá PNky a druhá čo na ňu posiela kontroly.

janulik2008
5. nov 2025

No pozor pozor.
Moja mama vzala paragraf kvoli zlomenej labke u macky 😃

anonym_33e26b
5. nov 2025
@konikkon

@konikkon Prosim ta, ty si inak naivna...
Akoby si nezila na Slovensku a nevedala ako to tu chodi. Co takto, keby ludia neodrbavali a naozaj boli PN, len ked to je je nutne?

konikkon
5. nov 2025
@anonym_33e26b

@konikkon Prosim ta, ty si inak naivna...
Akoby si nezila na Slovensku a nevedala ako to tu chodi. Co takto, keby ludia neodrbavali a naozaj boli PN, len ked to je je nutne?

@anonym_33e26b ja mám skôr pocit, že ľudia na Slovensku chodia do práce aj keď sú chorí a roznášajú choroby do kolektívu. Nejeden krát som od kolegýň ochorela. Radšej by som prijala, ak by využila možnosť PN, než aby ma nakazila. Asi to tak nevnímam ako ty, lebo keď je v práci niekto PN, ja nijako neskúmam jeho dôvody. Je to skrátka jeho osobná vec, mňa to nezaujíma a ja sa starám o seba, o korektné vzťahy na pracovisku a o svoju prácu.

anonym_65c91a
5. nov 2025
@konikkon

@anonym_33e26b ja mám skôr pocit, že ľudia na Slovensku chodia do práce aj keď sú chorí a roznášajú choroby do kolektívu. Nejeden krát som od kolegýň ochorela. Radšej by som prijala, ak by využila možnosť PN, než aby ma nakazila. Asi to tak nevnímam ako ty, lebo keď je v práci niekto PN, ja nijako neskúmam jeho dôvody. Je to skrátka jeho osobná vec, mňa to nezaujíma a ja sa starám o seba, o korektné vzťahy na pracovisku a o svoju prácu.

@konikkon ako ťa môže nakaziť zdravá osoba, ktorá simuluje niečo len kvôli psovi 😆😆prosím ťa,povedz mi😁neviem, čím ďalej tým viac ľudia nevie čítať s porozumením
Ona sa hodila na PN,aby pes nebol sám doma, chápeš?
To je choré a chorí sú všetci, ktorým toto príde normálne

mircalla
5. nov 2025
@anonym_65c91a

@konikkon ako ťa môže nakaziť zdravá osoba, ktorá simuluje niečo len kvôli psovi 😆😆prosím ťa,povedz mi😁neviem, čím ďalej tým viac ľudia nevie čítať s porozumením
Ona sa hodila na PN,aby pes nebol sám doma, chápeš?
To je choré a chorí sú všetci, ktorým toto príde normálne

@anonym_65c91a Ono logika niektorych zien - ja som na PN, makaj za mna, nema ta co zaujimat, ci som realne chora alebo nie, drz hubu a krok, a pojdem na PN s cim chcem a kedy chcem, i ked mi nic nie je, vsak lekar mi da papier a teba do toho nic
Vsimla som si, ze vacsina co tu obhajuju tu co sla na PN, same priznali, ze nieco take uz same urobili. No poctivost na nenosi v tomto state

anonym_55d24d
5. nov 2025
@konikkon

@konikkon vdaka bohu ze zmenili zákon, ze vseobecny lekar nie je Boh a áno, iný dokáže zrušiť jeho PNku. Lebo niektori ľudia si mysleli, že s (akoze) seknutym chrbtom budu doma aj 3 mesiace.

mizoko
5. nov 2025
@mircalla

@anonym_65c91a Ono logika niektorych zien - ja som na PN, makaj za mna, nema ta co zaujimat, ci som realne chora alebo nie, drz hubu a krok, a pojdem na PN s cim chcem a kedy chcem, i ked mi nic nie je, vsak lekar mi da papier a teba do toho nic
Vsimla som si, ze vacsina co tu obhajuju tu co sla na PN, same priznali, ze nieco take uz same urobili. No poctivost na nenosi v tomto state

@mircalla pozri,štandardné kolegyňa chodila po lekaroch a ja som makala aj za ňu. A napriek tomu ti poviem - nemáš čo s tým spraviť. Myslíš že mne to bolo jedno keď som makala za dve? Nebolo. Ale mohla som tak akurát fúkať práškový cukor. Z práce som odišla a teraz kolegyňa musí zvládať prácu dvoch lebo nikoho iného nezohnali ( nedivím sa za ten plat a pri takých podmienkach). Nie je to fér ale čo s tým reálne dokážeš urobiť?

mircalla
5. nov 2025
@mizoko

@mircalla pozri,štandardné kolegyňa chodila po lekaroch a ja som makala aj za ňu. A napriek tomu ti poviem - nemáš čo s tým spraviť. Myslíš že mne to bolo jedno keď som makala za dve? Nebolo. Ale mohla som tak akurát fúkať práškový cukor. Z práce som odišla a teraz kolegyňa musí zvládať prácu dvoch lebo nikoho iného nezohnali ( nedivím sa za ten plat a pri takých podmienkach). Nie je to fér ale čo s tým reálne dokážeš urobiť?

@mizoko Ja by som na nikoho nic nebozovala, o to nejde. Som proti fejkovym PN na sukromne ucely, to je cele

mizoko
5. nov 2025
@mircalla

@mizoko Ja by som na nikoho nic nebozovala, o to nejde. Som proti fejkovym PN na sukromne ucely, to je cele

@mircalla to sme snáď všetci. Teda jedine ti nie sú čo to sami využívajú. Ale zase robiť sa proti tomu nedá nic

krasneleto
5. nov 2025
@anonym_47f0f0

@anonym_e68658 lenze ona je na PN na čierno, neviem či nevieš citat 🤦‍♀️ autorka, keď takto zneužíva systém stale normálne by som to povedala zamestnávateľovi. Nech jej tam pošle kontrolu 😁

@anonym_47f0f0 a co ta kontrola podla teba asi tak zisti? ci na PN nemozes byt ked mas psa? ved ma stanovenu diagnozu, to je cele

krasneleto
5. nov 2025
@anonym_autor

@krasneleto toto povedal aj moj muž že jak ju to napadlo sa tým chváliť, posiela mi videa a foto od psa, pes sem pes tam hihihi hehehe a že ešte mne povie že pôjde na pn a pripísala tam že ale psst 🙈

@anonym_autor tak ci onak... nepomozes si a budes velmi oblubena v kolektive, nehas co ta nepali... je to jej vec ci a ako zneuziva, alebo vyuziva PN, nie je zial ani prva ani posledna...

krasneleto
5. nov 2025
@oblecenie99

Krásne vidno na príspevkoch, aká je naša mentalita 🙂
Pripomenulo mi to diskusie, keď sa ľudia rozčuľujú, že nemôžu ospravedlňovať deti zo školy za účelom dovoleniek počas školského roka.

@oblecenie99 mozu... kto povedal , ze nie?

krasneleto
5. nov 2025
@mircalla

@mircalla no neuveris, ale nie je to tak. v zivote som na fiktivne akoze PN nebola. po velkej operacii som sa vratila po 3 tyzdnoch do prace, pricom som mala narok byt doma kludne a s cistym svedomim 6 a viac mesiacov... cize to, co tvrdis, nie je univerzalne pravidlo...

krasneleto
5. nov 2025
@anonym_90bcc1

@anonym_90bcc1 no kolko , povedz... aj jej napise ze ma anginu, predpise ATB, ma na min 10 dni volno, tolko sa totiz berie penicilin ... kto a ako dokaze lekarovi, ze ona nebola skutocne chora? posudkovy lekar, pokial nie je s anginou doma 3 mesiace, nema co posudzovat. to je cele

oblecenie99
5. nov 2025
@krasneleto

@oblecenie99 mozu... kto povedal , ze nie?

@krasneleto Myslela som tým to "nekonečné" ospravedlnenie, keď sa prešvihne počet dní, ktore môžu ospravedlniť rodičia (a dôvodom neprítomnosti je dovolenka cez školský rok, často opakovane). Na túto tému tu bolo viac plamennych diskusii, kedy už triedny učiteľ/riaditeľ nebol až taký pružný a benevolentny, najmä odkedy sa pritvrdilo v tomto smere. Aj návodov, ako zájsť za pediatrom. Toto som mala na mysli.

dota6
5. nov 2025
@anonym_4754b9

@anonym_695b9a mne je vtipne s týchto dokonalých žien tu. Keď sa žena dá na PN pre rizikové tehotenstvo tak ju tu idú zniesť pod čiernu zem a keď sa nejaká ženská dá na PN pre psa tak tu idú obviňovať autorku že závidí 😂 slovensko je totálne v riti už 🤦‍♀️

@anonym_4754b9 nečítala som viac, ale toto je top komentár :D z toho vyplýva jedno. Ak otehotnieš a chceš byť domka, zaobstaraj si šteňa. Ak chceš byť na fejkovej PN, tak jedine so psom. 🙏🙏🙏 To automaticky vynuluje tvoje nekalé úmysly a stane sa z teba svätica starajúca sa o nevinné stvorenie.

Strana
z9