Koľko by mali zarábať učitelia?
Ak priemerna mzda je cca 1300 eur v hrubom, kolko by mal podla vas zarabat priemerne ucitel? V hrubom.
@zuzana9415 A ja tiež viem, o čom píšem. No naozaj netuším, o čom píšeš ty. Lebo píšeš hlúposti. A po ďalšie, ty si odkiaľ prišla na to, akú mám ja profesiu a koľko pracovných skúseností mám za sebou? Hm?
@zuzka1117 jzs, 85% bolo v roku X, netusim, ktorom, teraz to bude urcite inak.. Ale ked vezmes, ze sa rodi tych 50-55 000 deti rocne, tak zhruba tolko je aj tych 19 rocnych. Takze jednoduchymi poctami zistis, ze 40 000 je zhruba 80% .. Vravim, plus minus..nemam kapacitu googlit najnovsie statistiky.. Aj ked by to bolo "len" 70%, je to stale prilis vela.. A este raz, to neznamena, ze tu VS ti studenti aj dokoncia. Ale zacat zacnu. Na strojarine brali za mojich cias 400 studentov do prveho rocnika a skoncilo 80.
@modrykonik33 prosím ťa, kde ty žiješ?! Na východe platím za pedikúru, kozmetiku viac ako v Bratislave. A cena vody je tam tiež vyššia ako na západe.
@zuzana9415 S akými názormi, prosím ťa? Ja som tu nikde nenapísala ani jeden svoj názor. Asi sa strácaš v diskusii. Ja som vyvrátila tvoje tvrdenie faktom, nie názorom. Názory tu píšeš jedine tak ty.
@zuzana9415 A ja k tebe len toľko 🙄
@zuzana9415 Ja som rozumne napísala. Vyvrátila som tvoje chybné tvrdenie. Týmto je pre mňa diskusia s tebou uzavretá.
@zuzana9415 Moja mama je učiteľka. Plus ďalší traja ľudia v najbližšej rodine. Ty si učiteľku robila?
@drzaopica prave sme sa dnes strasne smiali v zborovni, ze ako nas vnima verejnost.a presne to, ze ucis stale to iste tak si nerobis pripravy.z toho ideme do kolien.ak su taki ucitelia, co ucia stale to iste, tak to lutujem tych studentov.ja ucim na gympli a predtym som dlho ucila na ZS a v jazykovke.ucim cudzi jazyk a vzdelavam sa stale, aj po 22 rokoch.pripravy robim stsle lebo vzdy sa nieco meni, ucivo, studenti a s kazdou skupinou robim nieco ine.keby som 22 rokov ucila to iste, tak ma hanba facka.a ze som o 15doma, to hej.ale napriklad buduci vikend si domov nesiem 68 eseji
@zuzana9415 Presne.
@zuzana9415 A ty si mala dva mesiace prázdnin (platených) bez čerpania dovolenky? Bez nevyhnutnosti chodiť aspoň posledný augustový týždeň do práce a prípravy na nový šk rok?
@tetapetra to je tvoj problém 🤣
@modrykonik33 od veci odpoveď, ale nevadí.
@zuzana9415 Ja veru poznám profesiu,kde majú viac dovolenky.
@zuzana9415 uz som pisala davno v inej diskusii o uciteloch na margo tej dovolenky - ano, maju jej viac ako inde, ale je to ich jediny benefit. Nemaju sluzobne auto, sluzobny notebook, sluzobny mobil, nemaju gastrace (teda teraz uz nie gastrace), nemaju 13. ci 14. plat, nakup pomocok casto financuju zo svojho....nie je im co zavidiet, ale toto s tazko chape tym, co so skolstvom nemaju kontakt. Ja som mala cez sestru, ktora bola super ucitelkou na SS, no kvoli platu odisla.
@zuzanockamt Kde v parlamente? 😉. To je kategória sama o sebe.
Tí ani netušia ako ľudia žijú, koľko ľudí má plat 600-700€ v čistom. A ani sa nemajú kde sťažovať.
Táto téma je úplne zbytočná. Nikto učiteľom neberie, že chcú lepší plat. Ľuďom to lezie na nervy iba preto, že ony sa nemajú kde sťažovať a zarábajú ešte menej a veľakrát majú ešte väčšie nervy v práci a nemajú si kedy ani vydýchnuť.
Áno učitelia si zaslúžia dobrý plat, ale aj ostatní ľudia, ktorí pracujú si zaslúžia slušný plat.
@anetka34 Nie, nejde o parlament.
@simsalabim Niekde maju a niekde nemaju,rovnako ako v inych profesiach. Nemozes takto pausalizovat.

@zuzka1117 nemam teraz cas googlit, ale hned prvy clanok " O približne 45-tisíc miest na slovenských vysokých školách sa uchádza menej než 40-tisíc maturantov, pričom zhruba 20 percent z nich napokon odchádza študovať do zahraničia."
https://domov.sme.sk/c/22453437/vysoke-skoly-na...
Ucnovkari dnes v podstate existuju len vo velmi obmedzenom mnozstve. Napriklad SOS elektrotechnicka v nasom meste uz 5 rokov neotvorila trojrocny odbor.