Koľko by ste chceli mesačne zarábať pre spokojný život?
Ahojte, mám pre vás dve otázky:
1. Koľko by ste museli mesačne zarábať na to, aby ste boli spokojní (+ z ktorého mesta ste)?
2. Aká by bola výška zárobku, pri ktorej by ste si povedali, že viac vám už netreba?
Za mňa je to asi (k 2. otázke) tá hranica 10-tisíc eur mesačne. Po nej by som asi nabrala pocit, že peniaze, ktoré zarobím, už ozaj nestihnem minúť ani ja, ani deti - že je to už jednoducho príliš veľa. Ideálne a s ružovými okuliarmi si viem predstaviť zarábať asi 2-tisíc mesačne a som z KE.
Ako čítam komentáre, mám dojem, že tu takmer každý robí na vrcholových pozíciách a je za vodou. Riadne prestrelené cifry tu hádžete poniektorí. 😁 Bežný smrteľník mimo hlavného mesta je rád keď má v čistom (a v bežnejšom zamestnaní) 1000-1100€. Taká je realita.
Také fantazírovanie, čím viac tym lepšie 🤷🏼♀️ každý by chcel zarobiť čo najviac
Som sama, bez detí, 40r. Zarábam mesačne 2,200 eur v čistom ( Košice ) a z pasívneho príjmu mám 800 eur. Čiže dohromady 3,000. V rámci roka som klesla o 500 - 600 eur v čistom. A cítim to dosť. Pre mňa by bol ideálny príjem 4000 eur v čistom. To by mi stačilo.
@anonym_e8c0a9 to je vtip, že ? 😁😁
Ako čítam komentáre, mám dojem, že tu takmer každý robí na vrcholových pozíciách a je za vodou. Riadne prestrelené cifry tu hádžete poniektorí. 😁 Bežný smrteľník mimo hlavného mesta je rád keď má v čistom (a v bežnejšom zamestnaní) 1000-1100€. Taká je realita.
@leviesrdce to je tak iste ako pri témach ako často máte sex ..každá trtka 5 krát do týždňa
Ja s 10r praxou - likvidator PU senior, plat v cistom 1300 eur (zacinala som pred 10r na 700 eurach, takze fakt velmi pomalicky to ide) a manzel vodic nakladneho MV 1300 EUR, stredne Slovensko v regione kde je to ozaj s pracou bieda, 1 dieta. Dokopy teda 2600 eur, hypoteka este 75tis… bolo by super, keby tu hypo nemame 🙂 na taky v pohodicke zivot by nam stacilo spolu 3500 EUR.
@michaela12_34 pozdravujem p.Michaelu Olexovu. Ako clanok, dostali ste aspon 1000 za neho?
@michaela12_34 pozdravujem p.Michaelu Olexovu. Ako clanok, dostali ste aspon 1000 za neho?
@terina25 tak to bol ozaj prieskum,nech maju o com pisat.Fiha,ako super daleko dosiel modry kon.
Baby co to robite, ze mate 3000 v cistom?alebo aj viac.co su to za joby? A ako si niekto dokaze este popri praci privyrobit 800 eur😂😂😂
@michaela12_34 no, zalezi kde byvas 🙂, s manzelom mame tych 10+ mesacne, nemame hypo, mame byty a dom, dve deti. Byvame v zahranici, kde je to tak akurat a nevyskakujeme. A potom pridem na Slovensko a kukam, ze kto ma na tie drahe dovolenky so Saturu
mame okolo 5-6000€ cisteho, normalny zivot s 2 detmi ked nemusis vsetko riesit ak sa nieco pokazi alebo brat uver na dovolenku/auto. Ziadny luxusny zivot. Vyrastol som z chudobnych pomerov, kde pred vyplatou bolo ozaj tazko, preto mi to na zivot bohato staci, mne, manzelke uz moc nie 😁 a 500€ ktora Vam chyba ma ovela vacsiu hodnotu nez ta ktoru mate navyse. Treba hlavne aku taku financnu gramotnost, utvorit si rezervu a nezit na dlh(nemyslim hypoteku).
Chcela by som tak 1500,- Eur zarábať.
mame okolo 5-6000€ cisteho, normalny zivot s 2 detmi ked nemusis vsetko riesit ak sa nieco pokazi alebo brat uver na dovolenku/auto. Ziadny luxusny zivot. Vyrastol som z chudobnych pomerov, kde pred vyplatou bolo ozaj tazko, preto mi to na zivot bohato staci, mne, manzelke uz moc nie 😁 a 500€ ktora Vam chyba ma ovela vacsiu hodnotu nez ta ktoru mate navyse. Treba hlavne aku taku financnu gramotnost, utvorit si rezervu a nezit na dlh(nemyslim hypoteku).
@anonym_8d92aa ja by som povedal ze tolko je kralovske. Som z krajskeho mesta, mam cisteho 2500, a ked sledujem v okoli, budem asi rarita, a radsej sa tym nechvalim. Manzelka nerobi v IT a tak teda ma plat dost zakladny.
Dokopy teda vyrazne pod vasu cifru ...a pritom sa citim ze spolu je to aky krasny nadstandard, aki mozeme byt radi, ako krasne z toho aj setrime. Tiez vylucene, ze pokazilo by sa auto, tak nevedeli by sme co teraz a pod.
Vsak podla vasho by sme odkladali mesacne aj 3k, v mesiacoch bez necakanych vydavkov. Za rok teda cez 30k 🤯
1. Pred nástupom na materskú dovolenku som mala čistý mesačný príjem 1200 €, manžel 1700 €. Bývame v Nitre. Z našich platov sme v pohode vedeli zaplatiť hypotéku (4-izbový byt) aj všetky potrebné poplatky, odložiť si peniaze na horšie časy a aj si dopriať kvalitné jedlo, výlety, dovolenky za rozumné ceny. Teraz, keď som na rodičovskej dovolenke, máme spoločný príjem cca 2000 € (manželovi, žiaľ, klesol plat vo firme z dôvodu firemných finančných problémov). Dokážeme vyžiť aj z tohto príjmu, doprajeme si aj výlety. Zatiaľ na úspory siahať nemusíme. Samozrejme, bez dostatočnej finančnej gramotnosti a výhodnej fixácie úrokovej sadzby hypotéky (ešte 6,5 roka budeme mať úrokovú sadzbu 0,99%) by sme istotne mali problémy. Takto sme dočasne v podstate spokojní.
2. Myslím, že tých 3000 € spolu by bolo aj v dnešnej dobe fajn.
My mame dokopy s mužom 2300cca. Dieťa nemáme. A mám VŠ. Mať tak vaše cifry😀 a každý rok ideme na dovolenku. Neviem ci sú tie vaše čiastky reálne. Jasne, ze by som brala aj 5tis spolu. Ale vien o ľuďoch co majú aj podstatne menej.
My mame dokopy s mužom 2300cca. Dieťa nemáme. A mám VŠ. Mať tak vaše cifry😀 a každý rok ideme na dovolenku. Neviem ci sú tie vaše čiastky reálne. Jasne, ze by som brala aj 5tis spolu. Ale vien o ľuďoch co majú aj podstatne menej.

Aspoň 10 tisíc.