Koľko dní skutočne pracujeme a máme voľno?
Kamaratka sa stale stazuje kolko pracujeme, kolko musi clovek pracovat ze aj cely rok… no ja jej hovorim ze to tak vobec nie je
Ratam spravne, ak nie tak ma opravte
(bežna Práca 5 dni v tyzdni dajme priklad)
54 dni mame“volno”-
(ked neratam vikendy)
20 dovolenka(niekto aj viac - toto dajme zaklad)
7 paragraf pre seba
7 paragraf rodina
16 sviatkov
4 darovania krvi (preplacane)
ked zratam vikendy to je okolo 104 ročne dajme tomu
207 dni pracujeme a 158 dni mame “volno” - ak vyuzijeme vsetko (krv,paragrafy…)
Spravne?
Dost pochybujem, ze to kamaratka myslela doslovne, ten "cely rok v praci". Takze jej nic ratat nemusis..
A ano z pohladu work- life balance s nou suhlasim, mam tiez pocit, ze som v robote vela.. zartom vravievam, ze som viac s kolegami ako vlastnymi detmi...
Idealny stav by bol skrateny prac cas - 6 hod/ denne, alebo 3-4 dni tyzdenne. Toto vsak u nas skor nefunguje ako funguje.
Ja mam stastie, ze mam dobru pracu, ktora ma bavi a este je aj "za rohom", mat to inak, zblaznim sa..
Ozaj a zaratavat celodenny paragraf do osobneho volna je maximalne od veci..
A u nas by ti to ani neuznali.. max.4hod., plus na to mame naviazane bonusy, takze...
@simca06022011 super, guglila si si, ja s tym pracujem. ale pokojne maj pocit, ze vies lepsie. rovnako aj ze som mala na mysli rozne povolania, ktore by kvoli skratenemu pracovnemu tyzdnu zlucovali dokopy...lebo ved preco uvazovat logicky, ze?
@tana85 jaj som ta napaprcila. Lebo ja s tym nepracujem :D jasne, zase dalsia co vie najlepsie :DD
a co take je tam vlastne zle? pocet sviatkov platenych? ked je raz statistika a nie nejaka srandovna, kde su priemery odpracovanych hodin v tydzdni v jednotlivych krajinach, a ten jasne ukaze, kolko hodin sa v ktorej krajine pracuje (napriek sviatkom), tak nie.. je to blbost :D A k tomu spajaniu pracovnych pozicii, resp. znizenia zamestnancov sa ani nejdem vyjadrovat :D

Ja robím 12ky denné, nočné. Po nočnej čo robím do 6 rána za voľno nepovažujem. Víkendy, sviatky voľné nemám. Krv som bola darovať a aj tak som šla do nočnej. A paragrafy nám v práci neuznávajú, máme si to riešiť v čase voľna. Takže ja patrim k ľuďom co majú pocit že sú stále v práci :D