Koľko dní ste neboli v práci tento rok?
U mňa to bolo asi 10-11 dní, inak vkuse v robote.. a zaujímalo by ma či je to taký priemer alebo ako sú na tom ostatní 🙂
P.S: dúfam, že ľudia ktorí pracujú na zmeny, turnusy alebo majú nejaké extra netradičné pracovné doby sa tu nebudú navážať do nás pracujúcich od pondelka do piatku 🙂 ďakujem.
@babulkomale ale ak porusuju zakon tak nebudem v takom zamestani kde mi neakceptuju Lekarov a pn. To kde sme.
Veľa , zatiaľ 3 týždne dovolenka, 4 týždne predplatené voľno, 3 týždne pn.... Lekárov si vybavujem zvyčajne vo voľnom case
Vyčerpaných 20 dní dovolenky, paragraf 2 na dcéru 2 na mňa, PN vyše mesiaca (úraz ktorý stále nie je doliefenu ale.chodim do práce )
Zatial 9dni, alle v auguste idem do roboty len posledny augustovy tyzden 🤗
Cca 2 mesiace. Dala som výpoveď čiže dovolenka skoro 20 dní a OCR 10 dní syn mal zákrok vyberali mu mandle. Mesiac som na úrade práce a od 1.9 nastupujem do novej prace.
Ale kebyže nedam výpoveď tak standartne som minulý rok bola týždeň na PN, jeden paragraf a dovolenka. Aj tá PN mohla byť dlhšia keby chcem. Rezali mi nohu.
@petracandle keď si všimneš komentáre tak máš málo súťažiacich 🙂
@petracandle nie nebyvam chora 😂 a ked mam na jesen 3-4 dni sopel/kasel tak sa nejdem trepat na PNku, ale robim z domu alebo si vezmem sick day, lebo zbytocne u lekarky nachytam v cakarni aj to co nemam. Ine je ak niekto ma nejake chronicke zdravotne problemy alebo nejaky zakrok/operaciu atd, ale inak sa u nas chodi na pnku pomaly aj ked sa clovek rano zle vykaka, pripadne hned ako na ocikanom teste vidi 2 ciarky 🤦🏼♀️
OČR 3 dni. Dovolenku mi zrušili.
Bola som v praci asi 10x a manzel tento rok este v praci nebol 🙂
U mňa dovolenka asi 15 dní, lekár asi 3 dni.
PN, OČR vôbec, toto vôbec nevyužívam.
@diewcatqoo ....ja som tam nebola už mesiac😆
@milanemila toto je dosť úzkoprsé myslenie..lebo vieš, málokto má možnosť sick day/home office..to sú len benefity daných firiem, ja píšem o tom, na čo má nárok zo zákona KAŽDÝ..a PN neznamená len chronické problémy či operácie. Kľudne stačí aj obyčajná chrípka (myslím naozaj chrípka a nie prechladnutie, veľa ľudí si to zamieňa) či zápal priedušiek a to za 3 dní nevyležíš 😉 závidím ti tvoju imunitu a to myslím v dobrom
@diewcatqoo môj nebol tento rok tiež ešte v práci ide až koncom septembra prevziať veci a ďalej práca z domu.
PN sa u nich neriešia ani P ci OCR.
@petracandle no rovnako uzkoprse myslenie je napisat, ze vsetci co nechodia na PNku si myslia, ze su nenahraditelni 🤷🏼♀️
momentalne som v novej praci cca dva mesiace a som tam spokojna,cize som nevynechala ani jeden den,predtym som bola nespokojna a dokopy mozno 1,5 mesiaca,bola som vela pn a chodila som po doktoroch
@milanemila také niečo som ja nenapísala 😃 ani si to nemyslím, preboha prečo aj, veď osobne poznám ľudí, ktorí nie sú nikdy chorí alebo ktorí si vezmú HO. Ja som písala o tom, že mi príde trápna táto téma založená na predháňaní sa kto je viac v práci a nikdy nechýba 😃
@petracandle ako sorry za názor, ale nejaké zápaly priedušiek, angíny sú choroby malých detí. Ak naozaj nejaký dospelý človek to máva niekoľkokrát ročne treba zistiť dôvod-chronický, zdravšie žiť alebo si upraviť psychiku ak je to zo stresu. Ako soplík, škrabanie hrdla je bežné, ale veru ani ja, ani moja rodina a ani okolie nebývajú doma dospeláci s angínou a podobne, to už dospelý človek by mal byť na to imúnny. Mňa vyradil naposledy covid v 09/2022 prvý a posledný krát a predtým asi 7-8 rokov dozadu som mala zápal hrdla. Hoci teda ako dieťa som mala angíny a také často. Iné je samozrejme ak človeka postihne operácia, úraz, autohavária, to sa stáva, ale zase to je výnimočne raz za x rokov.
@doriiis v lete zvycajne vobec nechodim do prace. Cele leto byvame prec a kombinujeme HO + dovolenku. Inak 1-2x mesacne chodim do office.
@diewcatqoo ....dobre robíš.Ja pôjdem teraz v sobotu do práce po mesiaci🥹🫣
Neviem presne z hlavy, ale zatial teda asi 19 dni dovolenka, 7 dni OCR, 5 dni lekar. Ale mam moznost pracovat z domu, inak by som na OCR bola ovela dlhsie (aj teraz je syn doma s horuckou). Do konca roka planujem este dovolenku a urcite sa nevyhnem lekarom.
Tento rok 15 dní dovolenky a čaká ma ešte 11 dní. Robím k tomu každú 2.sobotu

@h2 ano jasne, aj moj dr mi da v pohode paragraf na 2 dni, lenze takto si vycerpam 2-3x tie pecka a co? Ked budem potrebovat ist na vysetrenie, zubarovi.. zoberiem si dovolenku? Dovolenky mam 20 dni, tu si chcem cerpat na to aby som si oddychla, isla na vylet…