icon

Koľko dní ste neboli v práci tento rok?

21. aug 2024

U mňa to bolo asi 10-11 dní, inak vkuse v robote.. a zaujímalo by ma či je to taký priemer alebo ako sú na tom ostatní 🙂

P.S: dúfam, že ľudia ktorí pracujú na zmeny, turnusy alebo majú nejaké extra netradičné pracovné doby sa tu nebudú navážať do nás pracujúcich od pondelka do piatku 🙂 ďakujem.

Strana
z2
xnatalkax
21. aug 2024

@h2 ano jasne, aj moj dr mi da v pohode paragraf na 2 dni, lenze takto si vycerpam 2-3x tie pecka a co? Ked budem potrebovat ist na vysetrenie, zubarovi.. zoberiem si dovolenku? Dovolenky mam 20 dni, tu si chcem cerpat na to aby som si oddychla, isla na vylet…

xnatalkax
21. aug 2024

@babulkomale ale ak porusuju zakon tak nebudem v takom zamestani kde mi neakceptuju Lekarov a pn. To kde sme.

sense
21. aug 2024

Veľa , zatiaľ 3 týždne dovolenka, 4 týždne predplatené voľno, 3 týždne pn.... Lekárov si vybavujem zvyčajne vo voľnom case

bucko555
21. aug 2024

Vyčerpaných 20 dní dovolenky, paragraf 2 na dcéru 2 na mňa, PN vyše mesiaca (úraz ktorý stále nie je doliefenu ale.chodim do práce )

kikushaa
21. aug 2024

Zatial 9dni, alle v auguste idem do roboty len posledny augustovy tyzden 🤗

bosorkabb
21. aug 2024

Cca 2 mesiace. Dala som výpoveď čiže dovolenka skoro 20 dní a OCR 10 dní syn mal zákrok vyberali mu mandle. Mesiac som na úrade práce a od 1.9 nastupujem do novej prace.
Ale kebyže nedam výpoveď tak standartne som minulý rok bola týždeň na PN, jeden paragraf a dovolenka. Aj tá PN mohla byť dlhšia keby chcem. Rezali mi nohu.

autor
21. aug 2024

@petracandle keď si všimneš komentáre tak máš málo súťažiacich 🙂

milanemila
21. aug 2024

@petracandle nie nebyvam chora 😂 a ked mam na jesen 3-4 dni sopel/kasel tak sa nejdem trepat na PNku, ale robim z domu alebo si vezmem sick day, lebo zbytocne u lekarky nachytam v cakarni aj to co nemam. Ine je ak niekto ma nejake chronicke zdravotne problemy alebo nejaky zakrok/operaciu atd, ale inak sa u nas chodi na pnku pomaly aj ked sa clovek rano zle vykaka, pripadne hned ako na ocikanom teste vidi 2 ciarky 🤦🏼‍♀️

nops
21. aug 2024

OČR 3 dni. Dovolenku mi zrušili.

h2
21. aug 2024

@xnatalkax Jasné, takto to riešim, keď som chorá raz za rok. Keď som mala kovid, išla som normálne na PN (mala som ho dokopy 4x 🙈). Zubára, alebo iné vyšetrenia sa snažím dávať si na poobedie, ak sa dá, aby mi tie P-čka zostali. Ešte nikdy som ich tuším neminula všetky.

diewcatqoo
21. aug 2024

Bola som v praci asi 10x a manzel tento rok este v praci nebol 🙂

dzejny656
21. aug 2024

U mňa dovolenka asi 15 dní, lekár asi 3 dni.
PN, OČR vôbec, toto vôbec nevyužívam.

doriiis
21. aug 2024

@diewcatqoo ....ja som tam nebola už mesiac😆

petracandle
21. aug 2024

@milanemila toto je dosť úzkoprsé myslenie..lebo vieš, málokto má možnosť sick day/home office..to sú len benefity daných firiem, ja píšem o tom, na čo má nárok zo zákona KAŽDÝ..a PN neznamená len chronické problémy či operácie. Kľudne stačí aj obyčajná chrípka (myslím naozaj chrípka a nie prechladnutie, veľa ľudí si to zamieňa) či zápal priedušiek a to za 3 dní nevyležíš 😉 závidím ti tvoju imunitu a to myslím v dobrom

bosorkabb
21. aug 2024

@diewcatqoo môj nebol tento rok tiež ešte v práci ide až koncom septembra prevziať veci a ďalej práca z domu.
PN sa u nich neriešia ani P ci OCR.

milanemila
21. aug 2024

@petracandle no rovnako uzkoprse myslenie je napisat, ze vsetci co nechodia na PNku si myslia, ze su nenahraditelni 🤷🏼‍♀️

caroline_
21. aug 2024

momentalne som v novej praci cca dva mesiace a som tam spokojna,cize som nevynechala ani jeden den,predtym som bola nespokojna a dokopy mozno 1,5 mesiaca,bola som vela pn a chodila som po doktoroch

petracandle
21. aug 2024

@milanemila také niečo som ja nenapísala 😃 ani si to nemyslím, preboha prečo aj, veď osobne poznám ľudí, ktorí nie sú nikdy chorí alebo ktorí si vezmú HO. Ja som písala o tom, že mi príde trápna táto téma založená na predháňaní sa kto je viac v práci a nikdy nechýba 😃

marsmykkok
21. aug 2024

@petracandle ako sorry za názor, ale nejaké zápaly priedušiek, angíny sú choroby malých detí. Ak naozaj nejaký dospelý človek to máva niekoľkokrát ročne treba zistiť dôvod-chronický, zdravšie žiť alebo si upraviť psychiku ak je to zo stresu. Ako soplík, škrabanie hrdla je bežné, ale veru ani ja, ani moja rodina a ani okolie nebývajú doma dospeláci s angínou a podobne, to už dospelý človek by mal byť na to imúnny. Mňa vyradil naposledy covid v 09/2022 prvý a posledný krát a predtým asi 7-8 rokov dozadu som mala zápal hrdla. Hoci teda ako dieťa som mala angíny a také často. Iné je samozrejme ak človeka postihne operácia, úraz, autohavária, to sa stáva, ale zase to je výnimočne raz za x rokov.

diewcatqoo
21. aug 2024

@doriiis v lete zvycajne vobec nechodim do prace. Cele leto byvame prec a kombinujeme HO + dovolenku. Inak 1-2x mesacne chodim do office.

doriiis
21. aug 2024

@diewcatqoo ....dobre robíš.Ja pôjdem teraz v sobotu do práce po mesiaci🥹🫣

bubinko1506
21. aug 2024

Neviem presne z hlavy, ale zatial teda asi 19 dni dovolenka, 7 dni OCR, 5 dni lekar. Ale mam moznost pracovat z domu, inak by som na OCR bola ovela dlhsie (aj teraz je syn doma s horuckou). Do konca roka planujem este dovolenku a urcite sa nevyhnem lekarom.

moniikka
Autor odpoveď zmazal
moniikka
21. aug 2024

Tento rok 15 dní dovolenky a čaká ma ešte 11 dní. Robím k tomu každú 2.sobotu

Strana
z2