Koľko mesačne zarába kouč?
Živí sa niektorá z vás ako koučka? Ak áno, koľko si tak dokážete mesačne zarobiť?
@anonym_autor známa robí koucku ohľadne vzťahov, práce a pod., ako privyrobenie popri MD. Vravela že berie 50€ za hodinu, robí 1h denne čo má klienta + pár minút dohadovanie ďalších stretnutí, takže za mesiac si tým privyrobi zhruba tisícku za naozaj minimum času. Nemá na to žiadne vzdelanie, ani kurzy, nikdy v živote nepracovala a radí o práci, napriek tomu sa na to nájde klientela čo jej toľko zaplatí.
@quaxi Toto! Jeden kouč, ktorý v podstate nič nevie, čiže na trhu práce nulová šanca niečo nájsť, tvrdí, že jediné podstatné je, aby sa klient cítil dobre a pochopený. Že to je to, za čo si tí ľudia platia. Že on im nevraví, čo majú robiť, na to majú prísť sami. Že on ich len vie správne vypočuť.
No. Neveim. ked by mal niekto kaucovat tak jedine osoba ktoru ja osobne pokladam za odbornika alebo profesne skuseneho cloveka. Cize byvaly alebo sucasny ceo velkek firmy, sportler, vyznamny umelec ci osobnost co by ma mohla aspon nejako posunut. Cize znamy alebo uspeny clovek. Urcite nie len tak hocikto z ulice.
Ak nejaka radova mamicka dokaze len tam najst klienta za 50 na hodinu a dlhodobo za to ze ho pocuva tak klubuk dole. neviem neviem ci by ma presvedcila ze ma vie nejako rozvinut 🙂
@anonym_autor známa robí koucku ohľadne vzťahov, práce a pod., ako privyrobenie popri MD. Vravela že berie 50€ za hodinu, robí 1h denne čo má klienta + pár minút dohadovanie ďalších stretnutí, takže za mesiac si tým privyrobi zhruba tisícku za naozaj minimum času. Nemá na to žiadne vzdelanie, ani kurzy, nikdy v živote nepracovala a radí o práci, napriek tomu sa na to nájde klientela čo jej toľko zaplatí.
@quaxi Čiže to robí načierno? Neviem si predstaviť tú klientelu. Mňa by zaujímalo vzdelanie, referencie, certifikáty.
Mám známu, manželstvo nemá dobré - jej manžel sa chodí k nám domov vyrozprávať, ako im to nefunguje. A ona robí aj poradenstvo v oblasti vzťahov, materstva -dieťa nemá. Urobila si nejaké certifikáty, ale teda nič extra odborné a ja sa strašne čudujem, kto ku nej ide po radu. Robí všetko, líči, masíruje, robí kadejaké "energetické" terapie a ešte to poradenstvo.
Ona ma odradila od týchto koučingov, keď vidím, ako človek čo to nemá v živote upratané radí iným...
@anonym_autor kouč dajme tomu od 20 po 500 za deň 🤷🏼♀️. Záleží od toho ceny/hodina a množstva klientov… reálne je za mňa trh s koučmi už presýtený, takže nové kusy nemajú taký úspech ako ti, čo tu sú niekoľko rokov 🙂. Súčasne je viac ľudí, ktorí si premyslia, či dajú peniaze psychológovi alebo niekomu, kto sa rozhodol naňho zahrať pod zástierkou koučingu
som prekvapená.
asi si dobre rozmyslím či pôjdem vôbec k nejakému "koučovi".
však to môžem rovno nášmu psovi rozprávať - výsledok bude asi ten istý. aj 50 e ušetrím.
@quaxi Čiže to robí načierno? Neviem si predstaviť tú klientelu. Mňa by zaujímalo vzdelanie, referencie, certifikáty.
@zuzanockamt neviem či načierno ale myslím si že skôr áno (nepriznala sa). Mňa to veľmi prekvapilo, tiež by som si dobre overila aké vzdelanie má taký človek a ku nej by som veru nešla. Z toho čo vravela, najviac má mladých žien ktorým sa rozpadol dlhoročný vzťah a v podstate sa potrebujú niekomu vyrozprávať. Super kšeft, len si nemyslím že im to reálne pomôže.
My mame koucku v rodine, za certifikáciu, kurzy, niekoľkoročné vzdelávanie dala tak 20 tisic eur, tisíce do marketingu, stovky hodín do snahy preraziť a zarobi tak 200 eur mesačne, a to je sympaticka, komunikačné zrucna, ide jej to, ale nevie si najst klientelu, že jej rusia klienti ešte aj bezplatne zoznamovacie hodiny
My mame koucku v rodine, za certifikáciu, kurzy, niekoľkoročné vzdelávanie dala tak 20 tisic eur, tisíce do marketingu, stovky hodín do snahy preraziť a zarobi tak 200 eur mesačne, a to je sympaticka, komunikačné zrucna, ide jej to, ale nevie si najst klientelu, že jej rusia klienti ešte aj bezplatne zoznamovacie hodiny
@tramtada31 ono to ma 2 strany. 1 su ludia co chcu akoze robit kauca. Niekde o tom citali ze to je coolove a myslia si ze im k tomu pomozu nejake certifikaty a kurzy. Ludia ktori su na to realne ziadani ako kauci to velmi nepotrebuju.2 co tu niekto opisuje su ludia v problemoch alebo zufali co zaplatia za barsaku blbost ktora im slubuje pomoc alebo uspech. Uspeny clovek ktory chce byt este uspesnejsi si urcite zvazi do koho investuje svoje peniaze a co za ne ziska. Takze si vyberie niekoho kto ho inspiruje a mozno dokaze niekam posunut.
@anonym_autor to je hrozne individuálne.
Napríklad moj zamestnávateľ si raz ročne platí koucing na víkend pre zamestnancov (celá skupina). Individuálne priroaveny na našu spoločnosť a našu aktuálnu situáciu.
3 ľudia 2x8 hodín (celý víkend) a fakturovali si 17.000€.
Individuálny kouč berie 50-100€ na hodinu.
@anonym_autor ale to je proste firma ktorá poskytuje koucing firmám takže tam lietajú iné cifry ako keď poskytujes bežným ľudom