icon

Koľko peňazí potrebujem na začiatok podnikania?

rumkolka
1. dec 2013

Ahojte maminy,rada by som oslovila tie z vas ktore sa snazite o sebestacnost a podnikate.Kedze je pre mna tazke sa zamestnat a chcela by som byt sama sebe panou uvazujem ze zacnem podnikat,konkretne formou Eshopu.Kedze nemam ziadne skusenosti rada by som sa poradila s vami co uz mate tento proces za sebou a uspesne ste zacali podnikat.Zaujima ma hlavne kolko financii ste potrebovali na zaciatok alebo po skusenostiach kolko financii je dobre na zaciatok mat.Budem vam velmi vdacna za kazdu radu,privitam samozrejme aj rady do IP.

silvinuska
2. dec 2013

Ahoj záleží na tom, čo budeš predávať v tom e-shope. Na založenie živnosti a týchto vybavovačiek ti stačí málo 😉 do tých 20€ a máš papier v ruke... Nezabudni že síce prvý rok si oslobodená od odvodov do SP ale zdravotku si musíš platiť min. 55,02€ /mes. (55€ určite ale tie drobné centy neviem-nájdi na nete). Predpokladám, keď že to bude eshop tak budeš denne pracovať s PC alebo notebookom čiže buď náklady na nové alebo kľudne použi ten čo máš doma 😉 čo sa týka pokladni: na eshop ti stačia faktúrky čiže nemusíš si zabezpečovať pokladňu. Samozrejme nejaký ten vzor FA a ideš smelo podľa toho 😉 2 šanóny - Došlé FA - Vyšlé FA 😀 ... Samozrejme najväčšie finan. náklady budeš mať na kúpu tovaru ale tu je presne tá otázka: ČO budeš predávať 😉 Pokiaľ si zoženieš dobré ceny a na eshope rupneš svoju cenu, tak prečo nie? 😉 ... To ti nikto nevie povedať koľko potrebuješ na začiatok lebo nevieme s čím budeš podnikať. Je rozdiel či začneš podnikať napr. s bižutériou alebo zas s oblečením. Sú to neporovnateľné ceny 😉

silvinuska
2. dec 2013
lubicakovac
2. dec 2013

@rumkolka nechcem ťa demotivovať, ale v dnešnej dobe je na trhu veľký počet eshopov, preto tovar, ktorý chceš v ňom predávať musí byť konkurencie schopný. A pri eshopoch, či podnikaní na internete nezabúdaj, že je potrebná reklama, aby ťa zákazníci našli. A asi zo všetkého je tá reklama najdrahšia. Ja síce nemám vlastný, ale poznám pár ľudí a niektorý to po roku, či pár rokoch vzdali. Ale držím palce 🙂 Len si zrátaj plusy a mínusy, pregoogli tvoju zónu podnikania a zváž či je to perspektívne.

rumkolka
autor
2. dec 2013

@lubicakovac samozrejme nemam na nose ruzove okuliare 😀 myslim si tiez ze reklama je klucova a planujem prave reklamu nepodcenit. Googlim uz dlhsie, ked vidim tie kopy eshopov tak sa aj bojim nieco rozbiehat ale hadam mi moje plany vyjdu a zaradim sa k tym uspesnejsim.

slawana
6. mar 2014

ma tu niekto skusenosti s podnikani s bizuteriou

kuko85
6. mar 2014

Prečítaj si tento blog možno sa inšpiruješ v niečom.

http://pracanadoma-skusenosti.eu

emilia788
22. mar 2018

Ahoj,

tak ja ti to rozpisem na tri body.

1. Potrebujes zivnost, par eur, pocitaj napr do 30 (podla toho kolko volnych zivnosti si das a podobne, nejaky kolky..)

2. Eshop: napr kvalitny a velmi lacny je www.eshop-rychlo.sk - naklady 12 eur mesacne

3. Tovar: tu bud mozes investovat tisice, alebo pojdes cez dropshipping (to sa mi enchce rozpisovat no napis to do googlu) - usetri ti to dane tisice ;)