icon

Koľko si môže vysokoškolák mesačne privyrobiť?

5. nov 2024

Ahojte, koľko by si mal podľa vás privyrobiť mesačne vysokoškolák popri dennom štúdiu?
Nejde o žiadnu ťažkú VŠ, ale mimo vyučovania je potrebné vypracovávať rôzne úlohy, veľa čítať atd... Je napr. 100-200€ mesačne v poriadku alebo málo?

Strana
z2
galinotchka
6. nov 2024

@petracandle Ja sa musím zastať stredoškolákov. Aj v tomto prípade závisí od školy. Mám 2 stredoškoláčky a jedna v škole snáď už spať by mohla, tak je tam dlho a druhá to isté a veľa práce na doma.

petracandle
6. nov 2024

@galinotchka chápem, nechcela som urážať stredoškolákov, ale naozaj je to neporovnateľné so štúdiom VŠ (samozrejme sa bavíme o slušnej univerzite a odbore)

malabrunetka
6. nov 2024

Za mňa je jedno koľko zarobí. Ale nech robí. Predsa len študent náročných odborov nemôže pracovať popri skole toľko ako študent na ľahšej škole. Ale určite nech brigaduje. Veľmi mu to pomôže pri hľadaní práce, pomôže mu to v osobnostnom rozvoji veľmi veľa a v neposlednom rade pomôže aj rodičom zvládať výdavky. Mladí ľudia nechcú robiť ked vsetko dostabu na podnose. Samozrejme nech rodič zabezpečí dieťaťu na VŠ všetko potrebné ako ubytovanie, stravu, skriptá atď ale zas vysokoškolák by nemal chodiť napr na party za peniaze od rodičov. Môj názor.

Strana
z2