icon

Koľko trvá odpoveď na pracovnú ponuku?

30. sep 2025

Ahojte, manžel zvažuje zmenu práce.
Poslal životopis na cca šesť pracovných ponúk.
Všetky podmienky splňa.
Prešlo už cca 5 dní a nikto sa zatiaľ neozval.
Koľko trvá kým sa niekto ozve?
Má zmysel ešte dúfať alebo treba hladať dalšie ponuky?
Ďakujem 🙂

Strana
z2
mimaapeto
30. sep 2025

niekedy sa ani vôbec neozvú... žiaľ

autor
30. sep 2025
@mimaapeto

niekedy sa ani vôbec neozvú... žiaľ

@mimaapeto áno, aj z tohto dôvodu reagoval na viac pracovných ponúk.
No nečakali sme že sa nikto neozve.
Príde mi to divné, hladajú človeka na prácu a prosia Boha nech sa nikto neozve 🙂

janka1224
30. sep 2025

No bohužiaľ v dnešnej dobe to je tak, ani sa slušne neozvú že ďakujú za prejavený záujem.... Záleží aj na tom do kedy bolo v inzeráte zverejnené zasielanie životopisov. Niekedy čakajú a ak sa ani po tomto dátume neozvú , treba hľadať ďalej. Ale mne sa to bežne stávalo, že sa nikto neozval.

autor
30. sep 2025
@janka1224

No bohužiaľ v dnešnej dobe to je tak, ani sa slušne neozvú že ďakujú za prejavený záujem.... Záleží aj na tom do kedy bolo v inzeráte zverejnené zasielanie životopisov. Niekedy čakajú a ak sa ani po tomto dátume neozvú , treba hľadať ďalej. Ale mne sa to bežne stávalo, že sa nikto neozval.

@janka1224 boli to inzeraty na ktoré reagoval hneď ako boli zverejnené. Od rána do večera je buď on alebo ja na Profesii. Keď sa niečo zdá ok tak pošleme životopis. Čiže boli to nové inzeráty 🙂

A ako si teda ľudia hladajú prácu? 🙂

janka1224
30. sep 2025

Tiež som skúšala profesiu, posielala životopisy. Potom napríklad na stránkach mesta kde som chcela pracovať alebo ak máte konkrétne firmy v okolí skúste pozrieť ich stránky. Niektoré firmy si aj takto zverejňujú pracovné ponuky. A ak to boli nové inzeráty môže to trvať aj týždeň.

anonym_bfab0c
30. sep 2025

@anonym_autor prešlo 5 dni vrátane víkendu? Niekedy pár dni trvá kým zozbieraju zopár životopisov a začnú sa ozývať uchádzačom naraz. Alebo sú zial aj takí, čo sa neozvu vôbec.

Je teda možné, že spätná väzba ešte príde - ale ak hľadá pracu, kľudne nech medzicasom ďalej pozerá, nemá čo stratiť..

mimaapeto
30. sep 2025
@anonym_autor

@mimaapeto áno, aj z tohto dôvodu reagoval na viac pracovných ponúk.
No nečakali sme že sa nikto neozve.
Príde mi to divné, hladajú človeka na prácu a prosia Boha nech sa nikto neozve 🙂

@anonym_autor no žiaľ hľadala som si prácu pár rokov dozadu a zvyklo byť uvedené že kontaktujú len vybraných uchádzačov alebo bol tam dátum kedy to uzatvoria a po preštudovaní životopisov budú kontaktovať len vybraných uchádzačov.. na miestnej FB stránke som si našla prácu a potom cez známych keď dali avízo že v práci hľadajú..

autor
30. sep 2025
@anonym_bfab0c

@anonym_autor prešlo 5 dni vrátane víkendu? Niekedy pár dni trvá kým zozbieraju zopár životopisov a začnú sa ozývať uchádzačom naraz. Alebo sú zial aj takí, čo sa neozvu vôbec.

Je teda možné, že spätná väzba ešte príde - ale ak hľadá pracu, kľudne nech medzicasom ďalej pozerá, nemá čo stratiť..

@janka1224
@mimaapeto
@anonym_bfab0c no nepotešili ste ma😁 ale ďakujem vám😊

anonym_f1bfb1
30. sep 2025

Mne sa napr. ozvali po vyše 2 týždňoch (a to mali napísané, "nástup ihneď")

anonym_b6db44
30. sep 2025

no pat dni je nic, my si dame nacas mesiac, zbierame a potom sa vyberie nejakych 5 - 6 do 1 kola. nepiseme neuspesnym, lebo je to kvantum ludi a nemame na to specialne oddelenie ani ludi a okrem toho niektorym to len system posle sam, cize oni to ani realne nemusia poslat.

melanta
30. sep 2025

@anonym_autor aká pozícia? To môže byť výrazne podstatná informácia. Všeobecne tých dôvodov, prečo sa neozvali, je niekoľko:

1. Recruiter má rozpracovaných niekoľko pozícií, ktoré hľadá, nielen túto jednu a preto si bude CV pozerať postupne a následne kandidátov oslovovať postupne. Čiže možno si ešte ani v niektorej firme jeho CV a list neprečítali.

2. Píšeš o 5 dňoch. Dnes je utorok, čiže v tých 5 dňoch bol aj víkend. recruiteri cez víkendy nepracujú. Navyše, je úplne normálne, že sa bežne ozýva po 2 niekedy aj 3 týždňoch. Ak nejde o nižšie kvalifikovanú pozíciu, kde potrebujú kohokoľvek okamžite, tak proces môže trvať niekoľko týždňov. Pri kvalifikovaných pozíciách aj 2-3 mesiace od poslania CV, cez prvý kontakt, prvé druhé tretie kolo až po prijatie.

3. To, že poslal CV hneď po zverejnení - to je fakt úplne nepodstatné. To nefunguje tak, že recruiter sedí za počítačom a po zverejnení čaká ako na ihlách, kto pošle CV. On zverejní inzerát a rieši svoje ďalšie úlohy.

4. Má aj zverejnené CV na profesii? Ak sa nebavíme o skladníkovi, má profil na LinkedIn? Je potrebné vedieť, že na "lepšie" pozície je LinkedIn takmer "must have". A teda nielen profil ako taký, ale dobrý profil, ktorý zaujme. Ak sa nebavíme o nekvalifikovanej práci, odporúčam mu urobiť si veľmi dobrý profil a hľadať aj tam. Pri kvalifikovaných pozíciách dokonca množstvo recruiterov dnes už vôbec neponúka pozície na portáloch ako profesia či kariera, využívajú výlučne LinkedIn. A niektorí na lepšie pozície pozíciu vôbec nezverejňujú a aktívne si recruiteri sami hľadajú ľudí na oslovenie z LinkedInu.

anonym_74898b
30. sep 2025
@anonym_b6db44

no pat dni je nic, my si dame nacas mesiac, zbierame a potom sa vyberie nejakych 5 - 6 do 1 kola. nepiseme neuspesnym, lebo je to kvantum ludi a nemame na to specialne oddelenie ani ludi a okrem toho niektorym to len system posle sam, cize oni to ani realne nemusia poslat.

@anonym_b6db44 Moj nazor je taky, ze ked uz uchadzac si da pracu s vypracovanim zivotopisu a motivacneho listu, tak seriozne by bolo dat mu do mailu vediet, ze vybrali ineho uchadzaca. Netreba na to specialne oddelenie, ved da sa nastavit pre vsetkych nevybranych automaticky mail, ktory rozposle rovnaku odpoved na vsetky adresy a je jedno kolko je tych ziadosti. Ti uchadzaci tam predsa uvadzaju vsetky svoje osobne udaje, tak by sa patrilo odpisat aspon ze dakuju za prejaveny zaujem.

autor
30. sep 2025
@melanta

@anonym_autor aká pozícia? To môže byť výrazne podstatná informácia. Všeobecne tých dôvodov, prečo sa neozvali, je niekoľko:

1. Recruiter má rozpracovaných niekoľko pozícií, ktoré hľadá, nielen túto jednu a preto si bude CV pozerať postupne a následne kandidátov oslovovať postupne. Čiže možno si ešte ani v niektorej firme jeho CV a list neprečítali.

2. Píšeš o 5 dňoch. Dnes je utorok, čiže v tých 5 dňoch bol aj víkend. recruiteri cez víkendy nepracujú. Navyše, je úplne normálne, že sa bežne ozýva po 2 niekedy aj 3 týždňoch. Ak nejde o nižšie kvalifikovanú pozíciu, kde potrebujú kohokoľvek okamžite, tak proces môže trvať niekoľko týždňov. Pri kvalifikovaných pozíciách aj 2-3 mesiace od poslania CV, cez prvý kontakt, prvé druhé tretie kolo až po prijatie.

3. To, že poslal CV hneď po zverejnení - to je fakt úplne nepodstatné. To nefunguje tak, že recruiter sedí za počítačom a po zverejnení čaká ako na ihlách, kto pošle CV. On zverejní inzerát a rieši svoje ďalšie úlohy.

4. Má aj zverejnené CV na profesii? Ak sa nebavíme o skladníkovi, má profil na LinkedIn? Je potrebné vedieť, že na "lepšie" pozície je LinkedIn takmer "must have". A teda nielen profil ako taký, ale dobrý profil, ktorý zaujme. Ak sa nebavíme o nekvalifikovanej práci, odporúčam mu urobiť si veľmi dobrý profil a hľadať aj tam. Pri kvalifikovaných pozíciách dokonca množstvo recruiterov dnes už vôbec neponúka pozície na portáloch ako profesia či kariera, využívajú výlučne LinkedIn. A niektorí na lepšie pozície pozíciu vôbec nezverejňujú a aktívne si recruiteri sami hľadajú ľudí na oslovenie z LinkedInu.

@melanta v rovnakej firme sme už 10 rokov tak že zatiaľ sme nikdy Profesiu nepoužívali na hľadanie práce. Nevedela som ako to funguje 🙂
LinkedIn má ale nemá ten profil nejak špeciálne upravený, skúsime upraviť.
Hladá pozíciu Quality Engineering, SQA alebo niečo podobné.

Nemyslela som že sa ozvú hneď ako si prečítajú CV.

Celkom to súri tak sme celkom v strese a najradšej by som bola keď by sa fakt ozvali aj hneď po prečítaní😁

Každopádne ďakujem, nádeje si teda veľké nerobím po prečítaní tohto celého 🙂

melanta
30. sep 2025
@anonym_autor

@melanta v rovnakej firme sme už 10 rokov tak že zatiaľ sme nikdy Profesiu nepoužívali na hľadanie práce. Nevedela som ako to funguje 🙂

Celkom to súri tak sme celkom v strese a najradšej by som bola keď by sa fakt ozvali aj hneď po prečítaní😁

@anonym_autor na Linkedln potrebuje mať dobre pomenované pozície v praxi a dobre popísané zodpovednosti a kompetencie. Podľa toho recruiteri vyhľadávajú. Keď si dá do google "ako urobiť dobrý profil na Linkedln" určite mu vyhodí množstvo návodov.

Čo sa týka toho, že dosť to súri - ak chce svoju pozíciu, tak nech zabudne na to, že to súri. Kvalifikované pozície sa nehľadajú ani nezískajú spôsobom, že to súri. Takže v tomto hlavne pozor pri komunikácii s recruitermi.

autor
30. sep 2025
@melanta

@anonym_autor na Linkedln potrebuje mať dobre pomenované pozície v praxi a dobre popísané zodpovednosti a kompetencie. Podľa toho recruiteri vyhľadávajú. Keď si dá do google "ako urobiť dobrý profil na Linkedln" určite mu vyhodí množstvo návodov.

Čo sa týka toho, že dosť to súri - ak chce svoju pozíciu, tak nech zabudne na to, že to súri. Kvalifikované pozície sa nehľadajú ani nezískajú spôsobom, že to súri. Takže v tomto hlavne pozor pri komunikácii s recruitermi.

@melanta ďakujem😊
Samozrejme, taketo veci pišem ja na MK, to že to súri nebude nikto vedieť😁

Ide o to že pracuje aktuálne v závode ktorý stojí už dlho a zdá sa že budú dostávať výpovede bez odstupného.
Kedže je cudzinec nemá právo na podporu a ja som aktuálne na RD.
Hladáme prácu kým bez néj nezostane.
Čiže, fakt to súri.
Ale toto nebude vedieť nikto, píšem to iba ja tu, nech odôvodním, prečo to súri 😁

Každopádne ďakujem ešte raz za pomoc 🤍

simca06022011
30. sep 2025

tak zvycajne je na niektorych inzeratoch aj termin od kedy sa prijima, alebo kedy su nejake uzavierky.
Zalezi na ake pozicie a do akych firiem ci velkostou alebo hierachiou sa hlasi... Mensie firmy ziadnych recruiterov neriesia, tam je uplne lahke sa informovat: ci a kedy su pohovory, albeo ci pozreli uz vas zivotopis/ziadost atd... nemusi povedat, ze to suri, len napr. prejavit zaujem,a by sa vedel zariadit, poslat ine ponuky atd...
V kazdom pripade, ihned po zaslani sa ti nik neozve. Ja som napr. zbierala CVcka dva tyzdne a aj napriek priebeznemu triedeniu rovno medzi tych co ostavaju "v hre" a tych co nie. OStalo vela uchadzacov do vyberu. Cize dostali vediet iba ti, co nepresli ani to zbezne kolo prve odo mna = emailom. A co viem, vela firiem toto ani nerobi, ozyvaju sa IBA uspesnym uchadzacom, ktorych pozyvaju dalej (aj to zvyknu mat v inzeratoch napisane)

acce
Odpoveď bola odstránená
janka1224
30. sep 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce áno to sa aj mne stalo, bola som na pohovore a po týždni som sa dozvedela že pohovor bol urobený iba na "oko", kandidát dávno vybratý. Aj také sa deje.

vladuska20
30. sep 2025
@anonym_autor

@janka1224 boli to inzeraty na ktoré reagoval hneď ako boli zverejnené. Od rána do večera je buď on alebo ja na Profesii. Keď sa niečo zdá ok tak pošleme životopis. Čiže boli to nové inzeráty 🙂

@anonym_autor tak napr.u nas maju stale inzereraty,vkuse a aj tak sa dlho nik neozval.1skonci a daju opet,a stale aj ked nikoho neberu.Mne uz to pride trosku aj ako reklama.Tu si tiez treba platit ako aj miesto na inzerat.

bomba36
30. sep 2025

Tak dôvodov je niekoľko
Ešte nie je deadline kedy uzavrú ponuku a začnú volať kandidátov
Ponuka bola zverejnená len pro forma kvôli UP (v tom prípade nemusí ľutovať, že ho nevezmú)
HR sa neobťažuje posielať zamietavé odpovede (cez profesiu robota na pár klikov keďže sa to dá posielať hromadne) a na pohovor pozve len tých čo spĺňajú podmienky (v tom prípade nemusí ľutovať, že ho nevezmú)

katkaseiner
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skusali ste referral program? Ide vlastne o to ze niekto znamy/rodina/kamarat maju v praci program na zaklade ktoreho ked niekoho odporucia a clovek ostane x mesiacov (kazda firma to ma inak) tak dostane zaplatene nieco ako proviziu za ziskanie zamestnanca. Ja som si takto nasla 2 prace pred 2 rokmi. Na take, kde som sa hlasila na inzerat - kopec sa mi ozvalo az dobre po mesiaci a ovela neskor (alebo vobec).

melanta
30. sep 2025
@anonym_autor

@melanta ďakujem😊
Samozrejme, taketo veci pišem ja na MK, to že to súri nebude nikto vedieť😁

Ide o to že pracuje aktuálne v závode ktorý stojí už dlho a zdá sa že budú dostávať výpovede bez odstupného.
Kedže je cudzinec nemá právo na podporu a ja som aktuálne na RD.
Hladáme prácu kým bez néj nezostane.
Čiže, fakt to súri.
Ale toto nebude vedieť nikto, píšem to iba ja tu, nech odôvodním, prečo to súri 😁

Každopádne ďakujem ešte raz za pomoc 🤍

@anonym_autor píšeš, že robíte vo firme 10 rokov. Nemôže dostať výpoveď bez odstupného pokiaľ nepôjde o výpoveď z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny.

vladuska20
30. sep 2025
@janka1224

@acce áno to sa aj mne stalo, bola som na pohovore a po týždni som sa dozvedela že pohovor bol urobený iba na "oko", kandidát dávno vybratý. Aj také sa deje.

@janka1224 jasne u nas bezne,bola som na pohovore a zena po pohovore,ja uz nastupujem a vraciam sa dokonca na rovnake miesto ako pred md,rd.Skoncila jej zmluva tak asi preto.Mna tak isto zavolali den pred pohovorom,tiez som to mala vybavene,ze ma zoberu.Volal mi veduci,ze mi budu volat z personalneho ako som dosla na pohovor uz vsetci vedeli kto som a od koho som.Ale s odpovedou si tiez davali nacas,ale s negativnou sms odpovedou napisu hned na dalsi den aj to sa mi tam uz stalo.

simca06022011
30. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor tak napr.u nas maju stale inzereraty,vkuse a aj tak sa dlho nik neozval.1skonci a daju opet,a stale aj ked nikoho neberu.Mne uz to pride trosku aj ako reklama.Tu si tiez treba platit ako aj miesto na inzerat.

@vladuska20 skor by som sa bala, ze maju vysoku fluktuacia a inzerat maju aby proste stale bol..

akvi
30. sep 2025
@anonym_b6db44

@anonym_b6db44 toto je uplne nanic pristup, ale ano, typicke Slovensko. Podla mna je zakladna slusnost odpovedat vsetkym, aj tym neuspesnym, pretoze ten clovek caka odpoved. Ja mam v nasej firme toto na starosti, tiez to nie je "osobitna" pozicia, ale odpisat na zaujem o pracu kazdemu, trva par sekund. A tiez napriklad odpisujem hned aj tym, s ktorymi planujeme pohovor, ale napisem im, ze sa im ozveme napriklad do troch tyzdnov, aby vedeli, ze nie su out, ale ze proste este cakame odpovede od viacerych zaujemcov..

Autorka - 5 dni je velmi malo, aj ked, ako pisem vyssie, ja odpovedam hned, ale zvykom to veru nie je u 99% firiem. Mam tiez svoje skusenosti, proste neozvat sa vobec je na SK normou. Obrovsky rozdiel oproti uz len takej CR napriklad. Tam je norma ozvat sa do par dni, nech clovek vie, na com je.. Aj zamietava odpoved je odpoved. Je to proste zakladna slusnost..

simca06022011
30. sep 2025
@akvi

@anonym_b6db44 toto je uplne nanic pristup, ale ano, typicke Slovensko. Podla mna je zakladna slusnost odpovedat vsetkym, aj tym neuspesnym, pretoze ten clovek caka odpoved. Ja mam v nasej firme toto na starosti, tiez to nie je "osobitna" pozicia, ale odpisat na zaujem o pracu kazdemu, trva par sekund. A tiez napriklad odpisujem hned aj tym, s ktorymi planujeme pohovor, ale napisem im, ze sa im ozveme napriklad do troch tyzdnov, aby vedeli, ze nie su out, ale ze proste este cakame odpovede od viacerych zaujemcov..

Autorka - 5 dni je velmi malo, aj ked, ako pisem vyssie, ja odpovedam hned, ale zvykom to veru nie je u 99% firiem. Mam tiez svoje skusenosti, proste neozvat sa vobec je na SK normou. Obrovsky rozdiel oproti uz len takej CR napriklad. Tam je norma ozvat sa do par dni, nech clovek vie, na com je.. Aj zamietava odpoved je odpoved. Je to proste zakladna slusnost..

@akvi ja napr. neviem koho pozvem na 100% na pohovor.. pausalne nepozvem z tych 200 CVciek 100, niektore cvcka pridu den pred uzaverou, niekedy sa stane ze vyberieme dokonca hned ak zrazu pride CV, ktore je pre nas okamzite "win" a pohovor urobime hned a clovek je prijaty a ani necakam na termin. Inzerat stiahnem a vybavena vec.

Cize ano neprijatym, ok, rovnako po skonceni napisat, ze vyber je ukonceny, ale hned po prijati CV neviem koho pozvem na pohovor / nepozvem, ja si to vylucujem az do posledneho dna, nech mi napr ostane kopka "mozno" a mini kopka pozvat urcite 2-3-4-5 ludi a tych zavolam hned, ale napr postupne. A tiez ak sa dohodnem s jednym z nich, alebo nie, vyriesim to hned.

anonym_a4d456
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor o aky druh podniku ide kde robi na tejto pozicii aktualne?
teraz nie je uplne dobra situacia na trhu je velke mnozstvo ludi na trhu aj seniornych, seniornejsie pozicie idu na odporucanie

autor
30. sep 2025
@melanta

@anonym_autor píšeš, že robíte vo firme 10 rokov. Nemôže dostať výpoveď bez odstupného pokiaľ nepôjde o výpoveď z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny.

@melanta viete predpokladam o ktorej fitme pišem, nech to tu nemenujem. Bolo to aj v telke že stoja, firma je stratová.
Praveže chcú to takto urobiť. Na štastie alebo na neštastie manželovy nechystaju výpoveď ale akože mu ponukaju rôzne ine pozicie ktoré sú uplne iného charakteru ako aktuálna.
Myslíme si že to takto chcú vybabrať len nech mu nedávajú odstupné 🤷‍♀️

akvi
30. sep 2025
@simca06022011

@akvi ja napr. neviem koho pozvem na 100% na pohovor.. pausalne nepozvem z tych 200 CVciek 100, niektore cvcka pridu den pred uzaverou, niekedy sa stane ze vyberieme dokonca hned ak zrazu pride CV, ktore je pre nas okamzite "win" a pohovor urobime hned a clovek je prijaty a ani necakam na termin. Inzerat stiahnem a vybavena vec.

Cize ano neprijatym, ok, rovnako po skonceni napisat, ze vyber je ukonceny, ale hned po prijati CV neviem koho pozvem na pohovor / nepozvem, ja si to vylucujem az do posledneho dna, nech mi napr ostane kopka "mozno" a mini kopka pozvat urcite 2-3-4-5 ludi a tych zavolam hned, ale napr postupne. A tiez ak sa dohodnem s jednym z nich, alebo nie, vyriesim to hned.

@simca06022011 u nás napríklad sa na pohovor pozýva po telefonickom rozhovore, tie rozhovory si už robia regionálni vedúci, každý z nich má trochu iný postup, ale až priamo v rozhovore sa rozhodne, či človeka pozve na pohovor. Ak to aj je tak, ako píšeš, že nevieš do poslednej chvíle, alebo naopak, že sa vyberie niekto hneď, tak mne proste príde slušné, oznámiť úplne všetkým, ktorí poslali záujem, odpoveď. Podľa mňa aj taká drobnosť vplýva na celkovú kultúru firmy. A považujem to za fér. Sama očakávam odpoveď, keď čokoľvek niekde oficiálne posielam.

simca06022011
30. sep 2025
@akvi

@simca06022011 u nás napríklad sa na pohovor pozýva po telefonickom rozhovore, tie rozhovory si už robia regionálni vedúci, každý z nich má trochu iný postup, ale až priamo v rozhovore sa rozhodne, či človeka pozve na pohovor. Ak to aj je tak, ako píšeš, že nevieš do poslednej chvíle, alebo naopak, že sa vyberie niekto hneď, tak mne proste príde slušné, oznámiť úplne všetkým, ktorí poslali záujem, odpoveď. Podľa mňa aj taká drobnosť vplýva na celkovú kultúru firmy. A považujem to za fér. Sama očakávam odpoveď, keď čokoľvek niekde oficiálne posielam.

@akvi co im mam oznamit? dakujem prijali sme CV... co je na tom nefer proste sa ozvat ked prejde vsekto co ma? To zvacsa zvlada automat za nas, kedze na cv mame samostany email. Proste raz mam termin uzavierky napr 30.9., tak dovtedy nemam potrebu proste riesit a tlacit na nejake oznamenia a rozhodnutia a dokonca ak nemam chut ani len ziadosti a zivotopisy citat (ako pisem, robim si to priebezne, ale nic nevidim na tom, keby som to aj nerobila a otvorim cv email 30.9. a dovtedy si riesim ine veci)

Strana
z2