Koľko zarába farmaceut?
No posledné 2 týždne sa tu rozmohli otázky, koľko zarobia rôzne profesie, aké je hlavne finančné uplatnenie z rôznych vysokých škôl. Takže deti... odporúčam sa ako prvé zamerať na to, čo vás baví a k čomu máte určité predpoklady. Ak budete robiť prácu, kde zarobíte 4000 mesačne, ale nebude vás to baviť, skôr či neskôr to prestanete robiť. Lebo nie je všetko o peniazoch. Takže rozhodujte sa inak, nielen cez peniaze.
@ivkazba jasne, pisu to stale tie iste 2 🙂
@ivkazba ale aj tie peniaze su dolezite...aj my dospeli, ked sa rozhodujene pre pracu, zvazujeme mnoho faktorov, medzi nimi aj plat. A rovnako aj studenti, hlavne, ked sa rozhoduju medzi viacerymi moznostami a v dnesnej blbej dobe sa nemaju ako rozhodnut, poradebstvo nefunguje, den otvorenych dveri je vsade zruseny.... nemaju to lahke.
@simsalabim určite že ľahké to nemajú ako absolventi tak aj ľudia s praxou. A určite že aj peniaze sú dôležité. Ja sama by som za tisícku nešla nič a nikam robiť. Ale na druhej strane by mladý človek nemal myslieť IBA na peniaze. Pretože ak človeka niečo nebaví alebo nemá na to predpoklady, tak v tom nebude príliš dobrý a tým pádom ani nezarobí. Preto je dôležité sa na to pozrieť v širších súvislostiach, nie iba cez peniaze. A ako píše aj @veronikaszabova tieto otázky sa tu objavujú posledné 2 týždne pravidelne, takmer vždy anonymne, takže to ozaj pôsobí tak, že niekto hľadá svoju budúcu profesiu výlučne cez peniaze.
Bozeee, najprv učitelia, teraz farmaceut.. Nebudú e lekár ci robotník?
Je taka stranka platy.sk tam si pozri
A inak čo sa platov týka, jeden personalista hovoril, že pre nejake velke firmy giganty na Slivensku hladali ludi a v tretine pripadov bol ženam na rovnakej pozicii a s rovnakymi skusenosťami ponuknutý nižší nastupny plat ako mužom
Čo by ma nenapadlo sa pytať firmy a kolko za to nukaju mužom
Nuž Slovensko musi byt vo všetkom zaostale alebo sa tu ženaka praca nižšie ceni, neviem
Podľa toho v akej lekárni. Väčšinou absolventi tak 1100 €, po čase o kúsok viac, čo mám kamošky

https://www.profesia.sk/praca/farmaceut/