Tak schválne, máte predstavu? Povedzme, že ide o obec s cca 4000 obyvateľmi a má super lokalizáciu v samom centre mesta. Mali sme včera škriepku s manželom, potrebujeme tretí, štvrtý, piaty, šiesty názor 😄
Príliš málo vstupných informácií. Je stánok jeho, alebo ho ma v prenájme? Týmto by bolo treba začať. A predaj zmrzliny je brutálne ovplyvnený počasím. Takže hop alebo trop....
Na to sa neda odpovedat, moze byt v minuse a moze zarabat aj nadstandardne par tisic.
ked odratas naklady -elektrika prenajom, zariadenie,tak vyskakovat nemoze ..
ja poznam jednu rodinu, co maju zmrzlinu, otvorene maju len od aprila do septembra, a zvysok roka uz nic nerobia, staci im to, co zarobia, a chodia aj na dovolenky Dubaj, USA a pod., ale pravda, je ze bloky nedavaju
Podla mna tolko, co zarobi v zime predajca horucej cokolady 😆
Zmrzlinar zamestnanec zarobi priamoumerne mzde, ktoru mu ponuknu v danej lokalite, moze to byt 700 eur a moze to byt 1300 eur.
Zmrzlinar majitel zarobi priamoumerne svojej sikovnosti, konkurencieschopnosti a v zavislosti od lokality. Moze to byt 1500 eur a moze to byt 7000 eur.
Ak sa tento zmrzlinar dokaze v zimnych mesiacoch aktualizovat na rocne obdobie a ponukat horucu cokoladu a varene vinko, ma vystarane na cely rok
Nemyslím si, že sa z toho dá vyskakovať.....ak by aj denne predal 200kopčekov zmrzliny, čo nepredá, nemôže sám robiť 30dní v mesiaci celý deň, takže má aj zamestnanca ktorého musí zaplatiť....prenájom priestorov, náklady, energie, odvody za zamestnanca za seba a možno čistý zisk cca 2000eur, ale....koľko je sezóna zmrzliny? 2-3mesiace? možno ani toľko nie, ak nie je celé leto pekne teplo a bez dažďa....
Podľa mňa to žiadna zlata baňa nie je. Mame na vedľajšej ulici zmrzlinara, je v top 10 v meste, zmrzlinu ma skutočne božskú a pred obchodom ma vždy soru. Cez sezónu tam maká celá rodina, lokál mu patrí a napriek tomu mimo sezóny býva v Taliansku, aby ušetril a nemusel platiť byt a kúrenie.... Takže asi ťažké prachy to nebudú...
@mogaa minule som stála v rade v zaprdenej dedine boli sme 9 a každý bral priemerne 2,3 kopčeky niektorí boli s deťmi, takže 8 kopcov, takže to nie je ťažká matematika.Sezona je od mája do septembra.Plus ľudia kupujú po 10 ks zamračené domov.Neviem kde na to chodíte nepoznám zmrzlinara čo sa nevozi na Mercedese a v lete nemá brigádnikov za pár eur
@zenazaba Majiteľ si na predavačky zmrzliny obyčajne nájde študentky, ktoré majú celkom malé platy.
@eliska13 jojo, remeslo ma zlate dno, ale este vela vody pretecie, kym to ludia pochopia, ziadni manazeri, uctovnici a pod., ale sikovni podnikatelia a majitelia- instalateri, kuchari, stolari.....ale to je ako vasde, bez prace nie su kolace, treba sa obracat, ale vysledok stoji za to
Náklady sú vysoké. Všetko suroviny drahé. Stroje drahé na elektriku. Elektrika
je drahá. Zariadenie no podľa mňa veľmi sa na tom zbohatnúť nedá. Zima zmrzlinu nikto nekupuje. U nás čo má tak tomu to sype ale má otvorený celý rok nakoľko má cukráreň celoročnú aj pizzeriu spolu ale na samotnej zmrzline nezbohatol.
@mogaa v mojom okolí ich je asi 10 a všetko sú
Macedonci, Srbi, Albánci a receptúra sa dedí z generácie na generáciu koľko poznáš slovákov zmrzlinarov?ti akurát prekupujú hotovú zmrzlinu
@alickapusinka zariadenie môžeš mať na leasing vitríny, stroje.
@tenerifka 👍tak nikdy nezabudnem ako jedna múdra managerka z korporatu na MK nevedela predýchať, že obkladac nacenil kúpeľňu na 4 t eur a ona tolko nezarobí a on za týždeň práce toľko vypytal
@eliska13 ja veru poznam zmrzlinarov co sa vozia na najnovsich mercedesoch, ale teda tam rozhodne nejde o zmrzlinu 😂 🧺💰💵🧼 😂
@zenazaba ja si naopak myslim, ze je to tak trochu zlata bana 🙂 samozrejme zavisi velmi od lokality a receptury, surovin a prenajmu stanku.
V rodnom mensom meste cca 15.000 ludi mame albanca so zmrzlinovym stankom. Hned vedla neho je dalsi zmrzlinar cca 60m. Pracuje tam otec, jeho zena a syn. Otvorene maju od aprila do zaciatku novembra, kazdy den sa tam zastavi odhadom aj 200-300 ludi, malokto odide s 1 kopcekom. Ked ratame v priemere 2 kopceky na cloveka, cena je 1,20 za kopcek. 250 ludi x 2 x 1,20 = 520€/den x 30 = 15.600€/mesiac. Plus robi aj kavu, capuje kofolu a ine napoje. Netusim aku maju marzu, ratajme ze 50%, za prenajom odhadujem 400€/mes + energie nech 500. To je stale viac nez 6000€ mesacne 😉
Mňa by zaujímalo aký máš názor ty a aký muž 😁😁
@klip0 vcera sme boli na zmrzline a bolo mi luto pana zmrzlinara. Pracovna doba april-september, pondelok az nedela, od 10:00 do 20:00. Pracuje sam, fakt vynimocne ho niekto zastupuje. Ci su priestory jeho alebo ma najom, netusim. Blocky nedava. Kopcek zmrzliny stoji 1e, niektore prichute 1,50e. Na konci dna ma vela vaniciek prazdnych... tak som pana zmrzlinara lutovala, ze je nonstop v praci, nema volno ani cez vikend, nema cas na rodinu, na oddych... Moj muz zacal protiargumentovat, ze pol roka je doma, nemusi hnut prstom a zije si ako kral. Ze denne preda (vzhladom na prazdne vanicky) v priemere 1000 kopcekov zmrzliny. Co je 30 000e mesacne. Kedze pol roka nepracuje, tak ako keby mal prijem 15 000e mesacne. Na to som protiargumentovala, ze keby som mala takyto prijem, neotrocila by som od nevidim do nevidim, obetovala by som tisicku a najala si brigadnika. Takyto argument mi nepresiel, lebo moj muz ma vzdy pravdu a argumenty neprijma.... vytkla som mu, preco neprevadzkujeme zmrzlinu, na co mi on vytkol, preco nie som pokryvacom, ktory zaraba 8000e mesacne....no a o takychto veciach sa mi hadame 😅
@zenazaba treba si uvedomiť, že keď prší, tak nepredá skoro nič….euro za kopček by bolo super, v Bratislave to neexistuje, tu stojí kopcek 2 až 2,50 v centre, ale aj náklady na nájom sú oveľa vyššie, zaujímavé by bolo vedieť, aký zisk ma taký Koun, alebo Luculus, keďže tam stojí permanentná fronta celý den
@vroni toto su prazdne reci, potrebujem argumenty, aby som ho mohla dat dole 😄...jasne, ze ma naklady na vyrobu zmrzliny, energie, ale urcite to nie je v tisicoch, povedzme, ze priestory su jeho, stroje ma pri takom prijme splatene, pripadne ich splaca. Preco je teda jeho matematika nelogicka? Jasne, ze v uprsanych dnoch preda malo az nic, ale v horucich slnecnych dnoch urcite ovela viac ako tisic kopcekov. Ja si stojim za svojim nazorom, ale ja som pristupna argumentom.
@zenazaba chudak ujo to urcite nie je, keby mu ten biznis dobre nevynasal, pochybujem, ze by kvoli nemu obetoval kazdy jeden den 10h denne pocas sezony 🙂 plus nikto nevravi, ze ked prsi, tak ma stanok zatvoreny. U nas ma otvorene stale, aj ked prsi. Samozrejme vtedy preda ovela menej, ale stale ma zisk. Ak berieme do uvahy aj to, ze cca oktober-marec je doma, co je polroka, tak mu to musi vydat, aby prezil, inak by uz dalsi rok neotvaral a musel by sa zamestnat. Kazdopadne si myslim, ze zarobi niekolko tisic mesacne (od 2 mozno aj do 6), aj ked ma platit prenajom, odvody, energie. Za 700€ by tam fakt nikto nebol od nevidim do nevidim kazducky den.
Ťažko odhadnúť, nevieme akú cenu má kopček zmrzliny. ani koľko ich predá.
Aké má náklady: prenájom, energie, suroviny na zmrzlinu, zamestnanci, - ak má, odvody ... je toho veľa.
V 4000 obci môže byť pokojne aj v mínuse.