Koľko zarába váš manžel a ako platíte výdavky?
Koľko zarába vás manžel? Ako platíte výdavky ? Obmedzuje vás v niečom že to a to si nemôžeš kúpiť lebo je to drahé?
@aurora33 takze podla teba,ma on ostat doma a ja ist do prace? Vies,moj muz napr predvcerom za den zarobil 730€ ,ja som mala za mesiac cca 800. Preto on robi a ja som doma. Mne pride logicke,ze on tyzden neostane doma. A ano,ak som bola trebars chora,tak ostal.
@petulda333 som si vsimla, že tu si ženy veľmi radi domýšľajú 😀😅 ani to som nenapisala. Ale ok, keď sme v tej domýšľavej rovine, tak chceš mi ty tým napisat, že pre tvojho muža su viac peniaze ako rodina?
Môj tiež dokáže toľko zarobiť za deň a nemá problém ostať doma keď su deti choré. Napríklad.
@h2 lenže 90 percent tých znevýhodneni si robia ženy samé.
@zmrzlinka2021 Nie, nerobia. Žena nedostane rovnakú príležitosť, akonáhle má dieťa. Lebo zamestnávateľ si ju zaškatuľkuje, ako tú, čo bude stále doma s chorým dieťaťom, alebo pôjde zakrátko na ďalšiu materskú s ďalším dieťaťom... bez ohľadu, ako to ona v skutočnosti bude mať zariadené.
@petulda333 otázka na konci dňa je, či ty si šťastná. Teraz to neber útočné, ale ak som správne postrehla, si predavačka s platom 800 eur. Pravdepodobne nemáš žiadne ambície sa niekam inam posunúť, mať iný plat, možno na to nemáš ani schopnosti a preto možno aj mne by na tvojom mieste vyhovovalo nechodiť radšej do žiadnej práce a aj tak si žiť pomerne slušne. Tvoje správanie je celkom prirodzene. Ale kebyže máš dobrý job a nemôžeš len tak vypadnúť, tvoje reakcie by boli iné. Tvoj manžel kompromisy nerobí, má prácu, peniaze idú, na deti má teba. Nerieši domácnosť, deti, úlohy, neprisposobuje sa tomu,že má rodinu. A to je ten sklenený strop a rodové stereotypy, že od ženy sa automaticky očakávajú ústupky, aj keby mala super karieru
@h2 no a možno to je problém, že s chorým dieťaťom väčšinou ostávajú ženy. My s mužom sa napríklad v tomto striedame.
@zmrzlinka2021 Aj my, vlastne ani nie striedame, že raz zostane na OČR jeden, raz druhý, ale tak, že ja chodím do práce od skorého rána do skorého popoludnia a muž ide do práce popoludní, jeho pracovný čas to umožňuje. Takže vlastne z práce nevymešká nikto.
Ale to je práve ten problém, že bez ohľadu na to, ako to majú zariadené, je tým diskriminovaná žena. Práve kvôli tomu všeobecne vžitému predpokladu.
@zmrzlinka2021 v pohode. Ano,robila som v obchode,nie vsak predavacku. Po mesiaci ma ,,povysili,, na inu poziciu a chceli este posunut dalej,ale dala som vypoved. Ambicie mam,pracovat chcem. Aj teraz sa ucim a chystam sa na kurz na Odbornu sposobilost veduceho nakladnej dopravy. Popritom peciem torty a zvazujem casom otvorit malu prevadzku. Stastna som,aj ked byt stale doma je o drzku. Mam ale cas na seba,co som dlho zanedbavala. Cvicim,varim si zdravsie,pobehala som si lekarov a este ma par caka. To,ze som doma,neznamena,ze budem dalsich 10r,mozno tak 2-3r. Len kym nebudu vo veku,ze budu moct byt sami doma alebo ist do skoly autobusom sami. Budem sa opakovat,manzel sa detom venuje. Aj ked som doma a chcem ist vecer von s kamoskou,do kina,cvicit,tak s nimi je,pouci sa,urobi veceru. Cez vikend vari on. Vyhovuje nam ako to je,pretoze ked som nastupila do prace,bol to stres. Manzel prec a ja utekala z roboty vyberat deti,bali sme sa chorob a pod. Teraz je nas zivot kludnejsi. A hlavne je to nas zivot,takze nechapem ako si niektore dovolia sudit,hodnotit na zaklade par riadkov. Nepisem o tebe,ale vseobecne co tu bolo popisane
@aurora33 to vobec nie,ale zarabat musi,kedze vydavky mame vacsie nez ma niekto celkovy prijem v rodine... A v zime mu praca vypadne na cca 2-3 mesiace ale vydavky su stale...
@h2 nie zamestnavatel, ale ženy sa takto škatuľkuju same a dobrovolne. Si len vezmi tu na fóre po rodicakoch už riešia, ze načo si majú hľadať prácu, lebo vsak aj tak budú stále so soplavym deckom doma. Ja sa pýtam, či sú veštice? A ano, muz pekne zataba, tak on doma ostat predsa nemôže. Tak keď pekne zaraba, nech teda žena sedí pekne doma a stara sa o dieta a nevyplakava, ze nemajú peniaze a ako je všetko je drahé a pod.... a k tým materským... opäť si za to ženy môžu sami a to svojim špekulantstvom a tým, že hneď ako ocikaju test, už sú PN až do porodu, hoci im vôbec nič nie je, len sa im skratka nechce, majú PNku a tehotenske k tomu, cize pomaly ako plat. A potom samozrejme automaticky ďalšie materske retazovky, 2 aj 3. Ja som to takto nebrala, až keď mi raz vravel kamarát, ze presne mal s jednou takto problémy. 3 materske za sebou, doma vyse 10 rokov, a keď sa vrátila, bola nepouzitelna (ako uctovnicka), ale samozrejme platové nároky ako senior, lebo ona ma predsa odpracovaných vyse 10 rokov predsa! Reálne ani rok nemala, ale co už. A samozrejme, 3 ci koľko mesiacov dovolenky hned, a potom stále OCRky, lebo presne, len ONA môže byt doma. A samozrejme celé leto, detto, lebo vsak ona predsa deti, tak ostatné nech to laskavo rešpektujú. Uprimne? Ani sa nečudujem, že sa s nou rozlúčil. Ani ja by som takéhoto zamestnanca nechcela.
Inak zaujímavé je, ako to dávajú tie ženy v zahraničí, napr.takom AT, kde mas tuším 10 OCR za celý rok? 🤔 no asi musia hľadať možnosti, nie ako tie "nase" matky.
@petulda333 výdavky má predsa každá rodina.
@aurora33 ma,ale nie kazda v takej sume ako my 😉
@petulda333 ved pozri sa, ak vám to takto vyhovuje tak je to ok. Mne by to nevyhovovalo.
@aurora33 kazdemu vyhovuje ine a je to v poriadku. V poriadku nie je sudit,ze tie zeny su oenive,muzi nemaju zaujem o rodinu. Ked o tom nic neviete
Na Slovensku je to sami milionár. Aspoň podľa MK 😆
A kde sú teda tie cifry ? :D
Vsetko riesime ako manzelia spolu, ziadne obmedzovanie sa u nas nekona ani v peniazaoch ani v inom. Sme dvaja dospeli, svojpravni, sme team ale zaroven mame aj individualnu identitu. Ja som neprestala existovat, len preto, ze som sa vydala a ani muz nie. A povolenie aby som si nieco kupila? Tak taku este nehrali 😉
Môj muž zarába tak isto ako ja, platíme všetko z jedného účtu, makáme obaja aby sme sa mali dobre a aby našim deťom nič nechýbalo.

@tiezjedna urcite nie. Tvoje domyslené veci si pis za seba, ale neoznacuj pri tom mňa.