Koľko zarába váš manžel a ako platíte výdavky?
Koľko zarába vás manžel? Ako platíte výdavky ? Obmedzuje vás v niečom že to a to si nemôžeš kúpiť lebo je to drahé?
@madeincssr Nemôžeme mať úplnú rovnosť pohlaví, pokiaľ muž nie je schopný otehotnieť, porodiť a dojčiť deti. Pokiaľ toto robí žena a tým je obmedzená jej kariéra, pri viacerých deťoch na dlhé roky, zatiaľ čo muž sa tej svojej kariére vie venovať na maximum, tak nič také nie je možné.
My mame pomaly 20 rokov jeden ucet...nie je moje, tvoje ale nase...
@lenkakravcova Ani v našej spoločnosti nie je povinnosť chodiť do práce. Ani pre ženu, ani pre muža. 🙂 Ale chápem, myslela si to tak, že nie je povinnosť zostať doma a do práce nechodiť. Pokiaľ jej to manžel dovolí, prípadne rovno prikáže. Zase neporovnávaj svoj muslimský život tu na Slovensku, s mužom Slovákom, so životmi žien v tých krajinách.
@h2 ja už muža nemám...
@bielasovicka Ja síce muža mám, ale autorka sa pýtala na plat MANŽELA, tak to tiež nemôžem slúžiť. 🤷🏻♀️😄
Momentálne zarába len manžel, účet mame od svadby spoločný, takže všetko ide tam, nedelime si výdavky na moje a tvoje! Keď treba niečo drahšie do domácnosti, resp, keď si chce jeden z nás kúpiť niečo drahšie alebo deťom nejaký hodnotnejši darček, zasadá rodinná rada 😂
Nič mi nezakazuje alebo ma neobmedzuje v nákupoch, dokonca keď si všimne ze uz som sa dlhšie s nicim novým nepochvalila alebo listujem v rovnakom katalógu stále dokola 😅 tak sám povie, že nech si dačo kúpim, že už som si dlho nespravila radosť! Neviem si predstaviť, žeby mi niečo zakazoval alebo ja jemu!
Ale zas poznám páry, kde ma na starosti financie manzel a aj do tých blbých potravín chodí so ženou, aby náhodou nekúpila niečo čo nieje treba 🤷♀️
Zarábame približne rovnako.
Navzájom sa v ničom neobmedzujeme.
Každý má svoj vlastný účet, plus jeden spoločný, z ktorého sa hradia všetky spoločné nevyhnutné a pravidelné platby. Keď si chcem kúpiť niečo pre seba, tak si kúpim a nepýtam sa. Svoje rozmary si platí každý sám zo svojho účtu.
Ty asi nepracuješ, keď má manžel výhrady voči tvojim nákupom. Čo si si chcela kúpiť?
@petulda333 Nerieš ju, v každej téme má na všetko tú správnu odpoveď a myslím, že trošku aj závidí 😛
@h2 tak tak, pravda. Len to zároveň súvisí s tým, ze predsa 3 roky "musim" byt doma a "uzivat" si dieta. Ja neviem, čo potom ho dajú do decaku už alebo co uz si ho neuzivaju??? 🤔🤦♀️
Za mňa obdobie materskej a rodičovskej uplne top obdobie, nikdy som nemala viac peňazí 😁 a samozrejme aj muža "niechuja". Pri prvej hneď po MD som nastúpila do prace a na matersku šiel muz. Vtedy som komplet všetko ťahala ja, on kúpil max.plienky a mlieko. Zvysok mal na kávu a croissanty 🤣🤣🤣 Ani vo sne mi nenapadlo mu vyhadzovať na oči, ze ho živím 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a mimochodom, odvtedy tiez neznáša pomenovanie tohto obdobia "dovolenka" 🤣 pri druhej som bola na rodičovskej pol roka. S nou už na "dovolenku" ist odmietol 🤣🤣🤣
vies ze s tebou tak v 98,9% súhlasím, cize nie je o com 🤣😉😘
@h2
Nesúhlasím s tebou ohľadom tej rovnocennosti. Tehotenstvo 9 mesiacov, porod niekoľko hodín, kojenie pár mesiacov, tiež sa dá odsavat mliečko a môže ho podávať dieťatku aj iná osoba. Muži môžu chodiť na materské, rodičovské. Zhrniem to. Cca rok-dva života zeny, zvyšok sú len rodové stereotypy, čo sa očakáva. A áno, chápem, nemám vzdelanie, schopnosti, nechcem muklovat za minimalku , dávam milión dôvodov, aké je nenahraditeľné trcat roky doma a potom robiť na polovičný úväzok. Pravdaže na to má aj vplyv výber partnera a jeho záujem o rodinu
Zarába normálne. Nevyčíta práve naopak keď si chcem niečo kúpiť tak povie Kúp si to veď sú to len peniaze nejde o život.
@zmrzlinka2021 ako píšeš, veľmi záleží aj od toho aký má manzel/ partner záujem o rodinu. Tu akurát píše jedna komentujuca, že ona je doma a živí ju muž, lebo Ved kto by bol s deťmi. Tak u nás byva bežne s deťmi aj manžel. Neuznávam takéto veci že manžel zarába a starostlivosť o deti je čisto na žene. A to môj muž zarába nadpriemerne, ale som šťastná, že sa nevyhovára na robotu a má záujem byt s deťmi.
@aurora33 moj muz travi cas s detmi! Ma specificku pracu a kym je teplo,dobre pocasie,musi zarabat na ,,zimu,, preto nemoze byt v lete cez prazdniny s detmi ani pocas chorob. Vecer sa im venuje a aj ked ma volno. Co je kazdy vikend. Aj na dovolenku pojdeme,aj vezme deti na chatu,na ryby ci vylet
Ja som aktualne na rodicaku, o mesiac idem do prace od 2 rocnej ( nemusim, chcem 🙂). Manzel zaraba vysoko nad priemer ( IT).
Mame spolocny konsenzus, ze kym som sa ja starala o deti, on by mal potiahnut financie. Pocas rodicaku som aj pracovala na dohodu, ale skor preto, aby mi neklesla odbornost.
Na druhej strane, aj ked si myslim, ze by som si mohla dovolit zostat doma a byt zivena muzom, nikdy by som to nechcela. Pre mna je dolezity pocit, ze ak by sa nieco stalo ( nevera, zdravotne problemy muza atd), dokazem s detmi dostojne prezit.
No a fungujeme tak, ze z vyplaty si na sukromnom ucte kazdy ponechame nejake "vreckove" na svoje zaujmy, vylety s kamaratmi... A zvysok ide do spolocneho, z ktoreho zijeme, sporime.
Obaja pracujeme v našej firme, neriešime kto čo kúpi, pri kúpe spotrebičov ja rozhodujem o dizajne a on o technických veciach. Kto si čo kúpi neriešime. Ešte by som povedala, ze ja som ta šetrnejšia.
@zmrzlinka2021 Keď si to takto rozobrala na drobné, že koľko času čo z toho trvá, tak si mohla už rovno ubrať aj z tých mesiacov tehotenstva. Ja som napríklad ako tehotná chodila do práce 8 mesiacov. 😉
Napriek tomu je podľa mňa, čo sa kariéry týka, žena - matka znevýhodnená. A to píšem, ako žena, čo má len 1 dieťa, bola s ním doma rok a pol a na OČR-ky takmer nechodím, vďaka tomu, že sa vieme s mužom plnohodnotne prestriedať. A o tom, že som pracovala, ako tehotná, až do posledných týždňov pred pôrodom, som už písala.
@zmrzlinka2021 ja som mala roky vlastnú firmu, takže nejaké materské a rodičáky boli viac menej mimo mňa, pretože som si proste nemohla dovoliť úplne vypnúť na x mesiacov. Telefonáty a maily som riešila pár hodín po pôrodoch, max deň po, finančne by som zabezpečila s prehľadom aj štyri rodiny. Napriek tomu som sa nikdy nicítila byť rovnocenná s mužmi. Prečo aj... Doma mám manžela po boku už dve desaťročia, celé to ustál so cťou, vybudoval vlastný biznis, a nikdy ma nenechal v reštaurácii zaplatiť alebo nedajbože sa trápne deliť o účet🙄 Neserie sa mi do kuchyne, len preto, aby bola naša domácnosť genderovo vyvážená, ale to neznamená, že by sa nedokázal postarať, keby bolo treba alebo by sa mne zrovna nechcelo. S prehľadom dokázal. Ja som fakt vďačná, že u nás je vesmír v rovnováhe🙏
Každý máme svoje účty svoje príjmy čiže neobmedzuje ma nijak keďže nevidí do môjho účtu, kúpim si čo chcem kedy chcem 😊 keďže on má hlavný príjem tak on platí všetky základné výdaje
@petulda333 Ved ok, keď ti to tak vyhovuje, že v lete nie, počas chorôb nie….mne by to tak nevyhovovalo.
@aurora33 kazdemu vyhovuje ine,ale nechapem ako si to niektore dovolujete napisat,naznacovat,ze niekomu nezalezi na detoch a rodine. Ja som pred vyse rokom dala vypoved,bohuzial sa nam nedarilo vsetko zladit. Tak som na teraz doma
@h2 opäť suhlas👌😁
To len blbky ako my sme chodili tehotne do prace... 🙈 teraz je proste móda byt PN až do porodu 🤷♀️
Matka je často krát znevyhodnena preto, lebo sa sama a dobrovolne do tejto pozície stavia sama. Pokial teda sa mam "obetovat" a byt doma, lebo muz dobre zaraba, tak musí naozaj dobre zarábať, aby nás teda uživil a nie mi to vyhadzoval na oči. No realita je často krát ina...
@petulda333 Kebyže chce zladiť, tak zladí.
@aurora33 takže podľa tvojej logiky vlastne v rodinách, kde ani jeden z rodičov nezarobí dosť a musia mať aj dve práce a doma si sotva podávajú kľučku, nemá ani jeden záujem o deti. 🙄 A uvažuješ tak len preto, že v niektorých rodinách jeden má možnosť zabezpečiť príjem za dvoch (...troch, štyroch...) a ten druhý na oplátku obstará iné nevyhnutné veci, ktoré nie sú ničím menejcenné, pretože sú aj pre toho druhého rovnako dôležité?? Hm.....

@lienka.7 hej no to je ako od extrému do extrému. 😀
Ako ja neodmietnem že muž všetko hradí. Ale zase ak by bolo treba, niečo by sa mu stalo tak okrem toho že má poistku by som šla do práce ja. Nie som neschopná. Len mi to zatiaľ vyhovuje tak ako to máme. A momentálne som aj tehotná, keďže si platím odvody tak mám aj tehotenský príspevok.. neviem ale príde mi že kopa žien nejako neuvažuje. 🤷 Buď to preháňajú v tej samostatnosti a nakoniec na to doplácajú, lebo muž si zvykne, alebo zase nevedia/nechcú nič vedieť ani keď im zateká do topánky. 😶 Ale tak každý má tak ako si zariadi