icon

Koľko zarábate?

21. júl 2025

Ked uz je tu konecne moznost odpovedat anonymne, nedame si statistiku kto kolko realne zaraba? Aby sme vedeli, ci nie je cas na zmenu prace, zlepsenie kvalifikacie alebo zvysenie platu?

1. Pozicia (prip. konkretna firma, ak chce niekto pomoct uchadzacom o pracu kolko si maju pytat)
2. okres (alebo mesto- ak je velke alebo stat - ak je to zahranicie)
3. plat v hrubom (pri zahranicnych doplnit, ake je zdanenie)
4. kto chce, moze aj detaily (polovicny uvazok, xyz rokov praxe, uzka specializacia, vek...).

Podnikanie a pasivny prijem nemusite pisat, to je individualne. Klasicki zamestnanci sa s tym nemozu porovnat.

Ja tu skisim tiez pridat svoj plat, ale neviem, ci mozem ako uplny anonym odpovedat na svoju anonymnu diskusiu.

anonym_8d0850
23. júl 2025

Pracujem ako koordinátor oddelenia v logistickej oblasti. Mám 800€ v hrubom a dobre benefity v praci. Avšak pracujem len na polovičný úväzok, pretože mi to tak vyhovuje pri deťoch.

anonym_8bdd19
23. júl 2025

Pokladnička v obchode, KE kraj, 34 rokov, v čistom do 800 eur, plný úväzok . Rozmýšľam či sa tam mám po RD vrátiť len kvôli dobrému kolektívu, alebo si hľadať niečo nové.

ankare
23. júl 2025
@anonym_8bdd19

Pokladnička v obchode, KE kraj, 34 rokov, v čistom do 800 eur, plný úväzok . Rozmýšľam či sa tam mám po RD vrátiť len kvôli dobrému kolektívu, alebo si hľadať niečo nové.

@anonym_8bdd19 hľadaj si niečo nové. Dobrý kolektív Ťa neuzivi

anonym_89aff9
23. júl 2025
@anonym_d4c0fd

@anonym_2f26c0 Urobiť si v školstve atestácie, na to potrebuješ roky praxe, nejde to len tak a so školeniami musí súhlasiť vedenie školy, lebo ich potom musí zaplatiť. Zvyčajne povolia jedno ročne a platí si ho učiteľ. V realite za týchto podmienok trvá cesta na vrchol platového rebríčka 11- 15 rokov. To má žena 35 -38 rokov. Medzitým chce aj porodiť a to celý proces predĺži. A plat v čistom 1300 - 1500 je za toľké vzdelávanie úplný výsmech, keďže ten učiteľ nemá možnosť privyrobiť si ako napríklad lekár, že by si vzal nadčasy - dostať dnes v školstve platený nadčas je takmer nemožné.
Viac dní dovolenky ti je úplne na nič, keď sedíš doma a nemáš za čo cestovať,.lebo žiješ z mesiaca na mesiac. Rovnako aj, keď si sama a slobodná. A viac voľna majú aj iné profesie, prípadne majú homeoffice, kedy si stíhajú porobiť aj v domácnosti a nik im to nevyhadzujte na oči ako učiteľom.
V mladom veku potrebuje človek zarábať, keď chce zakladať rodinu, vziať si hypotéku a aj tie učiteľky to chcú. Práve takéto hlúpe názory ako máš ty, spôsobujú, že mnohí dobrí učitelia to vzdajú a idú inde. Veď, keď si niekto myslí, že pre učiteľa je dobrý plat suma po x-rokoch porovnateľná s tým, čo má predavačka či robotníčka niekde na linke, tak sa na to môžu...

@anonym_d4c0fd presne tak, mám 28 rokov, učím 4. rok a mám 1015€ v čistom. 🙃
Naozaj ani na hypotéku nie je a to, kedy bude miminko je naozaj v nedohľadne.

anonym_006004
23. júl 2025

rok po VŠ. Bratislava, 1500 EUR v hrubom, IT audit v Big 4.

anonym_8bdd19
23. júl 2025
@ankare

@anonym_8bdd19 hľadaj si niečo nové. Dobrý kolektív Ťa neuzivi

@ankare rozum mi hovorí aby som si hľadala niečo iné

anonym_38171f
23. júl 2025

A kde sa stratili všetky tie 4 a pol tisícové, s pasívnymi príjmami, chalupami v Karibiku a ultimátne bohatými manželmi? Ušli niekam?

letfenixa
23. júl 2025
@anonym_89aff9

@anonym_d4c0fd presne tak, mám 28 rokov, učím 4. rok a mám 1015€ v čistom. 🙃
Naozaj ani na hypotéku nie je a to, kedy bude miminko je naozaj v nedohľadne.

@anonym_89aff9 na hypoteku to v školstve nebolo ani pred 20 rokmi, keď som bola v rovnakej situácii ako ty teraz.

anonym_e7a070
23. júl 2025

@anonym_efb57c tak ja pracujem na Slovensku ale pre zahranicnu firmu, vyuzivaju remote.com aby som mohla byt oficialne zamestanana na Slovensku, kedze som chcela ostat tu. Mam 100% remote, vyslovene mozno 3x do roka idem na nejaku akciu do firmy (vacsinou vianocna party a nejaka konferencia alebo summer gathering). A predstav si dokonca nemam ani vysoku skolu, ani ziaden kurz, len som ukazala ze viem programovat a mala aj trocha stastia v tom, ze som si vybrala programovaci jazyk ktory bol v tej dobe celkom ziadany (4 roky dozadu) , ale bol problem najst schopnych ludi ktori ho ovladaju 🙂

anonym_0c0539
23. júl 2025
@anonym_38171f

A kde sa stratili všetky tie 4 a pol tisícové, s pasívnymi príjmami, chalupami v Karibiku a ultimátne bohatými manželmi? Ušli niekam?

@anonym_38171f tu sme

mirkam3
23. júl 2025
@anonym_38171f

@anonym_38171f ja si myslím, že väčšina ľudí s príjmom 5k+ nemá potrebu to (ani anonymne) rozpisovať na internete.

anonym_1ce8f4
23. júl 2025

DE: ja mam 3500€brutto, 13. a 14. plat. VS ktora mi je tu na prd. Manzel 10000€ brutto (resp 120k rocne), tiez VS ale je uplne mimo svoj odbor. Obaja corporaty. Ja administrativa, on people manager.

snowflakenel
23. júl 2025
@mooonika1975

@snowflakenel presne, tiež vravím že predavačka ma viac ako ja v školstve .

@mooonika1975 svagrina uci cca 20 rokov, plat ma velmi pekny, no stale sa.vzdelava, kredity, skolenia.

anonym_5bedf0
23. júl 2025

Verejná sféra, BA, cca 30hodin týždenne, približne 1400, mam kúsok po 30., na pozíciu treba vysokú školu.

mooonika1975
23. júl 2025
@snowflakenel

@mooonika1975 svagrina uci cca 20 rokov, plat ma velmi pekny, no stale sa.vzdelava, kredity, skolenia.

@snowflakenel vzdelávať sa dá, ale len keď ti povolia. Mne nepovolili 7 rokov

liusa82
Autor odpoveď zmazal
liusa82
23. júl 2025
@anonym_38171f

@anonym_38171f Zle som označila niekoho v predchádzajúcej odpovedi tak som ju zmazla... Ale to mysleli podla mňa spolu s mužmi ten x tisícový plat asi ale nie samostatne a niekedy aj to nie ako tak čítam.Aj mne padla sánka že kde je to bohatstvo odrazu.Aspoň vidíš ako sa tu doteraz klamalo

anonym_42c9fc
23. júl 2025
@anonym_38171f

@anonym_38171f tak asi sú teraz v tom Karibiku a majú na práci lepšie veci ako Modrého koníka 😉

meringe70
23. júl 2025

Učiteľka SŠ, ročná prax zatiaľ (som čerstvo po škole), 930€ čisté cca

anonym_0d03c9
23. júl 2025

Hlavná kuchárka - školská jedáleň pre stredné školy... 660€ v čistom / 40 hod. týždenné / odmeny ak samospráva dá ..1x december 1x jún 200-300€ ..tento školský rok iba 1x vyšlo cca 600€ v čistom / Prešovský kraj

snowflakenel
23. júl 2025

Bratranec, 50 rokov, vš vzdelanie, asistent riaditela, pod 4000 nejde,,Bratislava

anonym_9a8e05
23. júl 2025

Nitra, statna sprava,VŠ nutná. 920 v hrubom plus 120 na stravu. Dochadzam 40 km.

bakafakamaka
23. júl 2025
@anonym_e7a070

@anonym_efb57c tak ja pracujem na Slovensku ale pre zahranicnu firmu, vyuzivaju remote.com aby som mohla byt oficialne zamestanana na Slovensku, kedze som chcela ostat tu. Mam 100% remote, vyslovene mozno 3x do roka idem na nejaku akciu do firmy (vacsinou vianocna party a nejaka konferencia alebo summer gathering). A predstav si dokonca nemam ani vysoku skolu, ani ziaden kurz, len som ukazala ze viem programovat a mala aj trocha stastia v tom, ze som si vybrala programovaci jazyk ktory bol v tej dobe celkom ziadany (4 roky dozadu) , ale bol problem najst schopnych ludi ktori ho ovladaju 🙂

@anonym_e7a070 o akú firmu sa jedná, prosím?

meringe70
23. júl 2025
@meringe70

Učiteľka SŠ, ročná prax zatiaľ (som čerstvo po škole), 930€ čisté cca

@meringe70 zabudla som, TN kraj, 27 rokov, nemám deti takže žiaden bonus

anonym_3b0c6d
23. júl 2025

@anonym_autor fakturantka, okres ZV, brutto 1100€, letné odmeny, 14. plat

trnavacka
23. júl 2025
@anonym_89aff9

@anonym_f724c6 nie je to DHL?

DHL má na SK vážne problémy.

alica110
23. júl 2025
@anonym_38171f

@anonym_38171f Nie, len ako anonym možu teraz písať pravdu.

drahomirrra
23. júl 2025
@anonym_42c9fc

@anonym_38171f tak asi sú teraz v tom Karibiku a majú na práci lepšie veci ako Modrého koníka 😉

@anonym_42c9fc Hej, to urcite 🤣

drahomirrra
23. júl 2025

@mirkam3 Ja si myslim skor, ze povodne celkom slusne klamali, teraz pod ruskom anonymity sa pisu realne cisla. Na Koniku vobec nie je pravda, co si napisala, staci prezriet ine diskusie o platoch, tu sa zeny chvalia az prilis rady 😁

drahomirrra
23. júl 2025
@anonym_38171f

@anonym_38171f Niet ich akosi 😃