Koľko zarábate?
Ked uz je tu konecne moznost odpovedat anonymne, nedame si statistiku kto kolko realne zaraba? Aby sme vedeli, ci nie je cas na zmenu prace, zlepsenie kvalifikacie alebo zvysenie platu?
1. Pozicia (prip. konkretna firma, ak chce niekto pomoct uchadzacom o pracu kolko si maju pytat)
2. okres (alebo mesto- ak je velke alebo stat - ak je to zahranicie)
3. plat v hrubom (pri zahranicnych doplnit, ake je zdanenie)
4. kto chce, moze aj detaily (polovicny uvazok, xyz rokov praxe, uzka specializacia, vek...).
Podnikanie a pasivny prijem nemusite pisat, to je individualne. Klasicki zamestnanci sa s tym nemozu porovnat.
Ja tu skisim tiez pridat svoj plat, ale neviem, ci mozem ako uplny anonym odpovedat na svoju anonymnu diskusiu.
Ja tu este pridam, svoj plat som davala, je to skor ta nizsia cifra tu - ale manzel ma 25 000 mesacne. Riaditel zahranicnej firmy. Tak az tu je aj takato suma ;)
@mooonika1975 svagrina uci cca 20 rokov, plat ma velmi pekny, no stale sa.vzdelava, kredity, skolenia.
@snowflakenel Veľmi pekný to znamená čo? V školstve sa ide podľa tabuľky.
zdr.sestra s vysokou školou, nitr. kraj, v čistom 1100-1200 ako kedy, viac nepišem, neni to ambulancia, už tiež zvažujem robiť predavačku a žiadna zodpovednosť za život ľudí
@charlotte911 a prax kolko rokov?
@anonym_autor školstvo - učiteľka 2.stupňa ZŠ, v čistom 1100€ (musím mať triednictvo + suplovanie), úväzok 100%, Trnava
@anonym_c55313 koľko rokov praxe?
Administratíva, Orava 1000€ v čistom, VŠ, flexibilný pracovný čas, cestujem cca 5 minút. 30r
výskumný pracovník, Košice, 1800€ v hrubom + odmeny, 8 rokov praxe, vek 36
@anonym_autor pedagogický zamestnanec, 26r, iba stredná škola, 820€ v čistom
Manzel, učiteľ na VŠ, technický smer, titul prof. 1992,50 Eur v hrubom (príplatky nema, nie su na to financie).
@anonym_bc3b0c tak to je teda zvláštna škola ak už má prof,aj napíšeš aká?
@anonym_autor školstvo,1.atestacia,20 rokov praxe, navýšený úväzok 1900 v čistom
Odborný pracovník v štátnom podniku, polovičný úväzok, v hrubom 1000 €, v čistom 992 (daňové bonusy na deti), prax vo viacerých zamestnaniach cca 20 rokov, Bratislava.
Ucitelka ZS,1600v cistom,45r.,2atestscie,plus nemecky jazyk,okres ZM
@anonym_d4c0fd
@anonym_ed8869
Som síce mimo tému platov v školstve, ale prekvapilo ma, že učiteľ v SŠ zarobí menej ako v ZŠ. Podľa môjho skromného názoru by to asi malo byť min. rovnaké. Či sú rôzne plat. tabuľky?
@anonym_autor
Vedúci malého oddelenia (6 ľudí na oddelení vrátane mňa) v nadnárodnej spoločnosti, 15 rokov vo firme, plný úväzok, HO, firemný telefón a auto aj na súkromné účely, v hrubom 3500€.
Okres Topoľčany, Učiteľka v MŠ, prax 9 rokov, VŠ druhého stupňa + 4 inovačné vzdelávania, za každé sú +3% k platu. Plat v čistom zo všetkými vzdelávaniami a príplatkom za triednictvo a pod. 1150-1200€ (záleží, či som celý mesiac v práci, nakoľko za profesijný rozvoj a triednictvo sme platené len tie dni, ktoré odrobíme). Jediná výhoda je, že mám 3-4 týždne v lete voľno a niektoré dni počas jarných/jesenných prázdnin. Pre ženu s malými deťmi ok práca, ale keď deti vyrastú, tak chcem zmenu, nakoľko ten plat podľa mňa vôbec nie je fajn, vzhľadom na zodpovednosť, ktorú mám a keďže mám aj VŠ vzdelanie.
financna sprava - danovy urad, 2. platova trieda(takze mesto ani miesto nie je podstatne), zachvilu 12r. praxe(z toho 3 roky materska).
plat 1330€ v cistom(s danovym bonusom), v hrubom tusim okolo 1670€. 2x rocne odmeny v priemerke okolo 1000€ v hrubom.
Som prekvapená, že tu nevidím príspevok na papieroch minimálna mzda a na ruku xxx eúr. Veď to je štandard na SK a učitelia, zdravotné sestry... nech platia dane z tej "almužny" za ktorú sa idú zodrať.
@anonym_6323f4 ako myslis tu cast "nech platia dane"? tym dufam nechces povedat ze si myslis, ze statni zamestnanci neplatia dane z prijmov ze?
Postar, 4600$ (v cistom) Kanada
Odborny zamestnanec v skolstve, 10r praxe, 1.atestacia, 12% za profesijny rozvoj, cca 1400 v cistom...odmeny len na vianoce, aj to max 500e v hrubom.
No ja pol uvazok/ chyzna/ +-500€ v cistom.. Keby robim na plny tak tam moozno 750-800 v cistom.. Ked kukam ponuky prace na tuto poziciu tak nukaju 850 v hrubom.na plny 😒
Lekar, Rakusko, 1/4 uvazok, 2 tis. eur v cistom
3500 v čistom + prémia za hotový projekt (čo je asi 10-15 000 raz ročne), projektový manažér pre veľmi špecifické projekty, 30 h úväzok, Bratislava. Mám 35 rokov
Aktualne nezarabam, chodi mi materska - 2115,70 eur mi prislo .
@anonym_dae948
V takom Rakúsku by jej dali nástupný plat 3500 eur s 3 službami a hneď by sa žilo inak. To už nehovorím, že by dostala 14 platov.
@anonym_autor lekár nemocnica , 2 atestácie, Nemecko, 80 percentny úväzok. Hrubý plat vrchný lekár 8300. 7 služieb v mesiaci, 13000 v hrubom. Chvalabohu za to...
Sociálna poisťovňa, pracujem tu 28 rokov, hrubý príjem neviem presne, v čistom mi chodí 1152€. Vek 46 rokov, lokalita západné Slovensko.

@mooonika1975 svagrina uci cca 20 rokov, plat ma velmi pekny, no stale sa.vzdelava, kredity, skolenia.
@snowflakenel môže sa vzdelávať o dušu spasenu, tabuľky nepustia.