Koľko zarábate?
Táto téma je čisto zo zaujímavosti ak chcete odpovedať budem rada ak nie nič sa nedeje môžte sa iba vyjadriť či viac alebo menej.
Na FB stránke, kde sa ponúka práca je veľa inzerátov kde ponúkajú 5-6€ na hodinu. Hrozne veľa ľudí sa vyjadruje, že to je málo a že za to sa im neoplatí vstať z postele a podobne. Na profesii sú inzeráty, kde zarobíte ledva 800€ za celý mesiac. A potom sú tam inzeráty, kde ponúkajú aj 1200 pokiaľ máte vzdelanie VŠ 2. Stupeň. Moja otázka znie koľko zarábate a na akej pozícii, pretože by ma zaujímalo, kde tí ľudia čo im je 6€ na hodinu malo pracujú, pretože aj ja tam chcem pracovať 😉 ak sa nechcete vyjadriť v presnej sume len zo zaujímavosti máte viac ako 5€ na hodinu alebo menej 🙂 ďakujem za každú jednu odpoveď
@babulkomale recepčná
Táto diskusia trošku išla úplne inými smermi či :D 🙂
@top_manazerka no bohužiaľ k nám chodia na pohovory aj mladé bezdetne absolventky a absolventi, ktorí nič nevedia okrem diplomu ponúknuť, zato peniaze si pýtajú ako s 20r praxou...to je ale krásny obraz nášho školstva, ktoré je skutočne na nízkej úrovni. Čiže nesúhlasím, nie je to o čase strávenom s dieťaťom na materskej, ale o ľuďoch samotných...a na Slovensku je celkovo vzdelanostna úroveň veľmi nízka...ale to ty ako top manažérka musís maslowovu pyramídu potrieb poznať lepšie ako ktokoľvek iný...
@luciella so vsetkou uctou k sestram,ktorych pracu si vazim. k comu je dobra sestre VŠ 2.stupna? niekto sa zase nabalil na vasom vzdelavani:(
k otazke. vysku platu nenapisem, mam VŠ 2.stupna, psychologicka, robim dištančné poradenstvo (mail, telefon, videohovor), ale aj teren (za klientmi chodim do ich prostredia) a osobne v ambulantnych priestoroch. zarobim viac ako je v otazke uvedene. okrem penazi je ale pre mna podstatne, ze robim cca 90% z domu, teda sa presuniem k pracovnemu stolu bez cestovania a straty casu...je mi teplo a pohodlne, ziaden psychicky ani fyzicky stres🙂 robim flexi dobu (odrobit 8 hodin medzi 7:00 a 22:00, je na mne kedy, okrem fixnych terminov ako su napr.porady, online skolenia, webináre a pod.).robim, co ma bavi a dava mi zmysel. v praci sa rozvijam. z povahy mojho povolania si viem zarobit aj pomimo napr. vedenim workshopov, pisanim clankov a pod., co su peniaze navyse. nateraz je to ok. ked deti povyrastu, viem si predstavit za vyssim platom cestovat a vydat viac namahy.teraz by ma to polozilo co sa tyka casu,organizacie rodiny, sil, vykonu atd, kedze som zacala pracovat este popri RD🙂ale teda, aby bola predstava, psycholog na SK zarobí od cca 1200-5000 Eur (povaha prace, sadzba na hodinu, popularita mena a prax, vycviky navyse atd, atd) a tam niekde sa pohybujem aj ja😁
@zuzinabila Absolútne trefné. Sestry sa môžu poďakovať pani Kaveckej a jej lobby, úplná zbytočnosť, mladé dievčatá mali vždy obrovský záujem o štúdium odboru sestry na SZŠ. Možno by sme dnes netrpeli takým nedostatkom sestier. Ja keď tú ťapu Kaveckú počujem v telke, mne je normálne na vracanie.
@drahomirrra presne tak. sleduje pracu sestier vzdy ked idem na akukolvek ambulanciu alebo oddelenie. aj tak, ked zavolam, vzdy povedia, ze ma prepoja na p.doktorku/doktora, nech sa spytam (ak ide o odbornu vec), dokonca odbery krvi nam uz hocikedy robi dr.namiesto sestry,ona len asistuje. nemaju takmer ziadnu moc rozhodovat o ukonoch a zdravot.postupoch, atd,atd. strata tych rokov studia a penazi, vela sa dozvedeli ale vyuzitie takmer ziadne.
Zarábala som veľmi veľa, mala som vlastnú firmu 👍
2400€ v hrubom .
@zuzinabila Prečo vysoká škola? A prečo nie? Ty si psychologička s akým titulom? Mgr,PhDr?
Však áno?
Niekedy sestry ano studovali strednu a stačilo, ale ako vieš odvtedy sa veľa zmenilo.
Rokmi sa meni aj tato profesia a keďže je potrebné kontinuálne celozivotne vzdelávanie sestier ako u učiteľov, lekárov tak si dovolím tvrdiť ze aj sestra môže mat vysokú školu. Tak ako ma manažér predajne, riaditel a iný... tiež asi potrebuje mať vzdelanie na riadenie a prácu sestier netreba podceňovať. Aj tu potrebujeme sestru so vzdelaním a nie niekoho kto bude vo vrchnej pozícii len preto ze ma kontakty.( ako to niekedy byvalo).
Toto ti nevadí ze praktické sestry su akoby byvale sanitárky ? Ak im časom dajú kompetencie, má dostatočne vzdelanie??? Prečo to asi urobili? Aby vykryli pracu sestier ktorá nič nerobí podla vás?
Nerieš iné profesie, pokiaľ nie si na ich mieste. Raz budeš v nemocnici a potrebovať budeš ver tomu sestru ,ktorá bude vedieť co ma robiť . Nie je to len slúžka a pomoc lekárovi, sestry sa.musia vzdelávať,maju špecializácie tak ako lekár ktorý si robí atestáciu.
Sú rôzne odbory,nedá sa to zovšeobecniť to asi vieš.
@luciella Ale my neriešime praktické sestry, to sú zdravotnícki asistenti. My riešime, sestričky, ktoré majú regulérny 4 ročný odbor zdravotná sestra, tie, ktoré ho stihli ešte pred jeho zrušením v r. 2004. To sú podľa teba menej sestričky, než baby s Mgr. Ošetrovateľstvom? Podľa mňa absolútne rovnocenné. A presne tento odbor by sa mal vrátiť späť na SZŠ. Nie zdravotnícky asistent (PS), ale odbor zdravotná sestra.
@subartic Absolútne, ale absolútne nič. Tisícky dievčat sa ročne hlásili na tento odbor, najlepšie z najlepších, boli z nich po 4 rokoch hotové sestričky s maturitou, odborníčky.
To boli tisíce hotových absolventov ročne, pripravených nastúpiť ihneď do nemocnice.
Dnes? Dnes vyjdú zo SZŠ stovky zdravotníckych asistentov, ktorí teda ani náhodou nie sú sestry, nesmú robiť ich prácu, ak chcú byť sestra, musia robiť VŠ, alebo nadstavby, pričom nie každý má chuť na ďalších 5 rokov ošetrovateľstva, ak by bol mal možnosť mať 4 r SŠ odbor sestra, tak ide hneď do nemocnice. Problém s personálom by to sanovalo, vo veľkej miere.
@drahomirrra takže sami sebe , teda náš štát robí komplikácie .
Táto podmienka by mala smerovať na vrchné sestry,alebo na špeicializované sestry, na áre, neonatológii pri rizikových novorodencoch .
@subartic Ja dodnes nechápem, ako toto mohlo Kaveckej a tým lobistickým skupinám prejsť, mne normálne stojí rozum. Vtedy sa hovorilo, že na to tlačila EÚ, inak nám nepovolí vstup. Byť Druckerom a Dolinkovou teraz, spojím hlavy (obaja sú z HLASu) a toto dám okamžite naspäť.
@drahomirrra Menej nie sú, to nepíšem. Zmenili požiadavky na vzdelanie sestier.
Sama som sestra, ktorá študovala pred rokom 2004 a aj napriek tomu som šla ďalej, jednoducho som sa chcela vzdelávať . Už vtedy boli moznosti nadstavby -diplomovana sestra. Na špecializáciu si len tak nedostala,pokiaľ ti to v práci neodsuhlasili... Mohli iba vrchné, dosadene ? Bolo to spravne podľa teba?
A ani SŠ ani VS ti nezaručí,že budú sestry v nemocniciach. Ak máš názor že stačí stredná škola, ako môžeš vediet co všetko zahŕňa práca a vzdelanie sestier keď si ju nerobila?
Uff,pod to vyskúšať,do nemocnice s 30 pacientmi, po operácii,ležiaci, vážne stavy....
A ti vyssie spomenuti dvaja, sú to ľudia z odboru? Tak ako všetci predtým a preto máme také super zdravotníctvo?
@luciella velmi, velmi si vážim sestry,nikdy by som si nedovolila podcenovat ich pracu.pisala som o inom. vidim pravidelne v ambulanciach sestry, ktore mi ani neodoberu krv, ani sa nevyjadria k zdravotnemu stavu, len zapisuju a lepia na skumavky etikety, podavaju teplomer a pohar na moč, majú skončenú VŠ a magistersky titul. je mi luto, že na toto museli študovať , možno ich to ani nebavilo a hlavne to vobec nevyuzivaju..
@zuzinabila ja som tiež toho názoru . Ja mám v blízkej rodine 4 zdravotné sestry, všetky robia na oddeleniach -detské , psychiatria , chirurgia a kožné. Ani jedna z nich nemá vysokú školu a plne si zastanú svoju prácu.
@luciella ano, psycholog je lekar duše🙂takže minimálne musí mať stupeň VŠ študia skončený.
@zuzinabila sestra sa ani nemá čo vyjadrovať k zdravotnému stavu. Nás v škole striktne učili, že ani len nameraný tlak nesmieme povedať a máme pacienta nasmerovať k lekárovi, že on povie na vizite.
@17alexis ano,presne tak.a na co teda 5-6 rokov studuje sestra na VŠ?
@zuzinabila lebo hlupáci sú na dôležitých miestach, žiaľ...čo ma učili učiteľky, ktoré mali to ošetrovateľstvo vyštudované a k tomu pedagogické minimum, aby mohli učiť, tak každá jedna povedala, že výšku vychodila na stredoškolských vedomostiach. Stredné zdravotnícke školy sú veľmi kvalitné, avšak stačí jedno teľa a nedostatok sestier je tu cubidup. V rodine máme sestričku s Bc., šla na ošetrovateľstvo z gympla a sama povedala, že to mala ťažké lebo tie stredoškoláčky to mali v malíčku, chodili tam len preto, že ten titul potrebovali, aby mohli byť sestrami, skúšky dávali ako nič so svojimi vedomosťami, kdežto ona bez adekvátnych vedomostí a praxe si to musela oddrieť, pre ňu to bolo náročné.
@17alexis ano,suhlasim. aj som pisala, že je to pre sestry uplne zbytocna strata casu a penazi, lebo hlupy zakon..
@dadka_bb ja poznám živnostníkov čo robia tiež za toľko
@zuzinabila tak,ale zasa mala asi iný nástupný plat ako stredoškoláčka, kamoška má len Bc. a povedala, že to aby mala lepší plat...
@bale1rinka no ved prave v tom je ten cely vtip..

@mooonika1975 áno ,moje deti sú od určitého veku extrémne spoločnocenske a extrovertne . Neplačú , nedrzia sa mi pod sukňou . Do škôlky v 2,5 r šli pyšní s úsmevom a keď som prišla z práce poobede a brala som ich domov ,síce sa zamnou rozbehli a objali ms ,ale zároveň prosikali ,že sa chcú ešte hrať . Ani raz sa mi nestalo ,že plakali ,keď šli do škôlky .a adaptácia prebehla ani neviem ako .
No myslím ,že to je kombinácia povahy plus obrovského šťastia na učiteľky v škôlke ,ktoré máme ,lebo sú to neskutočné ženy tam ,vrátane kuchárok ,skolnika ... Tak klobúk dolu pred nimi . Moje deti ich milujú a aj cez prázdniny vždy spomínaju učiteľky