icon

Kompatibilita práce a materstva

erika214
29. máj 2025

Ahojte, chcem sa spýtať mamičiek, že či sa im stalo v práci to čo mne: povedali mi, že táto moja práca nie je kompatibilná s materstvom a rodinným životom.🙄 Ak áno, v akej oblasti to bolo?

svetlonos
29. máj 2025

@erika214
napriklad gastro je masaker, ale pre matku deti do 6 rokov je asi každá práca nekompatibilna s materstvo 😉

kiki68
29. máj 2025

Nikde mi to nepovedali, moja vec, ci mam tri opatrovatelky a dieta ani nevidim

scila
29. máj 2025

@erika214 mne to nepovedali, vyhodili ma (a to som ako bezdetná v tej istej firme zaskakovala za šéfku, ktorá má vyhodila, keď potrebovala byť s dieťaťom na OČR alebo boli prázdniny.

erika214
autor
30. máj 2025
@svetlonos

@erika214
napriklad gastro je masaker, ale pre matku deti do 6 rokov je asi každá práca nekompatibilna s materstvo 😉

@svetlonos tiež si myslím. Mám kamarátky mamimky v rôznych profesiách a každej to dali vyžrať kým boli deti malé 😐 a potom sa čudujeme že sa nerodia deti alebo maminy sú vyššieho veku. Alebo nepracujú a rodiny prežívajú 😕

erika214
autor
30. máj 2025
@scila

@erika214 mne to nepovedali, vyhodili ma (a to som ako bezdetná v tej istej firme zaskakovala za šéfku, ktorá má vyhodila, keď potrebovala byť s dieťaťom na OČR alebo boli prázdniny.

@scila otras! Aspoň viem že aká v živote určite nechcem byť. ja som pochopila tú vetu, že mám dať výpoveď. Ale keď sa ma chcú zbaviť, nech sa páči,nech ma oni vyhodia.

tinka_1807
19. sep 2025

@erika214 úplne ti rozumiem. Aj keď mne to nepovedali, ale je to náročné. Nielen čo sa týka chorôb, ale celkovo, proste malo ustupujú. Matka je v tejto spoločnosti ako za trest. A ak hľadáš dobu na skrátený úväzok, tak ani počuť.... Ja mám dokonca prácu, kde úplne v pohode eby sa dalo mať 2-3 dní homeoffice, ale nechcú vychádzať v ústrety.
Je to dosť smutné... A potom, z prečo sa deti nerodia