icon

Končiaca zmluva v práci

cyprusanka
11. okt 2017

ahoj,potrebujem súrne radu,ak sa vyznáte...
24.10 mi končí ročná zmluva v práci,po roznych problémoch som sa rozhodla ,že nechcem zostať vo firme,takže to znamená,že 25.10 už nemusím nastúpiť??
ešte sa ma na to nepýtali a nedoniesli druhú zmluvu...
a ked naozaj skončím toho 24.10,tak dá sa isť od 25.10 na pn,a ako by mi bola vyplácaná..potrebovala by som si psychycky oddýchnuť velmi...
alebo sa nedá pn a treba sa zaevidovať na úp,dakujem

tanickalab
11. okt 2017

Ak by si chcela ísť na pnku tak aby ti bola vyplácaná tak musíš ísť ešte kým si zamestnaná.. Pokiaľ ti nedoniesli zmluvu tak by si im ty mohla ísť oznámiť, že už ju nechceš predĺžiť aby s tým rátali a poprípade si hľadali náhradu..

cyprusanka
autor
11. okt 2017

@tanickalab a neplatí tam ešte nejaká tá ochranna lehota??myslím,že niekedy to tak bolo

simonahra
11. okt 2017

no môj manžel to mal tak, že šiel na pnku asi mesiac pred tým ako mu mala končiť zmluva v práci a bol na nej ešte dva mesiace potom ako mu skončila zmluva a dostával normálne pnku od sociálnej poisťovne ale to či sa to dá aj deň po skončení zmluvy neviem 😕

suve99
11. okt 2017

@cyprusanka máš zmluvu na dobu určitú, takže PP Ti končí dňom 24.10.2017. Ak sa dáš napr. 25.10. na PN platí pre Teba ochranná doba /tá je 7 dní po skončení PP/ a PN Ti bude od začiatku PN vyplácať sociálna poisťovňa...tlačivo o PN musíš zaslať do poisťovne do 3 dní..

suve99
11. okt 2017

..ak budeš na PN i cez prechod na iný mesiac, musíš odovzdať potom do SP i tzv. prechodku - čiže oznámenie od lekára, že PN trvá

rakywanda
11. okt 2017

@cyprusanka presne ako píše @suve99
inak na PN môžeš ísť aj teraz počas trvania pracovného pomeru - teda nemusíš čakať do 24-tého

katkaslamka
11. okt 2017

Ahoj ja byť tebou na PN nastúpim 23.10 - pondelok, SP nevie dokedy máš zmluvu 🙂, ak nastúpiš na PN 25.10 SP častejšie posiela kontroly nakoľko to berú ako využívanie 🙂 aspoň u nás....prípadne choď na PN dnes, zajtra a pracovná zmluva ti skončí k 25.10. tak či tak

nelinka2009
11. okt 2017

@cyprusanka 3dni myslim po novom

nivea777
11. okt 2017

Ja by som podpísala zmluvu a o pár dní išla na PN..Nech len beží PP nikdy nevieš kde to "vyzuijes"

nika1020
11. okt 2017

@cyprusanka
Pozri si Ochranna lehota,nemocenské dávky Sociálna poisťovňa.Plnenie sa vzťahuje tuším 42 dni od skoncenia pracovného pomeru,plnenie plynie z posledného poistenie a to platí aj ak nastúpiš na PN 26.teho.
Tiez si pozri zákonník prace,ako ma vplyv ukončenie doby určitej a tvoj nastup na Pn den pref jej skoncenim.Mam skúsenosť,ze prac.pomer skončil uplynutim doby určitej.,nie skoncenim PN.pozri zdroj zákonník prace,alebo napíš dotaz na soc.poisťovňu alebo informácie ti povie aj nejaká zdarma,skúsený personalista alebo právnik.
Tiez ak budeš evidovaná na úrade prace a budeš PN,plynie ochranna lehota,počas ktorej nastúpiš na PN,dostaneš maródku.ako by to bolo so subehom podpory v nezamestnanosti,napis dotaz na webe sociálnej poisťovne,odpovedaju ako kontaktné centrum.

evittam
12. okt 2017

@nika1020 Nie je ziadnych 42dni. Na platenu PN ma narok do 7dni od skončenia PP. Súbeh podpory a PN nie je mozny, prednostna davka je PN. PP na dobu urcitu konci dnom,ktory je v zmluve napísaný ci je alebo nie je zamestnanec PN.
Plati co napisala
@suve99

@nelinka2009 Ziadne "3dni po novom" nie su.
@cyprusanka

nelinka2009
12. okt 2017

@evittam som si to pomylila s tou povinnostou ohlasit to, ospravedlnujem sa

nika1020
12. okt 2017

@evittam hej,môže byt,preto som napísala ze treba pozrieť zákonník prace a soc.poisťovňu..a subeh nie je možný...

cyprusanka
autor
22. okt 2017

@suve99
@evittam
@katkaslamka baby ,dakujem,tak som sa rozhodla,že končím,tie nervy za to nestoja,aby ma ráno napínalo na vracanie a pod., a tie peniaze už vobec..
len sa chcem spýtať ešte,ak pojdem zajtra pn,treba ešte uviesť aj zamestnávatela??ci už netreba??
prípadne 24.10ak pojdem pn
dakujem moc ste zlaté ❤

evittam
23. okt 2017

@cyprusanka Ak pojdes pred ukončením PP tak ano ak po tak nie.