icon

Konflikt s riaditeľom

15. okt 2025

Pred vyše rokom nás náš pán riaditeľ dal všetkých zavolať. Predstavil nám jeho veľkolepé predstavy, nové postupy nové spôsoby. Naše pocity .boli dosť zmiešame ale upokojil nás že po roku si zas sadneme a zmeny prehodnotíme.
Tak prešiel rok, v júni sme mali poradu kde sme si povedali určité veci, a že si sadne jednotlivo s každým jedným oddelením. Mala som dojem, že som mala najviac výhrad. Tak sme dosť dlho sedeli nad tým ktoré zmeny nechať ktoré nie. Obchádzala.som z jeho kancelárie pozitívne naladená, prikyvoval mi. Potvrdil.že určené veci zmení. Ja som čakala a čakala, (však júl, august dovolenkové obdobie)a ničoho nedočkala. Prešli skoro štyri mesiace bezo zmien, tak som prišla hneď ráno za riaditeľom aby som sa s ním porozprávala, došlo aj ku konfrontácii..Zjapal kričal na mňa ako zmyslov zbavený už som si myslela že dôjde k fyzickému ataku, od strachu som sa ani pohnúť nevedela, keď otvoril dvere s tým že ma už v živote nechce vidieť. Bola to posledná kvapka, rozhodla som sa odísť.
Medzi tým došli všetci kolegovia do práce údajne celá.
chodba dunela od jeho kriku. Nerozumeli čo kričal iba hluk, boli šokovaní keď som z jeho kancelárie vyšla ja.
Od vtedy som tam nevkročila, od prvého mám rovnakú ak nie lepšiu prácu v susednom okrese.

autor
15. okt 2025

@anonym_autor viem že aj ostatné baby majú výhrady ale boja sa o svoju prácu, tak držia hubu a krok. Ok, ich vec, sa som si svoje vytrpela, ale situácia mala nepríjemnú dohru. Riaditeľova žena sa vyhrážala mojej mame(pred dôchodkom tu mama tiež pracovala). Až následne keď zistili že sa nedám zastrašiť a neprídem späť žobrajúc o prácu, sa mi ospravedlňil, vraj mal veľmi zlé ráno. Už pred siedmou ho niekto naštval.
Prečo mi ženy si necháme so sebou tak zametať? Nie len u nás aj inde som to spozorovala....

bloger
15. okt 2025

Každý sa bojí o prácu. A zvlášť niekto kto vie, že sa už pre vek nezamestná. Teda, že je neperspektívny pre zamestnávateľa. Možno preto nechajú so sebou zametať. Ale určite dávam ti za pravdu, že sa treba ohradiť voči nespravodlivosti a zlému zaobchádzaniu.

anna777115
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor viem že aj ostatné baby majú výhrady ale boja sa o svoju prácu, tak držia hubu a krok. Ok, ich vec, sa som si svoje vytrpela, ale situácia mala nepríjemnú dohru. Riaditeľova žena sa vyhrážala mojej mame(pred dôchodkom tu mama tiež pracovala). Až následne keď zistili že sa nedám zastrašiť a neprídem späť žobrajúc o prácu, sa mi ospravedlňil, vraj mal veľmi zlé ráno. Už pred siedmou ho niekto naštval.
Prečo mi ženy si necháme so sebou tak zametať? Nie len u nás aj inde som to spozorovala....

@anonym_autor lebo sme tak boli vychovavane, bola taka doba, že sa musela držať huba a krok, lebo autorita, lrbo povaha, proste toho lebo,je strašne veĺa u každeho niečo ine ale podstats rovnaka. Ludia si proste nedokažu nadstaviť svoje hranice. Modry konik, je toho jasnym prikladom , kedy ženy nechaju so sebou zametat a manipulovať.

anonym_872c00
16. okt 2025

Ty si bola na manažérskej a riadiacej pozícii? Že si išla navrhovať zmeny? Lebo na to sú práve riadiaci pracovníci. Len to sa chcem opýtať. Lebo keby mi chodil každý zamestnanec do officu s tým, že navrhuje zmeny a po 4m zase prečo sa neudiali, tak tiež s nám vyrazím dvere. Na to sú manažérske potady.

gab1sol
16. okt 2025

@anonym_autor prečo so sebou ženy nechajú zametať? Ako vieš? Možno to kolegyňam bolo jedno… Možno im ide len o to, aby mali kľud v práci a tie zmeny im až tak nevadia - dali si na misky váh, či zmeny a budú ticho, alebo sa ozvú proti tým zmenám. A nie je to len pri ženách.
Že tvoj šéf na teba vyletel? Určite nie je jeho reakcia správna a v poriadku, ani to vyhrážanie manželky tvojej máme (aj keď to si neviem predstaviť, s čím sa jej vyhrážala). Ale ty si čakala, že tvoja mama sa za teba postaví, aj pod hrozbou ukončenia pracovného pomeru? V jej veku? A o aké zmeny išlo a z akej pozície si ty išla riešiť tie zmeny do kancelárie nadriadeného? Je to tvoj priamy nadriadený? Ty si mu len tak naklusala do kancelárie a žiadala svoje? Na druhej strane toto je čaro dnešnej doby, presne ako píšeš, máš iné možnosti, máš novú prácu, tak starú už nerieš.

anonym_f76ee8
16. okt 2025

To si bez toho, zeby si mala naplanovanu schodzu s riaditelom, na ktorej by ste mali prebrat aj plnenie planovanych zmien, napochodovala do riaditeloveho kanclu o 7h rano a pytala od neho vysvetlenia co robil za posledne4 mesiace😂😂😂😂😂. A ty si bola na akej pozicii? CFO? CEO? COO? Alebo ina C aby si takto za nim nabehla? A ani ti by si nedovolili nabehnut bez pozvania ziadat vysvetlenia. To musela byt ina show😂😂😂😂

anonym_6f71e6
16. okt 2025

To je take slovenske,len frflat na vsetko a vsetkych ale ked pride na lamanie chleba drzia huby a suchaju nohami,to plati na vsetkych,nie len na zeny.

anonym_fe37ac
16. okt 2025

Toto nemyslíš vážne. Ak by sa ku mne takto nadriadený správal do hodiny má na stole moju výpoveď a už v ma v živote nevidel. To už kde sme?

anonym_fe37ac
16. okt 2025
@anonym_f76ee8

To si bez toho, zeby si mala naplanovanu schodzu s riaditelom, na ktorej by ste mali prebrat aj plnenie planovanych zmien, napochodovala do riaditeloveho kanclu o 7h rano a pytala od neho vysvetlenia co robil za posledne4 mesiace😂😂😂😂😂. A ty si bola na akej pozicii? CFO? CEO? COO? Alebo ina C aby si takto za nim nabehla? A ani ti by si nedovolili nabehnut bez pozvania ziadat vysvetlenia. To musela byt ina show😂😂😂😂

@anonym_f76ee8 akože nehnevaj sa, aj keby to bolo od nej nevhodné ísť za šéfom, tak hádam ak je normálny človek, tak mal normálne reagovať: slovne: kolegyna, takto sa to nerobí, alebo napomenúť alebo neviem čo. Ale ziapat na celú chodbu až tak, že sa sa každú chvíľu ona obáva, že jej dá cez hubu??? A vyziapovat, že ju v živote nechce vidieť? To čo je za posledného chuja z telenovely? To čo je za správanie? Je to absolútne neospravedlnitelné, aj keby podľa teba nemala na to ísť to s ním riešiť. Všetko sa dá komunikovať normálne, veď sme ľudia, nie zvery preboha.

autor
16. okt 2025
@anonym_f76ee8

@gab1sol
@anonym_f76ee8
áno je to môj priamy nadriadený, bola som vedúcou oddelenia 12 rokov, mám viac ako 20 ročnú prax v odbore a vš vzdelanie druhého stupňa.
Nie nevrthla som tam iba tak, normálne som sa opýtala jeho sekretárky kedy/či môžem, normálne postup ako máme bežne.
Že odkiaľ som vedela? Viedla som tím, čisto ženský, nebolo to vždy ľahké, na skôdzy sme sa o tom rozprávali ony samé ma žiadali aby som to tlmočila vedeniu .
Ja som to tej stoličke sedela ako obarená, Keď vybehol som svojej kancelárii jaj som s tade doslova ušla. Už na chodbe som bola rozhodnutá že tu ďalej nemienim pracovať. Človek ktorý vždy a všade tvrdil o sebe ako je on vynikajúci manažér, by sa takto nemal správať

anonym_36e23f
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prečo si myslíš, že si všetky necháme so sebou zametať? Tiež som odišla, keď som bola nespokojná a to po mne ani nikto nekričal, dokonca nás odišlo viac naraz. Nemám rada toto paušalizovanie, píšeš to tu, ako keby všetky ženy v práci poslučne stáli a prikyvovali. Mne bolo ľahko odísť, ale skús sa vžiť do situácie samoživiteľky s tromi deťmi v hladovej doline. Netvrdím, že má nechať po sebe ziapať, to v žiadnom prípade, ale asi potrebuje poriadne zvážiť, čo ďalej. Na mňa keby začal šéf ziapať, ja by som sa postavila a odišla hneď

autor
16. okt 2025
@anonym_36e23f

@anonym_autor prečo si myslíš, že si všetky necháme so sebou zametať? Tiež som odišla, keď som bola nespokojná a to po mne ani nikto nekričal, dokonca nás odišlo viac naraz. Nemám rada toto paušalizovanie, píšeš to tu, ako keby všetky ženy v práci poslučne stáli a prikyvovali. Mne bolo ľahko odísť, ale skús sa vžiť do situácie samoživiteľky s tromi deťmi v hladovej doline. Netvrdím, že má nechať po sebe ziapať, to v žiadnom prípade, ale asi potrebuje poriadne zvážiť, čo ďalej. Na mňa keby začal šéf ziapať, ja by som sa postavila a odišla hneď

@anonym_36e23f . všetky ženy u nás,takto je to lepšie? Celý život som prežila v jednom z týchto hladových dolín, mám dvoch puberťákov, ovdovela som keď malo mladšie tri mesiace. Život sa so mnou nikdy nemaznal. Viem každý má svoj dôvod, ale keby sa bol postavil každý kto povedal že mu to a to vadí. Desiatky ľudí vy nevyhodil, pravdepodobne.....

muchotrafka298
16. okt 2025

U nas v praci sa stalo to, ze ludia anonymne napisali svoje postrehy, pripomienky, navrhy a vsetko sa tykalo jedneho oddelenia. Po vyhodnoteni danych veci boli osobne konfrontacie s tymi ludmi, ze toto bolo napisane a co k tomu povedia. Z 12 ludi boli presne 2 osoby ochotne povedat nahlas to, co napisali. Ostatni sa tvarili, ze nikdy v zivote nic nepisali, nenavrhovali a vobec nerozumeju, ze preco sedia na osobnom pohovore s vedenim. Takze takto. Behom 4 mesiacov z toho oddelenia odislo 5 ludi, preco asi? Ale ked mali moznost, tak sa nevyjadril nikto, cusali ako vsi pod chrastami.

danica2711
16. okt 2025

@anonym_autor mY ženy všetky nenechávame so sebou zametať, urobila si dobre, že si sa ozvala, ale nie si osamelá hrdinka, ani nie je zbabelosť typicky ženskou vlastnosťou. Zbabelcov je bohužiaľ plno, keby nebolo, bol by život krajší

muzula
16. okt 2025

@muchotrafka298 no tak to anonymne nebolo, ked nasledne prebehla konfrontacia

muchotrafka298
16. okt 2025
@muzula

@muchotrafka298 no tak to anonymne nebolo, ked nasledne prebehla konfrontacia

@muzula bolo to anonymne v tom zmysle, ze nevedel nikto, kto co napisal.Ale podla toho, co napisali bolo jasne, o ake oddelenie ide a menovite tam bol spomenuty u kazdeho ten isty kolega.

magdalienka11
16. okt 2025

@anonym_autor lebo všetko na svete je zariadenie mužskému princípu. Po stáročia ženy bojujú o rovnosť.