Koniec RD - ako postupovať?
Dobry den chcela by som sa spytat ze february mi konci RD som zamestnana ale volaala som svojmu zamestnávateľovi a nevypada to moc dobre poradili by ste mi ze co by bolo najlepsie spravit ako by som mala
dalej postupovat
@miska265 ahoj,ja som v podobnej situacii a idem sa prihlasit na urad prace,nevies prosim ako to chodi? Bo ked odvsadial pocuvam,ako chcu vyradit aby neboli ludia v evidencii tak mam aj trochu obavu,kam vsade ma budu posielat po potvrdenia,aby robili naprieky. do prace este nemozem lebo mam 1,5 dieta doma. Asi to nie je take jednoduche,ze budem 6 mesiacov len tak poberat podporu
@jasmin90 Kedy konci RD? Ak nemas zaujem nastúpiť a chces max.podporu tak skoncit PP dohodou , tak ze vycerpes 1-2dni dovolenky a zostatok preplatia. Za predpokladu,ze si za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu nemala iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN a necerpala si dovolenku po MD pred RD.
@miska265 nie uz som ukoncila k 31.12 a na urade mi povedali ze mam prist az vo februari,lebo rodicovska mi konci k 31.1 a ze ak chcem ona ma zaregistruje,ale ze mi da 3 ziadanky a ze pre mna horsie,bola totalne hnusna,ziadna ochota,preto mam stresy jak to bude prebiehat. V zivote som este evidovana nebola
@lety17 To záleží len od pani. Nič sa nemenilo. Ja som napr.bola po 3tyzdnoch od registracie pre rozhodnutie o zaradeni, dala mi termin o mesiac a potom az o 2 a potom o ďalšie dva. Stačilo doniesť vytlačený mail, že som reagovala na pracovnú ponuku-nemusela byt spatna reakcia, za mesiac 1.
@evittam to mas super, mne chcela dat hned 3 ziadosti v januari, ked som este nemusela byt registrovana,ja ze teda pridem vo februari. No myslela som si, ze to zalezi od tej dotycnej uradnicky a jej nalady. Nechapem preco ten system nie jednotny. Fakt som zvedava ako dopadnem,vzdy buzeruju tych co netreba,divny system 😖
@evittam Preco treba prosim vycerpat 1-2 dni dovolenky? A aky je rozdiel v podpore, ak si ziadnu dovolenku pri skonceni PP nevycerpam? Ospravedlnujem sa, pozeram si diskusie, ale nenasla som odpoved. Dakujem!
@alessia443 Aby si mala vysoky VZ pre vypocet podpory. V par diskusiách som ten vypocet a vysvetlenie dokonca napísala osobne. Rozdiel? Ziadna max.podpora.

@jasmin90 Ahoj chcem sa spytat ze preco to nevyzera u zamestnavatela moc dobre? Podla Zakonnika prace zamestnavatel je povinny ta zamestnat po rodicovskej dovolenke na povodne pracovne miesto ak miesto nebolo zrusene. Z tohto dovodu ak bolo je ta povinny zamestnať na podobne miesto podla tvojej zmluvy. Ak ak s tym nebudes suhlasit moze ta vyhodiť z organizacnych dovodov z dovodu nadbytocnosti, ale urcite by som nedavala ja vypoved alebo vypoved dohodou. Podla toho kolko si tam pracovala mas narok na odstupne a samozrejme preplatenie dovolenky. Mas narok aj na davku v nezamestnanosti ale vyska zavisi od toho ci nastupis alebo nenastupis do zamestnania.