icon

Kradnutie v práci

16. okt 2023

Sme malý kolektív 5tich ľudí, máme spoločnú kuchyňku. Začala miznúť káva kolegovi a je to veľmi nepríjemné, lebo kávu pije kolega, ja a kolegyňa. Ja si nosím svoju, ktorú mám v uzamknutej skrinke, mne osobne už tam zmizol hrnček, tak si všetko zamykám. Je to veľmi nepríjemné, že to vyzerá tak blbo, navyše ja som veľký kávičkár, čo všetci vedia, ale nedovolila by som si niekomu brať jeho kávu alebo čokoľvek iné. Cítim sa tak nepríjemne :(

Strana
z2
autor
16. okt 2023

@hennyinnsbruck Asi áno, nemala by som tam dramatizovať, lenže to ja nedokážem.
No paráda teda, takže kolega 😁 Sa priznal, či?

autor
16. okt 2023

@rozkvet1 Tak teraz už asi bude dávať bacha, keďže sa to riešilo.

maranco
16. okt 2023

@rozkvet1 kamera nemie byť v oddychových priestoroch pre zamestnancov ani v šatni
ak má kolega pod dohľadom chodbu ku kuchynke nech častejšie kontroluje po každej návšteve či mu niečo neubudlo?
@simca06022011 pre spoločnú chladničku dať nálepky a nech si každý napíše meno a čo nie je označené vyhodiť

Keď som dostal od zákazníka kávu ako poďakovanie za služby, dal som ju do spoločnej kuchynky a napísal na ňu pre koho je určená, aby bolo jasné že si z nej môžu robiť kávu, aj oznámil kolektívu že tam majú kávu od zákazníka.
Nakoniec káva z kuchynky zmizla, sa na ňu ulakomila šéfka a "premiestnila" do svojej skrinky, akože ju len "odložila" keď príde nejaká návšteva.

simca06022011
16. okt 2023

@maranco nepomohli by nalepky, tam to plesnivelo a hnilo a ja nie som dozorca a upratovacka aby som to tam trpela/kontrolovala a riesila. Vyhodilo sa to a mam po probleme. Viac som ani neuvazovala ze to zavediem. Aj ked boli 2 zamestnanci , aj ked boli 10ti.. stale bol problem. SU to dospeli ludia, tak cakam ze budu schopni si upratat, bohuzial nevedia.. rovnako tak som musela na jednu kacnel a jedno wc zohnat upratovacku, aj ked som mala iba jednu babu v tej dobe na firme, nikdy by som nepovedala, ze zeny mozu byt take prasce :DDDDD

hennyinnsbruck
16. okt 2023

Nepriznal sa , ale kedze som to ja nebola iny to byt nemohol 😅 on bol novy…

autor
16. okt 2023

@hennyinnsbruck Mohol to byť aj šéf, pod lampou býva najväčšia tma 😁

hennyinnsbruck
16. okt 2023

Eee nebol … ten lokal mali uz dlho .. vieme vsetci ze to bol on (aj jeho minulost) ale sef nemoze ist len za jednym to je jasne

autor
16. okt 2023

@hennyinnsbruck Tak jasné, to je iné. No ešteže si aká si, inak ja neviem ako by som reagovala na Tvojom mieste.

ahhola
16. okt 2023

Je to len blbá kava... Kamke slohli 20 000 sk koncom 90. z kasy, splacala to roky a dodnes nevie, ci kolegyňa, ci decko obohacovacov z osady, také mala tipy a dodnes to nemá zabudnute.
Tiež v tom čase v jednom pedag. - psych. centre zmizla jednej výplata... samé inteligentky a stalo sa😃

ahhola
16. okt 2023

AUTOR

Dnes o 13:43
@rozkvet1 Neviem no. Také tie 3v1 sáčky.

To som ti chcela navrhnúť, vyber zo skrinky jedno kaficko a ▪️to si tam nechávala v dosahu porcovanu kávu? To akoby tam bolo ponúknite sa!!! 😂

lenkahvh
16. okt 2023

Ak dobre citam, kava mizne kolegovi - miznu mu tie sacocky 3 v 1. On to vravel nahlas? Jemu to vadi? Alebo mu to nevadi a vadi to tebe? Nech to riesi on nie? On nech si zamkne, ty si zamykas a mas svoju - predpokladam inu kavu. Ta 3 v 1 tak cudne smrdi, to nie je ako neska ani ako espresso. Okrem vas piatich tam uz nikto nechodi do tej kuchynky?

autor
16. okt 2023

@ahhola Veď jasné, ide o hlúpu kávu, ale je z toho poprask. Tak už ma tá atmosféra tak naštvala, že som povedala, že síce je to smutné, ale práve preto si ja veci zamykam do skrinky. A že sa môžeme dohodnúť a skladať sa a kupovať spolu kávu alebo raz kúpi jeden a potom druhý. Ale nebudeme si tu kaziť atmosféru.

autor
16. okt 2023

@lenkahvh Všimla si to kolegyňa a začala to riešiť, ja som si tiež všimla už dávnejšie, že večera tam mal plný sáčok a dnes posledný, ale nevenovala som tomu pozornosť. Tak kolegyňa išla hneď za šéfkou, mňa sa pýtala, hovorím jej, že ja mám svoju kávu, med, čaje.

lenkahvh
16. okt 2023

Stale neviem, preco si mysli, ze tu kavu beries ty. Nie je to len nejaka paranoja? Si tam najnovsia? Si z nich najmladsia? Preco mas taky pocit. Ja keby viem, ze som v tom nevinne, tak ani mi nenapadne si mysliet, ze si oni myslia, ze som to ja.

autor
16. okt 2023

@lenkahvh Lebo ja som kávičkár, tak preto. Ale nemám pritom dôvod cítiť sa zle, lebo ja mám svoje, neberiem druhému.

lenkahvh
16. okt 2023

Este mozno daku akoby vystrahu - dat papier - "davajte si pozor na svoje veci, lebo sa tu kradne. Zlodejovi sme na stope". Niekomu bude stacit aj takato vystraha.

lenkahvh
16. okt 2023

Pravy kavickar urcite nepije kavu 3 v 1, lebo to naozaj nie je kava 🙂 Predpokladam, ze ty ako kavickar taketo shity nepijes 🙂

autor
16. okt 2023

@lenkahvh Už sa to vyriešilo, že sa to zamyka. Lebo to inak riešiť ani nejde.

autor
16. okt 2023

@lenkahvh Nepijem 3v1, mám z pražiarne kávu, kvalitnú. A capuccino, čaje tiež kvalitné.

lenkahvh
16. okt 2023

no ak to naozaj je len niekto z vas, tak ten pocit, ze vedla teba rodi zlodej je naozaj otrasny. no mne by to nedalo, ja by som asi nenapadne sledovala kazdeho do kuchynky - neviem, daco by som poriesila. Zalepit tie kavicky nejakym lepidlom, alebo farbou, aby ked ich chyti do ruky, aby sa odhalil - su rozne moznosti, ked kamera nie je povolena.

lenkahvh
16. okt 2023

@lenkahvh nie rodi, ale robi 🙂

autor
16. okt 2023

@lenkahvh Jasné, že je to niekto z nás. Ale fakt si neviem predstaviť že kto.

lenkahvh
16. okt 2023

Stale mam pocit, ze ten dotknuty pan to ma na haku - ako pises, vsimla si to kolegyna a zacala to riesit - nie je on ten zabudlivy, co si to strci do tasky a vezme domov a zabudne?

autor
16. okt 2023

@lenkahvh On prestal kávu piť v poslednom čase, tak preto si to asi všimla. Ale už to riešiť nebudem, nenechám sa tým otráviť. Len ja takéto veci ťažko znášam.

nixie144
16. okt 2023

U nás aj SBSkári si robili kávu, keď išli poobede a v noci na obchôdzku.

dadis
16. okt 2023

Mna zaraza jedno - v ktorej praci nie je v dnesnej dobe erarna kava a caj 😳, som myslela, ze to uz je skoro vsade standard..a chladnicka? V kazdej praci, co som bola ludia zabudali nechutnosti - cca taz mesacne oznam, ze upratovacka v piatok poobede upratuje chladnicku, vsetky nadoby si treba vziat, inak vudu vyhodene..a tak aj bolo. Podla mna - toto je standardna vec, co zamestnavatel svojim zamestnancom zabezpeci - chladnicku..ach jaj

autor
17. okt 2023

@dadis Veď my máme chladničku. A bola aj erarna káva, aj cukor máme. Možno si niekto myslel, že to je tiež erarne a bral si. Ktovie. Ale už to neriešim, nebudem sa trápiť kvôli hlúposti. Ja som len taký bojko, že čo si kto pomyslí a budú si myslieť, že ja lebo ja pijem kávu. Ale kašlem na to, mňa to nemá prečo trápiť.

Strana
z2