icon

Krátko po nástupe do novej práce som znovu tehotná

janulka24
12. sep 2013

Ahojte, po 4 rokoch som nastupila do novej prace a po 2 odpracovanom mesiaci som zistila, ze aj ked sme to neplanovali, som tehotna. Obavam sa, ako bude reagovat zamestnavatel, kedze som len teraz nastupila a uz zasa idem na matersku. Stalo sa vam to uz niekedy?

Strana
z2
bosoriak
12. sep 2013

@liz_lemon Ved ja s tebou suhlasim, vo vsetkom. Akurat je to nespravodlive z kazdej strany, aj pre matku aj pre zamestnavatela. Ale co sa s tym da robit, netusim 🙂

liz_lemon
12. sep 2013

@eeffka chapem, co myslis, ale toto je pripad uz len o tom, kto je sikovnejsi/perspektivnejsi, lebo odstupne by sa vyplacalo v oboch pripadoch
myslim, ze uz len tym, ze mu zmenili zmluvu kratko po jeho nastupe, bolo jasne, ze si ho chcu udrzat
ale ide o velku firmu, takze miesto sa tam mozno najde aj pre babu, ktora sa mozno vrati, ale kedze ma dalsie dieta, nebude to tak skoro, a dovtedy moze byt zase vsetko inak

liz_lemon
12. sep 2013

@bosoriak myslim, ze zamestnavatel sa s nespravodlivostou vyrovna lepsie ako zamestnanec 🙂

bonnie1
12. sep 2013

@bosoriak ja mam inu skusenost a viem ze sa normalne jednat neoplati.. mala som zmluvu na zaskot za matersku ako ucitelka a chcela som poucit do materskej. a co sprvil zamestnavatel? prinuil amu aby sa vratila skor..to ze ja ostanem nezamestnana pol roka pred porodom ho vobec netrapilo..akze asi tak..a ked som sla do gyndy mi hovori lekar ze 90 percen jeho tehu pacientok je zamestnavatelom odrbanych a preto on radi len jedine nehovorit dokedy sa da..nemas casovu lehotu na oznamenie..

anjelicek26
12. sep 2013

@eeffka ma baby nestvite zo slovenskom hladovou dolinou, preletim kona a baby tu utracaju na detske veci stovky eur mesacne, v obchodoch ked sme boli mal kazdy preplnene voziky kopou somarin...mozno maju menej penazi, ale dopraju si az az...

eeffka
12. sep 2013

@liz_lemon ak ide o velku firmu sa vacsinou nejak ti zamestnanci vstrebu 🙂

eeffka
12. sep 2013

@anjelicek26 ja byvam v KE, makam ako fredka, mam strednu manazersku fciu , hypo na krku, 2 deti, muza co robi a tiez zasnem 😀 😀 😀 a hlavne ze vedla je 12.9 uz budu rodicaky na uctoch? 😀 treba ist zit do hypacov 🙂

eeffka
12. sep 2013

@anjelicek26 no a k tvojmu zamestnavatelovi... taki tu nerastu, to uprimne, to by si musela byt taky megasuper zamestnanec ze bez teba by firma padla.

anjelicek26
12. sep 2013

@eeffka tak ano robim na uzko specializovanom oddele.i a teda len 4 firmy v okoli to robia, vsetky styri firmy rastu a problem zohnat skusrnych ludi je obrovsky, kazdy preslap ma totiz dosledky pre celu firmu.. tak sa boja, ze by poslem zivotopis konkurencii a idem tam a odnesiem si aj know how z ich firmy...

liz_lemon
12. sep 2013

@anjelicek26 veru mas pravdu, ludia sa na Slovensku stazuju, pritom hlavne mamicky na MD/RD nakupuju o dusu, hlavne aby deti boli cele znackove 🙂 a co ma najviac udivuje, ze vacsinou je to mimo hlavneho mesta, kde sa ludia najviac stazuju na nizku zivotnu uroven

egyptanka
12. sep 2013

@janulka24 mne sa to stalo, po vyse 3 rokoch som nastupila do noveho zamestnania a o par dni som zistila, ze som tehu. Pocas skusobnej doby som nic nehovorila, kedze som nevedela ako tehu dopadne, no a po skusobnej dobe som vysla z pravdou von, uz sa aj brusko zacalo crtat a na pocudovanie velka gratulacia, pochopenie a ziadne problemy.

janulka24
autor
13. sep 2013

@egyptanka tak dufam, ze tak nejako dopadnem aj ja 🙂 Snad pochopia, ze tehotenstvo sa neda naplanovat.

eeffka
13. sep 2013

@janulka24 prepac ale verim ze toto im nepovies, lebo taketo nieco moze zavesit len 17naivna zaba, nie matka 2deti...

janulka24
autor
13. sep 2013

@eeffka nie kazdy v tejto dobe pouziva antikoncepciu a aj nemozem za to, ze sa mi kvoli stresom z novej prace rozhadzal cely cyklus a otehotnela som v case, ked to bolo uplne nepravdepodobne.

viera77
13. sep 2013

@janulka24 odporucam ti zatlkat, zatlkat a zatlkat pokial nebudes mat tehu knizku, mne to bolo odporucene tiez a dobre som spravila.....a nazor ostatnych vobec neries, nie si ani prva a ani posledna, ktora necakane a neplanovane otehotnela.....pokus sa udrzat si pracu ako dlho to bude mozne, kedze dnes je divna doba a uz aj pre nic sa ludia vyhadzuju z prace, mam pocit, ze zamestnanci uz maju len povinosti a ziadne prava, zial 😖

foofee
13. sep 2013

vobec sa netrap, ja som nastupila do prace a to som uz bola v 3. mesiaci 🙂 nikto nic nevie a kym to nie je vidno, ani to nikomu hovorit nebudem. Tehotenstvo mam zdrave, bez nevolnosti, cize mozem pracovat. A okrem toho, pan minister prace sa na margo tehotnych vyjadril, ze tehotenstvo nie je choroba, ze aj tehotne zeny mozu pracovat a nie pre srandu kralikov je tehotna zena v zakonniku prace chranena viac ako kamzik 😀 takze sa netrap... kazde zarobene euro sa vam zide. Nerobis nic nezakonne, ani zle. A to co si kto bude mysliet, nech sa netrapi, v prvom rade treba zabezpecit rodinu. Pisomne to oznam zamestnavatelovi, az ked ti skonci skusobna doba

linda20111
13. sep 2013

@anjelicek26 Podla mna si urobila dobre ze si bola uprimna, to si tvoja sefka pravdepodobne ceni. Kazdy normalny clovekl si ceni uprimnost a otvorenost. Keby som bola zamestnavatel, tak by som ihned vyhadzovala take spekulantky ktore taja tehotenstvo, aby "presli" skusobnou dobou. Vidim to tak, ze najlepsie je sa porozpravat otvorene medzi 4ocami zamestnanec a zamestnavatel. Ja som oznamila tehotenstvo ihned ked mi vysiel pozitivny test, aby vedeli co mozu ocakavat, pripravit sa na to ze v niektorych veciach budem mat obmedzenia. Tiez sa tesili z babatka a nerobilo to nikomu problem, pracovala som do kym som nenastupila na MD, ani jedna PNka, nic.. samozrejme prisposobili mi pracovnu dobu, nemala som nocne, nenosila uniformu a dali ma len do kanclu. Ked som odchadzala bol sef smutny lebo som im tam velmi pomohla, konecne mali poriadkok v dokumentoch a ked sa vratim naspat tak uz budem len tam 🙂

linda20111
13. sep 2013

@anjelicek26 suhlasim s tebou a paradoxne tie ktore maju svoj prijem velmi skromny, potrebuju si nieco dokazovat znackovymi vecami a obrovskymi nakupmi pravidelne ked dostanu rodicovsky....a potom cely mesiac len pindaju ze je im malo.. My rozumnejsie cakame na akcie, nakupime s rozumom aby bolo z coho cely mesiac zit.

gumimaci
13. sep 2013

Ja som za otovrene jednanie, asi by som to povedala, ked by som dostala tehotensku knizku. Ja som ale mala zmluvu na dobu neurcite, v 10tt som oznamila tehotenstvo, potom prijali na zastupovanie druhu babu, a tiez mi nebolo vsetko jedno. myslela som, ze uz so mnou nepocitaju. A nakoniec bolo vsetko ok.
V rovnakej situacii bola svagrina, zistila, ze je tehu ked mala ist podpisat zmluvu do novej prace, tak to jej sefovi poveedalala narovinu a cakala, ze jej tu zmluvu neda a nakoniec bola prekvapena ona, lebo jej povedal, ze to nevadi, a aj tak ju zoberu 🙂 tehu potom nedopadlo dobre ☹ ale myslim, ze otvorenost sa oplatila.

Strana
z2