Kto nesie zodpovednosť za nevydané pokladničné doklady?
Dobrý deň. Môj zamestnávateľ sa nemá zle, no aj tak chce viac. Teraz keď je obdobie zdaňovania zistili že ked za rok firma zarobí milion eur tak 20% daň je pre nich zbytočná strata. Pracujem s peniazmi, som zodpovedná za dennú tržbu a dnes mi bolo povedané že nemám dávať doklady zákazníkom kým si nepožiadajú.... A manažér mi povedal že budeme pár dní v týždni tvrdiť že nám ani nefunguje terminál, preto keď platia kartou tak to už nevieme urobiť načierno...
Mne sa vyskytla otázka. Keď príde daňová kontrola kto zaplatí pokutu za nevydanie pokladničného dokladu? Ja? Aj keď ma zamestnávateľ nuti takto pracovať?
Fuuuha, tak to je podnikateľ roka. Ak pokutu platí firma, čo myslíš, ako by sa šéf zachoval? Určite by ti to strhol z platu. Povedal by ti, že ty si mala vyhodnotiť komu si môžeš dovoliť nedať blok. Keď sa mu stále zisky mália, určite by ti to strhol. Ja by som s tým teda mala veľký problém. Nie len s nevydávaním blokov a klamaním, že nejde terminál, ale celkovo s tým, že by som za zamestnávateľa mala mať takého neférového, chamtivého klamára a nenažranca! Určite by som si hľadala nové zamestnanie. Veď sprav na ňom pokus - povedz mu, že nebudeš teda vydávať bločky, ale že nech ti to dá písomne mailom alebo SMS. Uvidíš aký bude vtedy "hrdina", to budeš mať obraz toho ako by sa zachoval keby si mala kontrolu z daňového...
Toto som myslela, ze sa uz nedeje s vidinou likvidacnych pokut... Ale platila som v cistiarni a pokladnicka spravila taky ten znamy tah, ktory vidat u cinancov, nadvihla pokladnu zozadu... 😅
@user62056819 podľa mna môžeš, ale nechceš, ako kopec iných ľudí, čomu uplne rozumiem
@slavomira236 niektore taxi posielaju na mail a niektore tlacia z terminalu. Ak ides niekam sluzobne potrebujes doklad aj za pouzitie taxi.
mnohí si ani bloky nekontroluju, aj ked ich dostanu. Ja kontrolujem - velky nakup: okrem ineho kupene aj 6 kaiseriek ale na bloku 6 kváskových chlebov. Rozdiel cca 14 euro. Ziadny hypermarket so stovkou kupujucich, mala Jednota v obci.

To nie je len 23% dan, ale aj dan zo zisku. Veľmi tazko sa dnes podniká. My musíme priznavat všetky prijmy vzhľadom na charakter nášho podnikania a aj keď obraty robime vysoke, realne nám toho veľa nezostane, a to sa aj fakt narobime.