Kto platí 7 dní paragrafu?
ahojte prosim vas chcem sa spytat ci 7dni paragrafu plati zamestnavatel zo svojho vrecka alebo si ho uplatni od statu?..
@janulka2811 ten kto má 8 hodinový pracovný čas, je to 56 hodín. Práve oproti mne sedí mzdova účtovníčka takže to mám z prvej ruky 😊
@tomikejt ukáž mi v dnešnej dobe,kto má zaplatenú aj prestávku zamestnávateľom 😂😂😂 či ľudia majú 8,5hodinovú zmenu???
Tak pozdrav pani účtovníčku,škoda reči s tebou ... 😄😄😄 prajem krásny 8hodinovy pracovny režim.
@korunka1
7x7,5 = ... ??? Chvíľka napätia 52,5 ... 👍
Ach ... aj tebe prajem pekný deň korunka
@janulka2811 áno u nás vo firme máme pracovnu dobu od 7:00 do 15:30 😊 a pripájam ti aj dôkaz o 56 hodinách 😉 ale veď škoda reči so mnou 😂 https://www.grafton.sk/blog/2016/08/pracovna-po...
@janulka2811 prečo mi z paragrafu odratávaš obed? Ja robím 8 hodín+ 0,5 h.obed
Vaď sa so svojou mzdárkou alebo majiteľom a nie so mnou...oni to počítajú blbo a teba ojebabrajú
@janulka2811 ja mam 8 hodin pracovny cas plus pol hod prestavku - normalny pracovny cas. prvu odpoved si napisala zcesty - odpovedala si na nepolozenu utazku, teraz uz len mutis vodu ... raz je paragraf na pracovny den, tak na pracovny den. nie 7, ci 8 hodin.
@janulka2811 ale tvoj pracovny cas pri 1zmennej prevadzke je 8 hodin (plus 0,5hodiny obed) - v zmysle zakonnika prace...
@janulka2811 no a tu je pes zakopaný, práve preto sa uvádza 7 dní, lebo tvoj 1 deň, keďže robíš na smeny je iný ako môj 1 deň...
Tak a si to poriešila pomazaním všetkých príspevkov 🙂🙂
A tak pekne sme sa rozprávali 😂
@korunka1
Pracovná doba od 6:00-14:00 je 8hod.s tym že zaplatena suma je za 7,5hodiny.
Ty keď pracuješ od 7:00-15:30 je 8hodin plus prestávka,no každá firma má svoju pracovnú dobu.
Škoda reči,keďže každý má inú firmu ... ja si stojim za svojím a ty si stoj za svojím ...
@janulka2811 to je v poriadku ale ty si sa vysmievala že nemôže byť 56 hodín..
@tomikejt tady je vidieť,že vážne škoda času.
Prajem pekný pracovny deň 8hodinový plus prestávka 😝
@janulka2811 presne taký mám plus celá naša firma. Aj tebe pekný deň janulka.
Inak mi je trocha smiesno ze sa tu dohadujeme ze ci 8, alebo 7,5. Moj muz robi 24ky, ktore nepozna ani zakonnik prace a rataju im cely cas iba 23 hodin. Si to zratajte kolko je to do roka hodin v lufte. A mohli sa stazovat aj prezidentovi, a skoncili so zrazkami z platu pre nedodrzanie postupu staznosti.
@janulka2811 prosim ta, uznaj si chybu a nesnaz sa uz vysvetlovat nevysvetlitelne. Citacia zo zakona: (2) Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu:
a) vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení
1. pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času,
... zakon pise 7 dni, neplet hodiny ani to, ze niekto ma ine zmeny ako druhy ..... jasne, mame ine zmluvy, ine pracovne casy, ale ty sa tu hadas o hodinach a o tvojom konkretnom pripade. potom si uz zacala cuvat, lebo si zistila ze hovoris A a skutocnostou je B (nehovoriac o tom, ze na zaciatku si sem plietla SP ... )
@ukulela ježiš ako rýchlo si to skopirovala 😂😂😂
@janulka2811 nejaky problem? ok, dajme inu temu, lokomo makeri, mozno k tomu mas tiez par profi priprcov.
@ukulela a tomikejt urážať vám ,,dámy,, ide pekne,hlavne keď si človek napíše svoj názor.
No prajem vám krásny zbytok dňa a ano som šťastný to človek,že nepracujem od 7:00-15:30h 😝😝😝
@janulka2811 ale veď ťa nikto neuráža, to ty si nás presviedčala o 52,5 hod a keď som ti napísala že môže byt 56 tak si sa vysmievala že nie.. ja som spokojná so svojou prac.dobou.
@tomikejt kto sa vysmieval ???
Ja som písala,že mám 52,5 hodin paragrafu na seba plus to isté na rodinného príslušníka.
To,že ty pracuješ v inej firme a o niečo dlhšie je opäť niečo iné preboha ...
@janulka2811 pisala si nieco ine, potvrdia mi to určite viaceré, ale keďže si si vymazala príspevky, to svedčí o tom že si nevies priznať chybu..
@janulka2811 prosim ta, kto ta urazal? podala si najprv zmatocnu a chybnu info, potom pre istotu vymazala komenty ... a teraz ta urazam? (ja som so svojou pracou spokojna, takze si ju dnes uzijem dokonca od 8:30 do 17:30)

@janulka2811 ..nedá mi, nezavádzaj....je to 7 dní, nie 52,5 hodín