icon

Kto platí 7 dní paragrafu?

johnny184
12. júl 2018

ahojte prosim vas chcem sa spytat ci 7dni paragrafu plati zamestnavatel zo svojho vrecka alebo si ho uplatni od statu?..

Strana
z3
tomikejt
12. júl 2018

@janulka2811
janulka2811

Dnes o 14:29
@tomikejt ukáž mi v dnešnej dobe,kto má zaplatenú aj prestávku zamestnávateľom 😂😂😂 či ľudia majú 8,5hodinovú zmenu???
Tak pozdrav pani účtovníčku,škoda reči s tebou ... 😄😄😄 prajem krásny 8hodinovy pracovny režim.

Toto si napísala.. a nemám už chuť sa s tebou naťahovať

janulka2811
12. júl 2018
janulka2811
12. júl 2018

@tomikejt ozaj máš zaplatenú aj prestávku ???
Ty sa tu natahujes ani neviem o čo vlastne ...

tomikejt
12. júl 2018

@janulka2811 mám 8,5 hodinovú prac dobu. 0,5 hod. prestávka. Čistý prac.cas je 8 hodin, takže paragraf je tých 56 hodín. Nieje to nič neobvyklé takáto prac.doba.

janulka2811
12. júl 2018

@tomikejt veď sa ta pýtam či máš zaplatenú prestávku,takže nemáš a to je nič neobvyklé ty si sa smiala,že nemozem mať ja 52,5h paragraf na seba a ja ti hovorím že úplne normálne mozem,keďže ty máš prac.dobu 8hodin máš 8·7 =56h ... 😁

tomikejt
12. júl 2018

@janulka2811 ja som sa ti nesmiala, ty si písala že 52,5 a ja som ti len odpísala že to záleží od pracovnej doby, určite som sa nikde nevysmievala.

tomikejt
12. júl 2018

@janulka2811 ja svoje odpovede aspon nemazem

ukulela
12. júl 2018

@janulka2811 vies, co je najsam fasa? ze ja mam zaplatene aj kvakanie na koniku s tebou 🙂 ale tak teraz musim trocha ubrat a dokoncit rozrobene ... o 17tej musim podat dolezity pracovny vykon ;)

janulka2811
12. júl 2018

@ukulela a čo sa mám teraz s toho akože posrat???
Ja som doma a mám taktiež zaplatené akoby som robila a chvalim sa tým 😁😁😁

bonnie2
12. júl 2018

@korunka1 prosim ta a zamestnavatel ti musi uznat ocr dlhsiu ako desat dni? Teda zvysok bez penazi ale ze budes doma jednoducho. Nie vzdy sa da vyliecit za desat dni...ci s tym zamestnavatel nemoze mat problem alebo cim sa branit, cim arhumentovat...

korunka1
12. júl 2018

@janulka2811 Sa mi páči tvoj prístup.Nepriznáš si chybu a hotovo. Otázka neznela na koľko hodín platených paragrafov máš Ty ! Riešili sme "paragrafy" všeobecne, podľa ZP. Svojími odpoveďami si zavadzala.
A čo furt riešiš, či máme platený čas obeda.Samozrejme, že nie...Nevidim súvis s temou.A každá z nás má iný pracovný čas...ale stale rovnakých 7+7 dní...opakujem dní nároku na "paragraf"

korunka1
12. júl 2018

@bonnie2 Áno, len ti aj preruší soc.poistenie, takže si to musís doplatit.

majusqa77
12. júl 2018

@bonnie2 zamestnavatel s tym nic nema, len prerusi poistenie...
@korunka1 co si musis doplatit?

bonnie2
12. júl 2018

@korunka1 jaj takze musim nieco platit potom. Lebo mne raz vyslo tak ze do stvrtka som bola na ocr a v piato som sla do roboty.tak by mi oadlo vhod ten jeden den byt doma...diky za odpoved

bonnie2
12. júl 2018

@majusqa77 tak teraz neviem. Prerusi mi poistenie a musim si daco tym padom platit ja ci nie? A kolko dni este po tej ocr teoreticky nusi clovek ostat doma?

majusqa77
12. júl 2018

@bonnie2 podla mna nemusis. Minimalne socialka povinna nieje, akurat tych par dni nebudes mat ratanych do dochodku. A ak nerobis za minimalku ti podla mna nevyjde ani platba zdravotky

majusqa77
12. júl 2018

@bonnie2 a ono ocr musi trvat, len nebude platena

korunka1
12. júl 2018

@majusqa77 som myslela tie dni doplatit, čo by ti chybali...akože nie je to povinnost, ale nahoda je sviňa a niekedy prave tie chybaju

bonnie2
12. júl 2018

@korunka1
@majusqa77 no a to ako zistim ze kolko by som mala zaplatit tu zdravotku? Cisto teoretizujem ake dobre vediet.zarobok napr.530 brutto a dedat dni ocr a potom napr.5 dni by som este bola na neplatenej ocr.tak zajst priamo do zdravotky a doplatit? Neviete kolko cca by to bolo? Hovorim to je dobre vediet napr.pre jeden dva dni aby som nemusela rozmyslat kde dam dieta ked by malo byt este doma nad ramec ocr.

majusqa77
12. júl 2018

@bonnie2 uplne teoreticky je minimum okolo 2 eur za den. To ked, tak nasledne riesit na zdravotke, ked uz budes naspat v praci, po vyplate za dany mesiac ti to budu vediet pozriet

bonnie2
12. júl 2018

@majusqa77 no diky teda.

Strana
z3