icon

Kto pracuje na VÚC?

20. apr 2022

Prosím vás, keď chcú dieťa vyradiť z centra ktoré patrí pod mesto (dieťa so špeciálnymi potrebami), bolo mu uznané vúc , že má nárok na to centrum, oni ho chcú vyradiť že nespolupracuje. Ale papier mám podpísať že na moju žiadosť ukončuje spoluprácu s nimi. Lebo že ja buď mať zbytočne opletačky s vúc potom. Že to pošlú na každú škôlku a školu keď sa bude niekam hlásiť a budeme mať problém.
Je to normálne?

tomi97
Odpoveď bola odstránená
luccija
20. apr 2022

Tvoje dieťa má nejakú poruchu a chcú ho vyradiť zo škôlky?

loginexistuje
20. apr 2022

Ide najskor o socialnu sluzbu kt poskytuje vuc zo zakona a ty mas posudok odkazanosti na socialnu sluzbu z VUC ty si mozes vybrat lubovolneho poskytovatla schvaleneho VUC

autor
20. apr 2022

Áno tak, ide o sociálnu službu a on tam navštevuje rôzne terapie. A teraz mi chcú posunúť že na moju žiadosť ukončuje spoluprácu s nimi. Ja len zato, či ozaj potom budeme mať problém ho niekam dostať, keby to je vyradenie z ich strany.

autor
20. apr 2022

@tomi97 prosím ťa, neplet ešte aj sem Ukrajinu 🤦

loginexistuje
20. apr 2022

Nie v pohode mozes vyuzit ineho poskytovatela

autor
20. apr 2022

@loginexistuje ja viem že môžem. Len mi nejde do hlavy, prečo to chcú takto, že ja odstupuje od zmluvy, keď vlastne oni majú problém.

loginexistuje
20. apr 2022

Tak oni by mali problem voci vuc

melanta
20. apr 2022

Môžeš aj nemusíš to takto podpísať. To je na tvojom rozhodnutí.

melanta
20. apr 2022

@tomi97 čo sem pletieš školskú dochádzku a Ukrajinu? Ty máš jeden príspevok tupší ako druhý. Som tu mesiac a pol a nikoho tak tupého a neempatického som tu nevidela.

autor
20. apr 2022

@melanta áno viem, nepodpísala som. Len mi povedali, že keď to pôjde s tým že oni ho vylúčili, pôjde to na vúc a ja buď mať s tým starosti. Že potom to dostane každé centrum škôlka kam ho budem chcieť umiestniť a bude s tým problém.

melanta
20. apr 2022

Nemyslím si, že VUC bude ostatné zariadenia informovať o tom, že z pôvodného malého vylúčili pre nespoluprácu. Skôr si myslím, že to povedali, aby ťa odradili.

autor
20. apr 2022

@melanta ja si to tiez myslím, ale mohli sme si to normálne odkomunikovať. V mojom zaue tiež nieje im robiť problémy, len má zaráža ten prístup. 😔